U, no to ja czekam niecierpliwie!
(Szczęściarz, w Krakowie leje ciurkiem trzeci dzień, moje ulubione miejsce do opalania nad Wisłą jest 3,5m pod powierzchnią wody.)
Załączniki
wisla.gif

Zdjecie z dzisiejszego wypadu. Test udany, nie obrazajac sie na przebita detke. Niewiele tu widac. Foto z telefonu. Mysle ze szczegoly zamieszcze po jakiejs "prawdziwej" sesji hehe.
kuwahara Pacer 91
Załączniki
pacer.jpg

Kuwahara budowała ramy z rurek Ishiwata, nie żałując cieniowania.
Btw, Emdoem, wydaje mi się, że to rocznik '90 a nie '91 - sprawdź na retrobike.

To na pewno rok91`

dane z katalogu:

rama Ishiwata EXO CroMo
widelec Tange CroMo
Korba Deorelx 48/38/28 M550 biopace, Kaseta oryginalnie DX a teraz to sam nie wiem, wiekszosc zebatek ma wyciecia po obu stronach.
przod tyl FD-M550 RD-M550-SGS
Hamulce Deore DX BR-M650
Kola aRAYA vx-300 28cali
waga 11,7kg

rower raczej podchodzi pod trekking. Teraz z przodu mam zalozonego slicka, co dyskwalifikuje jazde po bezdrozach. Kiedy wpadl mi w rece jakies3/4lata temu mial stare oponki schwalbe spezial takie z bialym bokiem, sadzac po zdjeciach z katalogu jeszcze oryginaly. Docelowo wroce do takich oponek.

Korba to skladak w tej chwili. Na pewno duzo ciezsza od oryginalu.
Zamienilem zuzyte aluminiowe zebatki na nowa 48stal biopace i 38 tez biopace stal z korby od 200GS. Mysle ze pomimo wiekszej wagi wytrzymaja ladnych kilka lat. Wymienilem support z LX`a na jakis kompakt RPS czy RPL juz nie pamietam. Co ciekawe stara oska miala wyzlobienia nie na calej powierzchni styku z lozyskiem-moze to od wspolpracy z Bio?? a moze sie myle. Piasty tocza sie bardzo fajnie, bez luzow. Stery chyba sa niezniszczalne. Rozbieralem przerzutki na czesci i oczywiscie ledwo ledwo zlozylem tylnia- w zamiarze nie mialem rozbierac tylniej sprezyny przy wozku ale podczas montazu do ramy wysunela sie "U" podkladka na osce. Nie polecam nikomu :) Przerzutka przod zero luzow. Mialem tez odnowic i przesmarowac lozyska w pedalach ale po przygodzie z przerzutka tylnia chyba zostawie tak jak jest.

Oprocz tego roweru w ofercie kuwahara byly 3 inne pacery:

C-Pacer z rama carbo na pelnym XT waga 10kg
Hi-Pacer na pelnym Deore DX 11,5kg
byl jeszcze pacer ala przelajowka z gieta kierownica.

mam 2katalogi kuwahara91 i 92 w pdf ale wagowo nie zmieszcza sie na forum. jak ktos chetny
to podesle. Ciekawostka to Mountain-Tandem i Road-Tandem:) oba na grupie SunTour XCD-6000
pozdrawiam
kuwahara Pacer 91

emdoem pisze: Kaseta oryginalnie DX
a czy aby LX i DX nie miały tej samej HG-70?
emdoem pisze: Hamulce Deore DX BR-M650
czyli oczy nie mylą ;-)
emdoem pisze: Co ciekawe stara oska miala wyzlobienia nie na calej powierzchni styku z lozyskiem-moze to od wspolpracy z Bio??
nie, prędzej zbyt skrupulatnie skontrowane luzy, lub brak smarowania + syf w środku ;-)
emdoem pisze: mam 2katalogi kuwahara91 i 92 w pdf ale wagowo nie zmieszcza sie na forum
ale na serwer wejdą - możesz wrzucić tymczasowo na jakiegoś ftpa albo mailem podesłać?
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA