Witamy!
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

aldek pisze:Brwinów? Ten Brwinów niedaleko Milanówka?
Tak, dokładnie, ten Bryff koło Milanówka ;)
klein attitude race 95', stevens 7.1.2.comp, stevens 4.1.2.sport, novara XT 92' cr-mo, kona kula 94', cannondale super v 700, specialized stumpjumper fs 94...gt ricochet, schwinn traveller..

corrado1111 pisze:Siema , czy Ty czasem nie jesteś Jakub W?Nie jeździłeś przypadkiem w klubie Radka na Sintesi?
Sintesi Pepsi Poznań, dokładnie, stare wspaniałe czasy i tysiące kilometrów przejechanych w górach, dlaczego pytasz, znałeś tam kogoś?

Obrazek
klein attitude race 95', stevens 7.1.2.comp, stevens 4.1.2.sport, novara XT 92' cr-mo, kona kula 94', cannondale super v 700, specialized stumpjumper fs 94...gt ricochet, schwinn traveller..

Znałem wszystkich, Ciebie też:)
Pracowałem w Dynamo i jeździłem często po wyścigach z Kosiorem i Kenckim jako publiczność:)
A Piotrek Dziedzic to żyje w ogóle?

A zdjęcie wymiata, Kencki teraz waży 110:)
Lodzermensch

corrado1111 pisze:Znałem wszystkich, Ciebie też:)
Pracowałem w Dynamo i jeździłem często po wyścigach z Kosiorem i Kenckim jako publiczność:)
A Piotrek Dziedzic to żyje w ogóle?

A zdjęcie wymiata, Kencki teraz waży 110:)
O proszę :) Krzyśka jeszcze widziałem jakiś czas temu - przytyło mu się troszkę - a Piotra znanego jako pewnie wiesz... ostatnio widziałem na jakimś przełaju, chyba Mayday Lublin na jesieni 2012, żyje, ma się dobrze, cały czas się ściga dziad jeden :]

Piotrek Dziedzic zyje ...rozmawialem z nim na wyscigu pod Lodzia latem 2012
prowadzi klub mtb
teraz dopiero zalapalem co sie kryje pt jakoobcycles ;-)
po braciach Galinskich i Banach kolejny rodzinny duet ;-)
zdjecie fajne ...ja pamietam Piotrka jak pomiatal na jeszcze staarszym sintesi
chyba pierwszy sponsoring w Polsce 1994 ?
Ostatnio zmieniony 2013-02-13, 20:43 przez marcin74, łącznie zmieniany 1 raz.
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

marcin74 pisze:Piotrek Dziedzic zyje ...rozmawialem z nim na wyscigu pod Lodzia latem 2012
prowadzi klub mtb
teraz dopiero zalapalem co sie kryje pt jakoobcycles ;-)
zdjecie fajne ...ja pamietam Piotrka jak pomiatal na jeszcze staarszym sintesi
chyba pierwszy sponsoring w Polsce 1994 ?
Pierwszy złoty X-wing, śliczności.
Lodzermensch

corrado1111 pisze:Pierwszy złoty X-wing, śliczności.
:cry: :cry: :cry: :cry:
piekny byl... zloty marcok i pelna grupa 737
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Fotki wrzucę, z takich ciekawostek - tak, to był jeden z pierwszych tak mocno sponsorowanych klubów/teamów, wszystko za sprawą Radzia W. Team wyglądał rewelacyjnie - włoski blichtr - do tego potem Oakley, tak został stworzony show marketingowy a my przy tym ścigaliśmy się w całej Polsce X-wingi bardzo fajne ramy - wszystko na rurkach eastonstara geometria ale do starych bombowców po prostu bomba, do tego magura i mieszanka wybuchowa na zjazdy była gotowa.

Proszę, jakiś link do Piotra znalazłem:

http://www.bikestats.pl/rowery/Sintesi- ... _4646.html

Pierwsze X-wingi jakie dostaliśmy były srebrne i były na easton elan verilite, waga nie wiele ponad 1300 gr.

Piotrek miał jeszcze przed klubem całym chyba swoją ramę taką złotą, Radek mu to przywiózł z Włoch a klub powstał chyba sporo później jakoś.
Lodzermensch

corrado1111 pisze:Piotrek miał jeszcze przed klubem całym chyba swoją ramę taką złotą, Radek mu to przywiózł z Włoch a klub powstał chyba sporo później jakoś.
Możliwe, wcześniej klub był we Wrocławiu a Piotr miał jakiegoś gianta ciężkiego na cr-mo, potem kluby połączyły się żeby finalnie przenieść się do Poznania.

Jak chłopaki dostali te ramy to wrażenie było olbrzymie, nie ważyła ta rama.Ona tak miała mieć, miała wytrzymać sezon i do kosza niestety.W Łodzi kumpel ma taką ale też spawał ze dwa razy już.
Lodzermensch

to nie ten !!! starszego mial !!!
jak pisze Corrado "tytanowy" kolor + TYTANOWY XC 600 ? I PELNA 737
jechal na nim Mistrzostwa Polski w Karpaczu ..cielismy sie cala trase suma sumarum bylem chyba trzy oczka wyzej 15,16 ,17 ???
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

Haha, renówkę w tle poznaję , nasza - wyścig chyba w Łodzi tak? A rama - nie kojarzę kto by tak dziobaka walna, Jarek zniszczył kilka ram, jest tam mostek kore... może to jego, bo ja nie przypominam sobie żebym miał jakiś poważny upadek na sintesi...

dobre foty :)

...coś mi się wydaje że to mój x-wing......

Wyścig - Myślenice, rower Marka Galińskiego (nie wiem czy dobrze pamiętam...) po spotkaniu z Polonezem na asfaltowym i nie do końca dobrze zabezpieczonym odcinku trasy ;-)
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra

jakoobcycles pisze:Możliwe, wcześniej klub był we Wrocławiu a Piotr miał jakiegoś gianta ciężkiego na cr-mo
Piotrek i Andrzej Wojcikiewicz (pierwszy Polak w pucharze swiata DH)
smigali na tych "tytanowych"(chodzi o kolor) cos mi sie zdaje ze to Pawel(wspolwlasciciel Dynama) maczal w tym palce.... to bylo duzo wczesniej zanim powstal oficjalny TEAM
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739

marcin74 pisze:
jakoobcycles pisze:Możliwe, wcześniej klub był we Wrocławiu a Piotr miał jakiegoś gianta ciężkiego na cr-mo
Piotrek i Andrzej Wojcikiewicz (pierwszy Polak w pucharze swiata DH)
smigali na tych "tytanowych"(chodzi o kolor) cos mi sie zdaje ze to Pawel(wspolwlasciciel Dynama) maczal w tym palce.... to bylo duzo wczesniej zanim powstal oficjalny TEAM
Paweł i Radek jeździli do Włoch i stamtąd to zwozili.Jeszcze Gregorio od Rudego Projecta maczał w tym palce chyba.
Lodzermensch

Skoro wywołaliście Andrzeja W...
Można? Można...

Obrazek
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra

siedem3 pisze:Można? Można...
mozna mozna.....swoja droga on nie jezdzil on latal na rowerze
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739