Re-Projekt czyli Scott Comp Racing

Witam.

W sumie siedze tutaj już dłuższy czas a prawdziwego RetroMTB nie mam więc czas to zmienić.

Na początku roku wygrałem przez przypadek od Skoliozy FD m900 i się zaczeło... Szukałem ramy która podejdzie pod przednią przerzutkę i przy okazji będzie mi sie podobać.
W końcu rama nie spełniła pierwszego wymogu ale sam wygląd mnie powalił...

No wiec padło:

Scott'a Comp Racing rocznik ok 93...

W katalogu rower stał na UniShock;u i pełnym LX u mnie będzie bardziej nudno bo rower dostanie pełngo XTR'a M900.

Waham się jeszcze w co z kolorami ale napewno będzie Srebrno-Czarno plus pare dodatków w jakimś kolorze... Zielonym, Żołtym lub Granatowym (pod kolor XTR'a)

Nie jestem jeszcze pewien co z widelcem... Czy sztywny czy amor? A jeśli tak to jaki?

Gotowe do założenia mam już canty, suport. Korba czeka na małą kurację odmładzającą a piasty już zaklepane, w październiku powinny pojawić się na półce. Do tego mam nowego Mavica 217 i chętnie przygarnę drugiego.

W sumie to tyle. Czekam na wasze opinie i pomysły.

Mała sesja ramy:

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam
xMekpx[/list]
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

piękna rama,szkoda,że taka zwietrzała,
aaa jest parę rzeczy które pasują do niej idealnie(np złote Mavic 230,platynowy XC),ale na pewno,nie jest to 900 ;-)
Ostatnio zmieniony 2012-09-18, 06:02 przez smolar, łącznie zmieniany 1 raz.
śmietnik to nie retro!

witam.

rama napewno bedzie "malowana" ale nie man pojecia co to jest za powloka na niej.

z czescia rdzy radzi sobie aluchrom Bo to tylko nalot.

mozesz rozwinac mysl o pasowaniu? albo inaczej... co pasuje eg Ciebie. ?

pozdrawiam
xMekpx

edit
Spoko. zlota nie lubie predzej bada bardziej metaliczne kolory. mavici bada szare.
Ostatnio zmieniony 2012-09-18, 06:08 przez mekp, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

mekp pisze: Scott'a Comp Racing rocznik ok 93...
dziewięć cztery! dziewięć cztery!!
katalogowo byla wersja na sztywnym widle, ale była chyba też opcja z elastomerowym Unishockiem VR

co do tego co do ramy pasuje - rzecz gustu oczywiście, je bym dał nieco czarnego / grafitowego żeby nie wyszla mdła oraz jakieś żółto-cytrynowe akcenty pod kolor napisów?
RetroMTB na Facebooku

SPRZĘT DO SPRZEDANIA

smolar pisze:ale na pewno,nie jest to 900 ;-)
Tutaj zgodzę się ze smolarem w tej kwestii. Ja tam bym oszczędził sobie kasy i złożył na czarnym LX-e jak w katalogu i sztywnym czarnym widelcu Ritchey jak nie znajdziesz to jakimś fajnym Tange. Różnicy na masie nie poczujesz przy czym wydaje mi się że fajnie byłoby wrzucuć osprzęt który dawałby pewien kontrast do srebrnej ramy. Gdyby to był Pro to zupełnie inna sprawa. Ale ostatecznie to twój rower oczywiście zrobisz jak zechcesz z M900 to będzie niewąpliwie lans.

Re: Re-Projekt czyli Scott Comp Racing

mekp pisze:Witam.

Na początku roku wygrałem przez przypadek od Skoliozy FD m900 i się zaczeło... Szukałem ramy która podejdzie pod przednią przerzutkę i przy okazji będzie mi sie podobać.
:lol: Rozbawiło mnie to nieco bo myślałem że tylko ja tam mam. W chwili obecnej dumam nad posiadanym calowym mostkiem Salsy jaką ramę mógłbym sobie do niego dokupić. A potem osprzęt i...ehh straszny nałóg.

zimny pisze:daj czarne obrecze + opony skinwall z czarnym wyraznym bieznikiem (jak spece ground-control);

ps. wiekszosc z nas zostawilaby sobie rocky mountain...
Rocky wybitnie za mały... ale był super (zrobiłem na nim z 400km zamin sprzedałem) no i jest jeszcze jeden powód... Kasa a że Chrzanek chciał całego to nie miałem wyjścia.

A co do kolorów to właśnie tak będzie :D

pozdrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

cos tam sie domyslam ;-)
ale pewnosci nie mam czy to ta ramka ;-)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie