ale napisz mi proszę o co Ci tak na prawdę chodzi ? tyle mięsiecy była cisza i spokój, Skeevo poprosił o sugestie co do doboru osprzętu, zaproponowałem m739, a Ty m95x, możesz mi/nam napisać w czym tkwi problem, nie za bardzo rozumiem powód Twojego zachowania, długo zamierzasz sie tak przekomarzać na forum? bo wierz mi że Marcin wróci z urlopu i zadowolony nie będzie
wazne zeby Z urlopu byl zadowoly, a reszta malo istotna, :D ... no zaczekam jak ten wyczes prodżekt sie potoczy ;) moze to kelajne ferrari, czy farelka , czy jak to tam sie zwie ;0
Tak też sobie pomyślałem jak ten kolor zobaczyłem :) Ładny. Lubię takie ascetyczne klimaty, stal powinna być stonowana. Nie jestem pewien co do czerwonej anody. Ale ja generalnie nie jestem pewien co do żadnej anody poza ano Zaskarempankierownik pisze:z czerwona anodą będzie się ładnie prezentował.
kolorek wygląda na taki ciemny "british racing green"
Szkoda tylko że ten wątek został tak zaśmiecony. Szczególnie że jest to czyjś rower i projekt. To że jest to osobista krucjata to już chyba nikt tutaj nie ma żadnych wątpliwości. Ja wychodzę z założenia jak już nie mam nic sensownego czy konstruktywnego do powiedzenia albo rower mnie zwyczajnie nie interesuje to omijam post i tyle.
Inwektywy, inwektywy, inwektywy (ziew) nudzą mnie, absolutnie są nie na miejscu gdzie powinniśmy dzielić pasję rowerową a nie obrzucać się błotem.
Inwektywy, inwektywy, inwektywy (ziew) nudzą mnie, absolutnie są nie na miejscu gdzie powinniśmy dzielić pasję rowerową a nie obrzucać się błotem.
cardamon pisze: niektórzy mogą być zawiedzeni taką oszczędną formą, zastanawiam się czy montować blaszkę ze znakiem "S" na główce
"S" montowac a do pelni szczescia (czyt .zieleni) eleganckie kremowe napisy ....szablony czekaja u Himayera
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Fajnie się zapowiada. Rama zaiste jest "tłusta". Już same haki Ritcheya (akurat ten model) świadczą o topowym sprzęcie. Do byle badziewia nikt tych haków nie spawał. Ostatnio trafiłem włoską ramkę Carraro, ale farbowana na "niewiadomoco", więc nie potrafię określić jednoznacznie modelu. Tak czy siak haki też ma te sama i waży w rozmiarze ok 18-19" 1820g z dużą ilością farby.
Kolorek wybrałeś unikatowy, ze srebrnym XT dobrze zagra, z szarakiem też ale plastikowe Sachsy raczej tu nie pasują. Rurki w srebrze albo czarne, CT2 bym nie dawał (to tak jak kiera MOMO w Rollsie )
Kolorek wybrałeś unikatowy, ze srebrnym XT dobrze zagra, z szarakiem też ale plastikowe Sachsy raczej tu nie pasują. Rurki w srebrze albo czarne, CT2 bym nie dawał (to tak jak kiera MOMO w Rollsie )
za radą Adamello na placu boju zostały 2 opcje, quarz odpada:
nr 1 3(lub2)x8
+
nr 2 3(lub2)x9
+
+
bardziej stawiam na nr 1 ze względu na napęd 2x8
nr 1 3(lub2)x8
+
nr 2 3(lub2)x9
+
+
bardziej stawiam na nr 1 ze względu na napęd 2x8
No zdecydowanie XT, szarak z kolorem ramy by chyba nie grał. Ładne Magury, też takie kiedyś miałem...ehh:)
alivio tez ladnie bedzie pasowac , tylko trudniej z nim 2x8 zrobic ;D, ale wystarczy analogicznie jak w reszcie , odkleic nalepke, i bedzie miodzio, nikt nie zauwazy co to jest, a wygladac bedzie pieknie :)
