Już drugi raz obiło mi się o uszy że w Niemczech został wprowadzony zakaz wywozu metali - czyli rowerów i innych FAJNYCH rzeczy. Nie wiem czy to prawda ale zaobserwowałem coraz większe ubóstwo towaru - np. z narzędzi ogrodniczych. Dodatkowo usłyszałem historię że facet wiózł właśnie rowery i jakieś tam inne rzeczy - zatrzymały go do kontroli jakieś służby i po rewizji dostał 500 euro mandatu.
Teraz pytanie do Was: możecie to potwierdzić ? Czy komuś wiadomo coś na ten temat?
Sprowadzam regularnie z Niemiec towar do swojego sklepu. Ostatnią partię odbierałem we wtorek i mój kontrahent Niemiec nic nie wspominał o jakichkolwiek ograniczeniach . Towar normalnie dostałem (oczywiście legalnie na faktury) więc nie sądze by takie ograniczenia w rzeczywistości miały miejsce - dodam , że spełniałby podane przez Ciebie kryteria - wykonany głownie ze stali i jest FAJNY.
Pozdrawiam
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej
Nie dyskutuj z chamem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom a potem pokona doświadczeniem !!!
No właśnie osobiście dla mnie to absurd ale różnie z prawem jest ;) Zobaczymy czy coś się z tego urodzi - oby nie bo ceny rowerów poszybują do niebotycznych. 
SZOSA>mtb
Mi odbiło sie coś o uszy o ustawie która miała dotyczyć nie tyle metali co towarów z wystawę. Miały powstać jakieś spółki od recyklingu itd...
Pozdrawiam
XMekpx
Pozdrawiam
XMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Polacy posprzątali już wszystko w Niemczech to teraz trzeba wprowadzić ograniczenia 
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000