nie anodowalem - ale z tego co mi wiadomo taki mostek, ktory polerowalem - przed anodowaniem jest mechanicznie polerowany - i efekt traci się w znaaacznym stopniu, na tyle ze "błyszczy się" ale w dobrze wypolerowanym mostku mozna sobie wykałaczką resztki obiadu z zębów wyciągać, haha :mrgreen:

Lonkor nie sądze, polerka pokrywa się takim mlecznym nalocikiem, wygląda to ciut inaczej, a przerzutka ewidentnie z tego zdjęcia wygląda mi na slabo wypolerowaną
SUPRALITE POLISHMAN

Obrazek

więc z polerką przychodzę... zestaw do mojego szosowego mieszczucha...

cóż, po chwili namysłu, doszło do mnie, że polerka w miejskim rowerku to pomysł nieco poroniony i utrzymać będzie to średnio, ale błysk i blask w slońcu majami...

sztycę więc tylko odswieżyłem - fabrycznie bez lakieru i anody - ciekawostka.

za to korby... MA SA KRA - szło fatalnie, całe pokryte jakąs brokatową farbą, ktora żadną chemią zejść nie chciała - nasrałem się jak głupi, tyl pająka tylko lekko zretuszowalem, a przod... niby jest okej, błyska po oczach ale odbicie nie jest tak ostre jak np na mostku, no nic to, probowalem poprawić drugi raz, bez owocnie - tak już ten świat zbudowany.

tak czy siak, w porównaniu do tego co było, jest do przodu, wyrzuce też oczywiscie radosną twórczośc poprzedniego własciciela pod tytułem podkladki pod sruby do blatu, i siądzie fajnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zastawa na miejscu, zapraszam do stołu

Obrazek

Obrazek

Obrazek
SUPRALITE POLISHMAN

ano, full shi 600 AX :)

tragedii nie ma oczywiscie, no ale troszke mnie ukuło, bo sporo się nad tym nasiedzialem, ale raz na jakis czas trafi się aluminium niechętne do wspolpracy.
SUPRALITE POLISHMAN

takie pytanko mam, jak wiadomo na modelach przerzutek m737 i m739 aluminium utlenia się dość specyficznie, jakby z taką skórką :) czy to sie da ładnie spolerować do przyzwoitego wyglądu ? tu przykłady, na tą od Adamello sie nie załapałem bo jestem paprak:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3461950084
natomiast ta również jest utleniona i będe ją chyba licytował:
http://allegro.pl/przerzutka-shimano-de ... 75954.html

także pytanie brzmi czy to sie da przyzwoicie wypolerować ? :)
Ostatnio zmieniony 2013-08-10, 23:00 przez cardamon, łącznie zmieniany 1 raz.

Miska jest alu, ale tak jak Adaasko pisał - wszystko zalezy od stopu. Dorzucilem dwie foty, na nich widać drobne ryski, jakby szczotkowanie. Za ty przy korbie takiego czegoś nie miałem. Może przez to, że po 1200 przetarłem jeszcze papierkiem 2000 i dopiero później wełną :)
allegro
rowerki