i jeszcze kilku innych kultowych, o jakich nawet pomarzyc nie mozesz dzieciaku :D, choc wlasciwie , marzyc mozesz .... ;)
a
#45Tak tak widziałem te Twoje kultowe rowery. Biorąc pod uwagę , że może 1 % rowerów na tym forum jest kultowych (nie mówie o tych które są kultowe w oczach swoich właścicieli) jakoś się nie mogę się dopatrzeć tam Twojego :)
Nie rozmywając tematu. Malowanko ładne szkoda trochę , że brakuje napisu. Stevens. Kwestia gustu. Ciekaw jestem co do niego założysz bo lakier wydaję się taki "osowiały" . Bardziej pasuje do holenderki niż rasowego ścigacza :)
Nie rozmywając tematu. Malowanko ładne szkoda trochę , że brakuje napisu. Stevens. Kwestia gustu. Ciekaw jestem co do niego założysz bo lakier wydaję się taki "osowiały" . Bardziej pasuje do holenderki niż rasowego ścigacza :)
widziales , to gratuluje, :) najbardziej ze wszystkich kultowych to ten skundlony gt w pedalskim kolorze, , wiedza w temacie widze tryskasz, wiec rozwin mysl ehhhe, najlepeiej w odpowiednim, temacie, nawet , ku mojemu zaskoczeniu zalozylem tu temat o k2, to pisz tam do woli, znafffcy tematu sa mile widziani ;), a wymien ten jeden procent, bede dazyl do idealu, na pewno stefens, farelka... ktore jeszcze? , bo jeden procent chyba juz przekroczylem ;D,aaaa podaj jeszcze definicje kultowego roweru, zebysmy sie nie pogubili, jak profesor z zakresu retroMTB sie wypowiada :)
a
#47Lat 36 na karku a umysłowo zatrzymałeś się chyba na komunii w podstawówce. Smutne musisz mieć życie skoro tak bardzo boli Cię , że ktoś gdzieś w Polsce do niemieckiego Stevensa chce założyć osprzęt XT a co gorsze rozważa nawet założenie XTR . Bij tutaj dalej pianę a tymczasem....................... Idę pośmigać rowerkiem z dziewczyną i jej "pedelskim" GT:)
smutne ze tacy nieudolni pseudo rowerzysci, zabieraja glos w tematach o jakich najmniejszego pojecia nie maja, idz pojezdzij z dziwczyna i pozdrow stefana ode mnie ehhhe , a na marginesie jade pojutrze na mazury ze swoimi kilkoma zlomowatymi rowerkami, chcesz sie zaczepic na jakies fajne trasy to smialao zapraszam, tylko wez dziewczyne ze soba , zebym sie nie obawial ;)...aaa , lekarzem jestes??
cardamon pisze:za radą Adamello na placu boju zostały 2 opcje(...) quarz odpada
mam wiec pytanie do Andrzeja rowerzysty ....po jaki ch....!!!!! wyskakujesz z alivio i przy okazji obrazasz wszystkich na okolo !!!! nie po raz pierwszy zreszta !!!!
Kuba zapodaj 739 ,a za naszymi plecami sprobuj z szarakiem ciekaw jestem kontrastu tej blyszczacej zieleni z matem szaraka (bez magur)
Ostatnio zmieniony 2013-08-11, 10:08 przez marcin74, łącznie zmieniany 1 raz.
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Ta cała kolekcja to NOS-y?
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
stefan to już nie jest,ale.....tomek jak najbardziej,daj nalepki
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... _PrefLoc=2
739 zawsze dobrze wygląda(jeszcze stary,a juz nowy;-)
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0 ... _PrefLoc=2
739 zawsze dobrze wygląda(jeszcze stary,a juz nowy;-)
śmietnik to nie retro!
nie, tylko sl-m952 są nowe, reszta to używki w bdb stanie, NOSów to bym do tej ramy nie założył chyba że quarza własnie ;)Skeevo pisze:Ta cała kolekcja to NOS-y?
