Nikt nic nigdy nie zrobi - masz to jak w banku.
Ludzie tylko pyskują i mlaskaja ozorami i nic więcej.
O to masz jak w banku
A i tam na pewno powstanie kolejny market , albo jak to sie teraz zwie aby przepisy o zakazie bydowania marketów ominąć - Galeria Zakrzówek - ile rąk mam se dać obciąć ????
15-20 lat temu Kraków był miastem przyjaznym dla wszystkich.
Teraz jest przyjazny dla turystów - z któych ja nic nie mam i nikt nie ma oprócz lozy masońskiej restauratorów i sklepikarzy w okolicy Rynku i starego miasta, reszta ma gówienko, i dla urzedników miejsckich którzy doklejają sie do wszystkich interesów kontraktnych w kasie.
Ale, są jeszcze w Polsce miejsca , do których nie dostrze reka złodziejska z głównego powodu, z takimi brzuchami jak oni mają i ciśnieniem nie da się tam dojechać furą i to mnie cieszy że w takich miejscach buraków niet.
I tym stwierdzeniem mówimy , szkoda.
Było kiedys jeziorko fajne , dzikie, były rybki, wedkarze itd, teraz jest ogrodzone 2 metry od wody a obok galeria i panasonic, no ale jakby kto pytał to jeziorko jest, nizniszczone, tyle że wędkarzy nie ma , bo obok 4 pasmówka leci z Huty.
\
I tak też skończy Zakrzówek, a jeszcze ktos wpadnie na pomysł poszerzyć jezdnie do autostrady i wywali mieszkańców od Zakrzówka do Autostrady w imie szybszego ruchu.
Zawsze mówiłem że to dziwny kraj , bo w normalnym najpierw stawia sie ekologie na 1 miejscu, a reszte po kolei.
U nas wali się wszystko pod samochody , rowerzystom zwanym ścieżki bez sensu wzdłuż Wisły, zreszta zaprane w weekendy że ciężko przejechać - jakby nie mozna było szerszej zrobic od razu bo w cholere miejsca tam jest.
Ludzie nic nie zrobią bo chcą tylko :
zrec, jeździc, opierdzielać wszystkich jak leci, pyskować na wszystko, mieć domek z wychodkiem w środku, usługi za darmo, rowery po 500 zł na całe zycie , samochody eleganckie, mieć w d.... wszelkie przepisy i zasady itp ., itd
A co mają - w głowach siano pierwszej klasy świeżo scinane, wszsystko dla nas, od nas nic.
To moje wieloletnie obserwacje z zycia i pracy zawodowej.
Także takie forum jak to to relikt i dziwacy, któzy szukaja sposoby na życie i oderwanie sie od tej szarej smrodliwej rzeczywistosci, bo niby słonko świeci, ale szambo zalewa nas od spodu.