do tej pory używałem gripów Sachsa Extreme, Wave, Neos, mniej wiecej znam ich trwałość i wytrzymałość, jak takie gripy Quarza 3x9 wypadają w starciu z Plasmą ? chodzi mi o trwalość, precyzje, wytrzymałośc, Plasmy są chyba cieższe to jedno, a drugie że wydają sie toperne, chciałbym poznać Wasze opinie :)
tutaj zawodnicy :)
Zasadnicza różnica w serii Power Grip a tymi Plasmami jest taka że w tych drugich grip obraca się na plastikowej tulejce a w tych pierwszych lata bezpośrednio po kierownicy skutecnie ją wycerając. Z tego też powodu PG praktycznie nie nadają się do użycia z kierownicami karbonowymi. Pamiętam jak kolega w latach '90 miał piękną złotą kierownicę Ryśka WCsa i po sezonie ze strachu ją wywalił - tak się wytarła od PG.
O dziwo wcześniejsze choćby SRT800 były lepiej zrobione a na dodatek uszczelnione.
Plasmy maja taką samą konstrukcję jak (w zależności od rocznika) Sram 9.0, 7.0, 5.0, rockety itp. Ja obecnie w swoim rowerze startowym używam właśnie tych starych 7.0 a przymierzam się do przerobienia SRT900 na 9 biegów (urwałbym ze 20g jeszcze )
O dziwo wcześniejsze choćby SRT800 były lepiej zrobione a na dodatek uszczelnione.
Plasmy maja taką samą konstrukcję jak (w zależności od rocznika) Sram 9.0, 7.0, 5.0, rockety itp. Ja obecnie w swoim rowerze startowym używam właśnie tych starych 7.0 a przymierzam się do przerobienia SRT900 na 9 biegów (urwałbym ze 20g jeszcze )