Smolar, jest to pewien pomysł szkoda że sam na to nie wpadłem przed malowaniem, była by grafika Pana R pod lakierem a nie naklejki
Wiem, że wsadzę kijaszek w mrowisko, ale mi się to nalepianie naklejek Toma na rowerach, których nie pospawał, trochę odstręcza.
Starszy jestem, i pamiętam te naklejki bmw lub merca na szybach wartburgów. Może dlatego.
Bo jest tak, że jak coś ma wielką naklejkę Ritchey na głownej rurze, to znaczy, że to jest pospawane przez Toma. Sam materiał rurek to na taki napis za mało.
Starszy jestem, i pamiętam te naklejki bmw lub merca na szybach wartburgów. Może dlatego.
Bo jest tak, że jak coś ma wielką naklejkę Ritchey na głownej rurze, to znaczy, że to jest pospawane przez Toma. Sam materiał rurek to na taki napis za mało.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
Tutaj zgodzę się z Aldkiem. A z Tomem to ma niewiele wspólnego. Japońskie rurki, niemiecka firma. Tak jest dobrze, subtelna grafika bez krzyczenia "look at me I'm Ritchey, realyyy!"
Ja trochę młodszy jestem i kojarzy mi się to z pierwszym szałem na markowe ciuchy w latach 90. Jak już kupowałeś coś markowego to trzeba było mieć pewność że napis będzie dobrze widoczny żeby kumple widzieli.aldek pisze: Starszy jestem, i pamiętam te naklejki bmw lub merca na szybach wartburgów. Może dlatego.
Jak jeszcze miałem włoski rower Vincini czy jakoś tak to byłem mistrzem w przerabianiu przerzutek Alivio i Exage takich czarnych na XTR.
Nawet szablonów nie miałem, rękę już miałem tak wprawioną że w Japonii by nie odróżnili, mi się te naklejki z takim rękodziełem kojarzą.
Nawet szablonów nie miałem, rękę już miałem tak wprawioną że w Japonii by nie odróżnili, mi się te naklejki z takim rękodziełem kojarzą.
Lodzermensch
ładne historie, moi koledzy z podstawówki to kradli znaczki z masek BMW i innych
zostaje goła rama, założenie było takie że będzie golas nierzucający się w oczy
obiecuje wszem i wobec ze następna rama retro jeżeli będzie odmalowana to oryginalnie
zostaje goła rama, założenie było takie że będzie golas nierzucający się w oczy
obiecuje wszem i wobec ze następna rama retro jeżeli będzie odmalowana to oryginalnie
Sorry za ten mały off. Ja byłem dobry w przerabianiu okularów na Oakley i rowerów na Specialized. Szkoda że moje dzieła nie przetrwały próby czasu. Corrado, gdybyśmy tak połączyli nasze moce mógłby wyjść zajebisty retro projekt!
corrado1111 pisze:Jak jeszcze miałem włoski rower Vincini czy jakoś tak to byłem mistrzem w przerabianiu przerzutek Alivio i Exage takich czarnych na XTR.
Można by założyć małą manufakturę z arcydziełami:)Radziej pisze:Sorry za ten mały off. Ja byłem dobry w przerabianiu okularów na Oakley i rowerów na Specialized. Szkoda że moje dzieła nie przetrwały próby czasu. Corrado, gdybyśmy tak połączyli nasze moce mógłby wyjść zajebisty retro projekt!
corrado1111 pisze:Jak jeszcze miałem włoski rower Vincini czy jakoś tak to byłem mistrzem w przerabianiu przerzutek Alivio i Exage takich czarnych na XTR.
Lodzermensch