płyn do mycia silników samochodowych.
Masz problem ze swoim staruszkiem?? Serdecznie zapraszam. www.bikeservice.com.pl
Profesjonalny serwis rowerów i amortyzatorów
Ogólnie super do wszystkiego. Polecam AKRA firmy K2. Tyle że rozpuszcza niektóre napisy na oponach jak komus zależy.bikeservice pisze:płyn do mycia silników samochodowych.
Używam PLAK do silników i nigdy niczego poza syfem i smarem mi nie rozpuscił :P
Masz problem ze swoim staruszkiem?? Serdecznie zapraszam. www.bikeservice.com.pl
No bo właśnie co firma to inny skład, słabsze-mocniejsze, żrące itp. Niektóre rozpuszczają nawet słabą anodę i powłoki galwanizowane więc trzeba sobie sprawdzić i wybrać ten odpowiedni.
A z tymi napisami to też różnie, jedne schodzą inne się trzymają.
oo.. będziesz wiedzieć Adamie, napisy z opon IRC należą do tych schodzących czy nie?Adamello pisze:No bo właśnie co firma to inny skład, słabsze-mocniejsze, żrące itp. Niektóre rozpuszczają nawet słabą anodę i powłoki galwanizowane więc trzeba sobie sprawdzić i wybrać ten odpowiedni.
One właśnie latwo się oddają. Myłem ostatnio czerwone Myhosy i nawet bez tarcia napis spływał jakby był kredą namalowany...
K2 do mycia silników jest idealny do czyszczenia gratów, opon nie próbowałem.Tylko że też już chyba jest trzecia receptura tej firmy, kiedyś po czyszczeniu części się świeciły i były gotowe do sesji , teraz trzeba to spłukać wodą bo jest matowe i się klei.
To taki mój off top, co złego to nie ja.
To taki mój off top, co złego to nie ja.
Lodzermensch
Skolioza mówił mi kiedyś, że opon nie da się wyczyścić jeżeli już się zabrudzą. Próbowałem i faktycznie, miał rację.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
ciekawe, bo kiedy mi sprzedawał usyfione skinwalle IRC piranie (i nie była to mała kwota jak na używane opony!) to napisał mi, że nie wie czy da się je umyć.Skeevo pisze:Skolioza mówił mi kiedyś, że opon nie da się wyczyścić jeżeli już się zabrudzą. Próbowałem i faktycznie, miał rację.
Mam nadzieję, że wtedy tego nie wiedział i dopiero później się tego dowiedział.
Jak to było Marcinie?
13.10.2012
Skolioza pisze: Hej
mostka nie mam, a czy opony da się wyczyścić - nie wiem nie próbowałem(...)
Juz nie pamietam kiedy to bylo. Wiadomo, troche doczyscisz ale do stanu idealnego nie doprowadzisz a zakladam ze na takim nam wszystkim zalezy.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
Lol jakie problemy:) Adamello dobrze mówi. Przejażdżka w czystym, najlepiej lekko stwardniałym śniegu wszystko domyje. A jak nie to do pralki:D Mój brat tak sobie w pralce czyści gripy od czasu do czasu:D
czemu się tak uparles?jacob pisze:Marcinie, mógłbyś się ustosunkować?
pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
Jak dotąd mam o Skoliozie bardzo dobre mniemanie i chciałbym aby takie pozostało. Ta sytuacja wydaje się jednak rzucać cień.
Oczywiście możliwe jest, że sformułowanie w rozmowie Skeevo-Skolioza miało zupełnie inny kontekst lub w ogóle Skolioza stwierdził, że nie da się wyczyścić Skinów później (po tym gdy mi je sprzedał).
Również, możliwe jest, że Skolioza napisał celowo nieprawdę.
Sam raczej wierzę w jedną z dwóch pierwszych wersji (inny kontekst lub inny czas).
W zupełności mi wystarczy jeśli skolioza napisze, np. że "to było wcześniej(sprzedaż)" lub "chodziło w rozmowie ze Skeevo o coś trochę innego".
Może powinienem był zacząć od PM ale sądziłem, że Skolioza po prostu napisze o co chodzi i Ok.
Ja nie oskarżam tylko pytam.
Ale jakby Corrado miał byś szefem komisji... no to mogło by być wesoło :-p
Oczywiście możliwe jest, że sformułowanie w rozmowie Skeevo-Skolioza miało zupełnie inny kontekst lub w ogóle Skolioza stwierdził, że nie da się wyczyścić Skinów później (po tym gdy mi je sprzedał).
