K2 88'comp
#1postanowiłem zmontować na nowo i po swojemu K2 88'comp z roku '92 , rower drugi od góry w hierachii , najwyzszy 91'comp byl zmontowany na xt m730/5 , a rama roznila sie jedynie przelotkami pancerzy( notabene gorsze bo bez naciec i linki trzeba bylo przkladac przez otworki) 88'comp fabrycznie zmontowany byl na deore DX... ramke kupilem od kolegi corrado za w sumie psia kase, ale sam sobie jest winien, bo w aukcji napisal ze rama w rozmiarze 16cali, cos zle corrado zmierzyl bo to klasyczne 17,5 cala, baaardzo nowoczesna geo jak na tamte czasy, rama dluga i z duzym sloppingiem, bardzo lekka, z cieniowanych rur z alu 7005 T6,kupilem glownie ze wzgledu na ciekawy kolor i piekne haki kol a'la yeti ;), moj plan wstępny był zmontowac go na stx rc, mial byc projekt z tzw budzetowej klasy, ale ostatecznie postanowilem zlozyc go na suntour xc pro, i zamontowac odpowiedni widel , czyli oczywiscie amortyzowany pantograf girvin, noleen, ostatecznie amp, przerzutki ,manetki i kasete oraz pancerze suntour xc pro juz mam, chwilowo bedzie na cantach sachs new succes, chyba ze trafie canty suntoura xc pro ale w wersji srebrnej... prosze o wszelkie sugestie, gdyz rower bedzie bardziej stal i blyszczal niz jezdzil, siodelko, sztyca i mostek oraz stery zostaja te co sa bo to oryginal wysokiej klasy, a siodlo zelowe i skora, poszukiwana kierownica K2 i reszta do kompletu suntour xc pro, wiec jak ktos cos posiada z tej grupy to prosze smialo do mnie, dogadamy sie napewno :)
Ostatnio zmieniony 2013-10-30, 18:12 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.