Witam,
przegrzebałem internet i forum, ale nic konkretnego nie znalazłem.
Od 1996r brat jest w posiadaniu Nakamury Summit XT (rury Tange). Rower kupiony używany, w Germanii. Poskładany na osprzęcie Deore XT 730 (wszystko łącznie ze sztycą i sterami). Przez 16 lat rower ewoluował, stery z 1 1/4 "patentem" zamienione na Oversize + RST Omega... v-brejki itp. Ale 99% częsci posiadanych do 1996 roku leżą w szufladzie:-)
Szukam katalogów starych Nakamur, ponieważ chciałbym odtworzyć "dziada" - tak jak wyszedł ze sklepu. Nie wiem jaki to jest konkretnie rocznik i co było w nim zmienione do 1996 roku (np. miał dwie różne obręcze Mavic Rando M6 i Rando M5).
Osprzęt naprowadza mnie +/- na 1990 rok - ale co z tego...
:)
Po oznaczeniach shimano poznasz rocznik http://pl.wikipedia.org/wiki/Oznaczenia_Shimano przy czym najlepiej sprawdzić wszędzie bo mogli dać gdzieś leżak magazynowy etc. ale raczej się to sprawdza, katalogi jak nie ma na RB to trzeba przekopywać internet ale daje to rezultaty, ja tak znalazłem katalogi corrateca stare na mtb.de
Re: Nakamura - co? gdzie? kiedy?
#3yasiuuu pisze:Witam,
przegrzebałem internet i forum, ale nic konkretnego nie znalazłem.
Od 1996r brat jest w posiadaniu Nakamury Summit XT (rury Tange). Rower kupiony używany, w Germanii. Poskładany na osprzęcie Deore XT 730 (wszystko łącznie ze sztycą i sterami). Przez 16 lat rower ewoluował, stery z 1 1/4 "patentem" zamienione na Oversize + RST Omega... v-brejki itp. Ale 99% częsci posiadanych do 1996 roku leżą w szufladzie:-)
Szukam katalogów starych Nakamur, ponieważ chciałbym odtworzyć "dziada" - tak jak wyszedł ze sklepu. Nie wiem jaki to jest konkretnie rocznik i co było w nim zmienione do 1996 roku (np. miał dwie różne obręcze Mavic Rando M6 i Rando M5).
Osprzęt naprowadza mnie +/- na 1990 rok - ale co z tego...
:)
dobre - jak wyszedł ze sklepu....
Nakamura to produkt supermarketowy, w latach 90 tych to w marketach austriackich sie je sprzedawało , więc nie jest to marka ......... interesujaca i warta zachodu, choć...ramy , widelce mieli dobrej klasy
Piotr, ja "marketowe" widziałem tylko na Altusie - może byłem za mały i za niski, żeby zobaczyć wyższe półki... ;]
Poza tym widziałem parę Nakamur stricte "zawodniczych", nawet w Krakowie niejaki Jurek "Scyzor" na takowej śmigał.
Co nie zmienia faktu, że firma wypuściła dużo kiczu (z resztą jak każda, choćby Giant).
Poza tym widziałem parę Nakamur stricte "zawodniczych", nawet w Krakowie niejaki Jurek "Scyzor" na takowej śmigał.
Co nie zmienia faktu, że firma wypuściła dużo kiczu (z resztą jak każda, choćby Giant).
intersport sprzedawal za granicą wcześniej także .
A Scyzor na nakamaurze ?? kiedy ?? kiedyś miałem Nakamure Summit i sprzedałem bratu Kaśki , ładna niebieska cr-mo , dlatego pisalem ze robili fajne rowerki .
Market to byl i dalej jest , ale ..... dobrej klasy
A Scyzor na nakamaurze ?? kiedy ?? kiedyś miałem Nakamure Summit i sprzedałem bratu Kaśki , ładna niebieska cr-mo , dlatego pisalem ze robili fajne rowerki .
Market to byl i dalej jest , ale ..... dobrej klasy
Piotr, ostatni raz Scyzora z Nakamurą widziałem z 8 lat temu albo na Szlaku 33 albo w CycloCentrum (nie pamiętam). Była to rama Alu, full, z SID'em, szara anoda(?). Tyle pamiętam... a przykuła moją uwagę tylko dlatego, że miałem Nakamurę w piwnicy i marka była dla mnie "rozpoznawalna" :]
aaa to go na niej nie widzialem , cannondale to mial długo czas ja ksiegne pamięcia, moze jakas przejsciówka to byla krótko,, potem Boplight itd ..