Również, możliwe jest, że Skolioza napisał celowo nieprawdę.
Sam raczej wierzę w jedną z dwóch pierwszych wersji (inny kontekst lub inny czas).
W zupełności mi wystarczy jeśli skolioza napisze, np. że "to było wcześniej(sprzedaż)" lub "chodziło w rozmowie ze Skeevo o coś trochę innego".
Może powinienem był zacząć od PM ale sądziłem, że Skolioza po prostu napisze o co chodzi i Ok.
Ja nie oskarżam tylko pytam.
Ale jakby Corrado miał byś szefem komisji... no to mogło by być wesoło :-p
Ja się nie pcham do polityki,aż tak zepsuty nie jestem.
Ewentualnie mogę być zsopatrzeniowcem w tej komusji bi to zawsze najlepsza fucha.
Ewentualnie mogę być zsopatrzeniowcem w tej komusji bi to zawsze najlepsza fucha.
Lodzermensch
Jacob, jeśli kupujesz używanego ciucha i pytasz czy da się go doprać to możesz uzyskać 2 odpowiedzi: nie da się bo jest urypany olejem smarem etc, lub być może się da jeśli nie są to zabrudzenia tego kalibrujacob pisze:ciekawe, bo kiedy mi sprzedawał usyfione skinwalle IRC piranie (i nie była to mała kwota jak na używane opony!) to napisał mi, że nie wie czy da się je umyć.Skeevo pisze:Skolioza mówił mi kiedyś, że opon nie da się wyczyścić jeżeli już się zabrudzą. Próbowałem i faktycznie, miał rację.
Jak to było Marcinie?
13.10.2012Skolioza pisze: Hej
Tu sytuacja była podobna - jeśli opony są zaniedbane zapaprane syfem od klocków, wiekowym szlamem z ulicy pomieszanym ze smarem do łańcucha etc to doczyścić się ich nie da - o tym pisalem do Skeeva Jeśli opony są zakurzone bo przez 3 lata leżały nieużywane to uważam że szanse na doczyszczenie są (kurz a nie agresywny brud z chemią, opona nie pracuje w syfie a więc on sie nie utrwala tylko zostaje na zewnątrz) -ale tego nie wiem na pewno bo nie próbowałem
Mam nadzieję że teraz wszystko jasne
Myślę że i tak powinieneś Marcinie złożyć rezygnację z pełnionej funkcji.
Rzuciło to cień na Twoją uczciwość i ja już będę bardzo ostrożny kupując u Ciebie
Rzuciło to cień na Twoją uczciwość i ja już będę bardzo ostrożny kupując u Ciebie
Lodzermensch
dziękiskolioza pisze:Jacob, jeśli kupujesz używanego ciucha i pytasz czy da się go doprać to możesz uzyskać 2 odpowiedzi: nie da się bo jest urypany olejem smarem etc, lub być może się da jeśli nie są to zabrudzenia tego kalibrujacob pisze:ciekawe, bo kiedy mi sprzedawał usyfione skinwalle IRC piranie (i nie była to mała kwota jak na używane opony!) to napisał mi, że nie wie czy da się je umyć.Skeevo pisze:Skolioza mówił mi kiedyś, że opon nie da się wyczyścić jeżeli już się zabrudzą. Próbowałem i faktycznie, miał rację.
Jak to było Marcinie?
13.10.2012Skolioza pisze: Hej
Tu sytuacja była podobna - jeśli opony są zaniedbane zapaprane syfem od klocków, wiekowym szlamem z ulicy pomieszanym ze smarem do łańcucha etc to doczyścić się ich nie da - o tym pisalem do Skeeva Jeśli opony są zakurzone bo przez 3 lata leżały nieużywane to uważam że szanse na doczyszczenie są (kurz a nie agresywny brud z chemią, opona nie pracuje w syfie a więc on sie nie utrwala tylko zostaje na zewnątrz) -ale tego nie wiem na pewno bo nie próbowałem
Mam nadzieję że teraz wszystko jasne
Dla rozwiania tej politycznej sprawy, potwierdzam słowa Ojca Dyrektora. Kończcie flaszkę i do domu!skolioza pisze:Tu sytuacja była podobna - jeśli opony są zaniedbane zapaprane syfem od klocków, wiekowym szlamem z ulicy pomieszanym ze smarem do łańcucha etc to doczyścić się ich nie da - o tym pisalem do Skeeva
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900