Hej!
Dreptając dzisiaj po cotygodniowej giełdzie a raczej zbieraninie śmieci przywiezionych zza granicy moją uwagę przykuł zielony stojący w kącie rower...
Negocjacja ze sprzedającym i tak oto stałem się nowym właścicielem Hansa...
Kaseta: Durex
Hamulce: Weinnann 810
Manetka: Altenburger Tourist
Zmieniarka Altenburger Champion
Piasty: FNC Damensortad
Oświetlenie; Radsonne
Siodło: Wittkop
Obręcze: Rigida
Pany:
Pozbyć się bagażnika,
Rozebrać co się da wypolerować każdy element chromowany jak i aluminiowy,
Może korekta lakieru chodź co oryginał to oryginał:)
Od słów do czynów mi niewielka droga:
ciekawa tylna zmieniarka - juz wiadomo na czym się Suntour wzorował na pocz lat 90
fajne znalezisko, rower nie wygląda na zgnity i zatyrany
fajne znalezisko, rower nie wygląda na zgnity i zatyrany
30 roboczogodzin rozbierania, czyszczenia, polerowania, smarowania i składania już za mną, wczoraj wieczorem nie wytrzymałem, jazda próbna musiała się odbyć...
Generalnie jestem pod ogromnym wrażeniem myśli konstrukcyjnej np zmieniarki została tak skonstruowana i wykonana by przy minimalnym poświeceniu jej uwagi będzie jeszcze służyć wiele lat.
Rower fantastycznie się prowadzi, wszystko działa jak należy: biegi, hamulce. Zostało tylko podłączyć oświetlenie poprawić kilka detali i szukać napędu licznika.
Boli mnie tylko to, że nie umiem centrować kół bo zabrudzone piasty i szprychy nieco psują efekt.
Fotograf ze mnie żaden ale coś udało się cyknąć:
Generalnie jestem pod ogromnym wrażeniem myśli konstrukcyjnej np zmieniarki została tak skonstruowana i wykonana by przy minimalnym poświeceniu jej uwagi będzie jeszcze służyć wiele lat.
Rower fantastycznie się prowadzi, wszystko działa jak należy: biegi, hamulce. Zostało tylko podłączyć oświetlenie poprawić kilka detali i szukać napędu licznika.
Boli mnie tylko to, że nie umiem centrować kół bo zabrudzone piasty i szprychy nieco psują efekt.
Fotograf ze mnie żaden ale coś udało się cyknąć: