Jestem Fake91 (bez żadnych negatywnych konotacji)
Lubie posiadać nietypowe rowery więc jak dowiedziałem się o forum postanowiłem, że od razu muszę się zapisać.
Aktualnie chcę zbudować rower na kołąch 27,5 i jakiejś ciekawej stalowej ramie.
Współcześnie - nowe koła górskie 27,5 - nie te ze starych szos.
Powinny się wcisnąć w ramę od zwykłych rowerów górskich z mocowaniami pod tarczę.
Z przedu jakiś sztywniak karbon lub stal
Powinny się wcisnąć w ramę od zwykłych rowerów górskich z mocowaniami pod tarczę.
nie pisałem o starej szosie tylko o 650B którym Ritchey chwalił się już pod koniec lat 70 
Teraz kiedy rozmiar powrócił, zestawiał nawet swoje stare i współczesne 650B na jakiś targach
foto:singletracks.com

Teraz kiedy rozmiar powrócił, zestawiał nawet swoje stare i współczesne 650B na jakiś targach
foto:singletracks.com

Wstyd przyznać, ale nie słyszałem o "starych" rowerach z takimi kołami. Jak widać człowiek uczy się całe życie.
Dzięki za zdjęcie.
Dzięki za zdjęcie.
niekonieczni i nie na pewno, piszesz tak a nie sprawdzasz nawet czy sie da , to takie paplanie bez sensufake91 pisze:Współcześnie - nowe koła górskie 27,5 - nie te ze starych szos.
co ciekawe obręzy pod 650B pod canti to jak na lekarstwo , bo wszystko idzie pod tarcze , oponki już są , no moze wyboru jakiegoś dużego nie ma , ale z Kendy będą na 2014 w ofercie więc modeli.
a co do wciskania w rame to ....w 90% przypadków nie wchodzi
650 B chłopaki za wielką wodą stosują zamiast 29 " , rózne mixy , raz z przodu, raz z tyłu ...., ram na razie też nie ma za duzo , trzeba by poczekać ...
Koło 27,5x2,2 jest mniej więcej takie jak 26x2,7 więc jeżeli ona wejdzie w ramę to 27,5 też.
Masz racje że tak szeroka opna nie wszędzie wejdzie.
Co do oferty aktualnie z tego co patrzyłem to można bez problemów załatwić obręcze dt swiss, stans no tubes (ztr), niedługo będą też wtb.
Cały zakres opon ma też Schwalbe tylko jeszcze polskie sklepy ich nie wprowadziły - zobacz sobie jak wygląda oferta na rynku niemieckim
PS.
Jak dojdą do mnie opony to postaram się sprawdzić jak to wyląda na nowych GT i Authorach
Masz racje że tak szeroka opna nie wszędzie wejdzie.
Co do oferty aktualnie z tego co patrzyłem to można bez problemów załatwić obręcze dt swiss, stans no tubes (ztr), niedługo będą też wtb.
Cały zakres opon ma też Schwalbe tylko jeszcze polskie sklepy ich nie wprowadziły - zobacz sobie jak wygląda oferta na rynku niemieckim
PS.
Jak dojdą do mnie opony to postaram się sprawdzić jak to wyląda na nowych GT i Authorach