Mam mały problem. Zlitowałem się i kupiłem od handlarzny GTka Timberline . Niestety ma on trochę zwichrowane haki tylnie. Czy to się prostuje? Ile może kosztowac wymiana haków? Zdjęcia słabe mam przy sobie tylko marny telefon .
Właśnie siędzę przed moim GT Karakoram '93 i widzę, że też mam "zwichrowane haki" ale prostowanie ich to ostatnia rzecz jaka przyszła by mi do głowy Ten typ tak ma, choć Twoje zdjęcia słabe trochę więc może masz na myśli jakiś inne zwichrowanie niż to co ja widzę
U mnie to wygląda tak:
U mnie to wygląda tak:
Ostatnio zmieniony 2013-03-16, 11:08 przez Gerwazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak rower jedzie IMO prosto bez trzymanki i rama nie jest przekoszona (do sprawdzenia metodą "na sznurek") to nie ma co wnikać.
ramiona tylnego widelca nie są do siebie równoległe - aby piaste oparła się kołnierzem na całej powierzchni hak musi tę nierównoległość korygować
jeśli więc przyjmujesz że jest krzywy w stosunku do rurki - to myśle ze tak właśnie ma być
Jak Adam napisał - jak rower sam z siebie nie skręca to znaczy że rama jest ok
jeśli więc przyjmujesz że jest krzywy w stosunku do rurki - to myśle ze tak właśnie ma być
Jak Adam napisał - jak rower sam z siebie nie skręca to znaczy że rama jest ok
wez podjedz do jakiegos serwisu ze stanowiskiem parktoola - beda mieli porzadny przyzad do sprawdzania centrycznosci ramy;
W ostatcznosci mozesz szukac jakiegos framebuildera czy kogos od kontruckji stalowych, co Ci rzuci na to okiem...
W ostatcznosci mozesz szukac jakiegos framebuildera czy kogos od kontruckji stalowych, co Ci rzuci na to okiem...