bjutiful!
a mostek faktycznie nie pasował - nie ten odcień cofele i kiera i wył nieco - z Tiogą jak trza!
Ładnie się to komponuje razem, przyjemnie wygląda. Zastanawiam się czy dobrym dopełnieniem całości nie była by czarna sztyca i purpurowy zacisk pod siodłem
Obecna sztyca kiedyś była czarna.... A raczej wyblakle czarna.
Ale fakt, czarna pasowałaby do mostka. Trza będzie pomyśleć
Ale fakt, czarna pasowałaby do mostka. Trza będzie pomyśleć

No właśnie ja się kiedyś pytałem o te owijane chwyty, jak się na nich jeździ? Czy odrobina czegoś (czego?) nie rozruszałaby trochę tego kleja?
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
Aldku, kleić to one się do kierownicy kleją, kleiszcze nie stwardniało ze starości (mniemam, że to najnowsza produkcja nie jest), tyle że kiepsko z przyleganiem końców takiego "plastra". Jest trochę opasek i to one ratują sprawę (tyle, że na nich klej też nienajmocniejszy). Myślałem o pasku taśmy dwustronnej pod końcówki, ale na razie się trzyma na firmowych opaskach.
A jeździ się na nich fajnie, chwyt pewny, mnie odpowiada.
A jeździ się na nich fajnie, chwyt pewny, mnie odpowiada.
Do wymiany mostka jednego musiałem odkleić, po ponownym montażu trzyma, ciekaw jestem, czy za pół roku wszystko się nie rozklei. No i u mnie jeszcze wody nie dostały, nie wiem jak warstwa klejąca zachowa się po jeździe w deszczu...
bombowy rowerek -sprzętowo -lubię tą wersję lx'a ,zwłaszcza canti
Kolorystycznie -rewelka -ten fiolet z czerwienią gra świetnie .. upewnia mnie to tylko ,że kolor biskupi jest kolorem odpowiednim ! Ciekawe jak to będzie wyglądać ,jak trochę pohamujesz
Kolorystycznie -rewelka -ten fiolet z czerwienią gra świetnie .. upewnia mnie to tylko ,że kolor biskupi jest kolorem odpowiednim ! Ciekawe jak to będzie wyglądać ,jak trochę pohamujesz
Dawes otworzył dziś kolejny swój sezon. Co ważne, nie został sprzedany ani skanibalizowany
To w końcu moje pierwsze retroMTB, w dodatku powstałe od gołego i sponiewieranego framesetu.
Doszła czarna sztyca i płetewka z epoki. Niby drobiazgi, ale cieszą (przynajmniej) moje oczy

Doszła czarna sztyca i płetewka z epoki. Niby drobiazgi, ale cieszą (przynajmniej) moje oczy

Ewolucji ciąg dalszy. Nowy mostek, wreszcie jest wygodnie:
Jest retro:

I w pełnej krasie:

Picasa:
https://picasaweb.google.com/1068935907 ... puNmpLm-QE#
Jest retro:
I w pełnej krasie:
Picasa:
https://picasaweb.google.com/1068935907 ... puNmpLm-QE#
Zgodnie z nową, świecką tradycją, jak urlop to zmiany. Tym razem inne siodło, mostek, pojawiły się rogi, wymieniłem ramiona korb i dobrałem nieco za krótką oś suportu. I znów trzeba będzie grzebać w rowerze he he.

