Mongoose IBOC 95,Univega Alpina 5.3 94,Spec Stumpjumper 94

W związku z tym, ze jestem tu nowy, pragnę przywitac sie ze wszystkimi. Witajcie !!!
Mieszkam obok Wrocławia, ścigam się na szosie, a MTB wykorzystuję do lżejszych treningów w lekkim XC (odpoczynek psychiczny od asfaltów), ale równiez do cięzszych treningów po asfalcie albo z kumplami,szosa vs MTB (lepszy trening), do rozjazdów oraz oczywiscie do katowania zimą, budując formę na nowy sezon.

Pierwszy rower używany do treningów i do uzytku ogólnego-Mongoose IBOC Sport 1995:

http://www.bikestats.pl/rowery/MTB-Mong ... _8941.html

Po przejechaniu na nim ponad 9tys km stwierdziłem, ze retro MTB z lat 90' są wspaniałe. Szybkie, zawrotne, stalowe, sztywne, dosyc lekkie, dlatego pomyslałem, ze warto byłoby miec jedną taką maszynkę do treningów, a drugą na każde warunki.

Drugi rower uzywany tylko do uzytku ogólnego na kazde warunki- Univega Alpina 5.3 1994,
(zdjęcia brak, można wklepac w google, mój ma odwrócony mostek i inny napęd).

Trzeci rower uzywany TYLKO do treningów-Specialized Stumpjumper 1994:

http://www.bikestats.pl/rowery/MTB-Spec ... 13801.html

W związku z tym, ze scigam się na szosie i w ten rower inwestuję, to MTB nie musi byc super wypasioną furą , a jedynie działającą fajną maszynką. Jak ma się pod nogą, to na MTB niejednego szosowca się urwie na podjezdzie :) . Mi taki rower w zupełnosci wystarcza.

Dla dodania smaczka-jeden z treningów z ekipą w Górach Sowich, jeszcze na Mongoosie:

http://platon.bikestats.pl/509449,Koron ... owich.html

Przy okazji:
na to czas później - Skolioza

Komentarze mile widziane.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2013-01-31, 19:32 przez chris1990accent, łącznie zmieniany 3 razy.

Taka wymiana doświadczeń i spostrzeżeń szosa-mtb może być czasem ciekawa. Sam składam właśnie Speca z 1992 wiec tym bardziej milo Cię powitać na forum :-)
Ostatnio zmieniony 2013-01-31, 17:44 przez siedem3, łącznie zmieniany 1 raz.
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra

Witaj! Rowerki fajne a zwlaszcza bialy spec. Gdyby rama z widlem byly na wydaniu to jestem 1-szy w kolejce :-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Żart z mojej strony w kontekście sztycy RooX-a
Kupuje tylko od sprawdzonych sprzedawców ;-)
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900

Dzięki Panowie za przywitanie ! ;-)

mekp->

Mieszkam kilka kilometrów na północ od Wroclawia.

Skeevo->

Oj, mam ogromny sentyment do rowerów retro MTB, nie wiem, czy i kiedy zmienię ramę z widłem, ale mam plany na zmianę na jakies alu (by odchudzic rower o 0,5kg) ze sztywniakiem z przodu, ale w razie zmiany będę pamiętał o Tobie.