Zacznijmy opowiesc o kobietach ;) Rozne sie trafiaja, ale wszystkie (powiedzmy;) kochamy:D szczegolnie te wlasne;)
Chcemy dla nich wszystkiego co najlepsze...
1.Gdy wybieralismy sie na przejazdzke po kotlinie klodzkiej, troche z braku laku uzylismy tego oto:
Centurion 1-4-3 17":
orginalnie posiadal kola na splaszczanych szprychach DT AERO (specjalnie przewiercone otworki w piastach STX SE), oraz niemal pelna grupe STX SE + doskonale manetki czasowe RSX 7s (obie z mikro-indeksem)
ale to bylo dawno....
2.nad morze pojechalismy juz na czyms lepiej dopasowanym pod wzgledem rozmiaru (14"):
mars 1 z 2000r mial juz co najmniej 5 wlascicieli - jak sie okazalo jednym z nich byl znajomy studiujacy w krk;)
korby LX (!!! o dziwo!!!) M570 z wymiennym pajakiem otrzymaly patyki M739 XT (krotsze 172,5),
kokpit bialy... sram 9.0sl i tuningowane (dosc partaczo) gripy 9.0,
do tego jeszcze kola M737+smieszna piasta WTB przod i obrecze SYNCROS...
ale czas plynie i zmiany sa potrzebne...
3.szperajac kiedys na allegro wyczailem ciekawa ramke...dwa miesiace zbieralem sie do zakupu, ale teraz wiadomo - ciezarowka coca-coli juz jezdzi, wiec czas na prezenty;)
odnalazlem ja w katalogu z 97r, z osprzetu orginalnego pozostaly mi kokpit i korby... ale mysle ze warto bylo:
moze to kwestia rozmiaru (c-c 11,5" ;P c-t ~14"), ale nie posiada ona praktycznie zadnych warunkow do montazu bagaznika (troche mnie to martwi), standardowy dla stajni treka ogranicznik korb pod mufa suportowa, niziutka glowka 8,5cm, oraz srednica sztycy 27,2.....waga jak pokazuje obrazek 1822g - chyba niezle, choc spodziewalem sie lepszego wyniku - skoro katalog podaje, ze jest to:
"Sequentially TIG welded REYNOLDS 853 , double butted steel alloy" - rura dolna jest bardzo mocno wycieniowana, gorna i tyl slabiej, tlumienie na ekstra poziomie, teraz jeszcze maly spaw do smarkniecia i troche farby - no i skladamy!
PS.Mam nadzieje, teraz na moja lepsza polowe zainspiruje choc troche mala naklejka - (na X-Caliber) ta z logiem "UCI 1993 World Champion" (dla Paola Pezzo).......
dodatkowo wspomne o jeszcze innych ktore znajduja sie na innej mojej racei;P [fotki ponizej]- UCI World Champion 1997 (Pezzo) oraz 1999 (Fullana), nie chce przesadzic wspominajac kto zdobyl pierwsze zloto w olimpijskim wyscigu xc w 96r;P... bo jeszcze przedobrze;)
Gary Fisher X-Caliber 1997 (reynolds 853)
#1Ostatnio zmieniony 2012-05-03, 22:06 przez zimny, łącznie zmieniany 3 razy.