Dawes 2015: https://picasaweb.google.com/1068935907 ... ryn782N2QE#
Dawes 2015: https://picasaweb.google.com/1068935907 ... ryn782N2QE#
Tylko te niebieskie rogi tutaj nie pasują absolutnie ...
Też mam fioletową kierownicę z rogami Rito i wtedy to ze sobą gra.
Te klamkomanetki raczej nie poprawnie zamontowane ... mocno nie poprawnie.
Powinny być obniżone bo inaczej jest to zajebiście nie wygodnie.
Jak chcesz to mam Klamkomanetki czarnego LX w stanie praktycznie kolekcjonerskim na 7 biegów
, przednią przerzutkę czarny LX też
Też mam fioletową kierownicę z rogami Rito i wtedy to ze sobą gra.
Te klamkomanetki raczej nie poprawnie zamontowane ... mocno nie poprawnie.
Powinny być obniżone bo inaczej jest to zajebiście nie wygodnie.
Jak chcesz to mam Klamkomanetki czarnego LX w stanie praktycznie kolekcjonerskim na 7 biegów

Czarny LX do tego roweru - zlituj się
nie ta epoka...
Poldku, korba na 2 blaty? i to duże? odważnie
Co to - po naklejce wygląda na Exage 400LX? chyba że to czarna MTN LX - wówczas nie dość że kolorystycznie fajnie to jeszcze ślinotoku dostanę

Co to - po naklejce wygląda na Exage 400LX? chyba że to czarna MTN LX - wówczas nie dość że kolorystycznie fajnie to jeszcze ślinotoku dostanę

Tyle to ja wiem ... ale napisałem z racji tego iż wsadził korbę wyglądającą jak czarny LXskolioza pisze:Czarny LX do tego roweru - zlituj sięnie ta epoka...

Polonez ogólnie się mało zna na rowerach, trzeba Mu to wybaczyć.hit00r pisze:Tyle to ja wiem ... ale napisałem z racji tego iż wsadził korbę wyglądającą jak czarny LXskolioza pisze:Czarny LX do tego roweru - zlituj sięnie ta epoka...
Lodzermensch
No i jak zwykle Corrado trafnie uchwycił clou sprawy
Przechodząc jednak do meritum:
- za czarnego LX dziękuję, bo to nuda, sztampa i banał. I za nowe jak dla mnie, poza tym lubię wyłącznie thumby i Gripshifty (Alien ze mnie),
- mam zapewne dłonie Aliena bo takie ustawienie klamkothumbów jest dla mnie wygodne,
- z kolorem rogów istotnie mogłem przestrzelić, bo jestem troszkę Farbenblinder
- Ojcze Dyrektorze, to niestety ramiona 400LX sparowane z blatami od 500LX. Jak pisałem wcześniej przesadziłem z długością (a raczej krótkością) osi suportu i najzwyczajniej korby z 3 blatami się nie zmieściły
Chciałem koniecznie złożyć maszynę pod sesję i stąd 2 blaty. Zresztą przy moim jeżdżeniu i tak mały blacik nie jest potrzebny. Jak jest mocno pod górę to wolę dać z buta i podziwiać widoki zamiast przeżywać zakwasy i lampić się w nawierzchnię
Zobacz po moich relacjach, lubię po płaskim.
Zresztą jako blokers, miejsce w domu (a raczej piwnicy) mam tylko na jeden rower, a zdecydowana większość kolekcji widuję 2 razy w miesiącu u moich Rodziców.

Przechodząc jednak do meritum:
- za czarnego LX dziękuję, bo to nuda, sztampa i banał. I za nowe jak dla mnie, poza tym lubię wyłącznie thumby i Gripshifty (Alien ze mnie),
- mam zapewne dłonie Aliena bo takie ustawienie klamkothumbów jest dla mnie wygodne,
- z kolorem rogów istotnie mogłem przestrzelić, bo jestem troszkę Farbenblinder

- Ojcze Dyrektorze, to niestety ramiona 400LX sparowane z blatami od 500LX. Jak pisałem wcześniej przesadziłem z długością (a raczej krótkością) osi suportu i najzwyczajniej korby z 3 blatami się nie zmieściły

Zresztą jako blokers, miejsce w domu (a raczej piwnicy) mam tylko na jeden rower, a zdecydowana większość kolekcji widuję 2 razy w miesiącu u moich Rodziców.