Oswietlenie na nocne jazdy

Pragne przedstawić Państwu nowy nabytek.
Lampke zamówilem przy pomocy mojego kolegi od modeli latających , gdziesz 3 tygodnie temu , no i dzisiaj przyszła .
Zamawialiśmu ją u sprawdzonego już dostawcy szpejów http://www.ebay.pl/itm/CREE-LED-XM-L-T6 ... 231fbce6c1

Lampke jak widać montuować można na kierownicy , lub kasku .
Ma potężne światło, 3 tryby świecenie , pełny, połowa i mrugające .

Do kompletu dodają tylne światełko

Paczka przyszłą kompletna . lampki dzialaja, reszta opisu na aukcji.
Cena - rewelacyjna jak na jakość świecenia , pewnie musze sie wybrać w teren nocą przypomnieć sobie kultowe jazdy .

Jakby co to szpejo można zobaczyć fizycznie u mnie , najlepiej wieczorem sie umówić , wtedy widać jak wali po oczach .

Polecam , bo cena do jakości jest rewelacyjna, wręcz śmieszna jak widze cene samoróbek na allegro.

Real foto ?

Obrazek

dla porównania wielkości - licznik
www.velotech.pl

przenieś gdzie chcesz, ale uważam że jest to dobre w tematyce o nocnych jazdach bo dotyczy strikte tego tematu i tu można by wlaśnie pogadać o oświetleniu , nie zakladałbym tu jakbym nie przemyślał dokładnie gdzie warto .

a tak to zniknie w gąszczu bzdurnych spraw.
www.velotech.pl

Zasilanie jest - poczytajcie aukcje łaskawie.
8.4 volta, jużz kumplem gadalem i mozna sobie zrobić aku pewnie we własnym zakresie.

Ja to i tak użyje sporadycznie , na kierze zaloze normalnalampke do jazdy jak wiecej widać.
Zalozenie mialo byctakie na jazde w górach, majac takie dwie można spoko brać udzial w 24 h .

Fotki montażowe i +- jak świecie wieczorem.

Obliczalismy lampke jak samodzielnie zrobici w tej cenie co dostalęm nie ma szans, dlatego wrzucam jako doskonałą alternatywe, nie wiem jak z gwarancją jeszcze, popytamy jak coś sie stanie dopiero.
wkróce testy, ciepło dzisiaj jest , może wieczorem sie wlaśnie wybiore , ale to napisze w temacie właściwym.
www.velotech.pl

podoba mi się ten test jakkolwiek póki co nie mam zapotrzebowania na takie cudo, ale jak ostatnio jechałem Poznań - Wrocław, częściowo nocą, to potem, się za czymś takim rozglądałem

no na tych fotach to szczerze g.... widać ale ...
Przeleciałem wałami Rudawy tą drugą częścią nieoświetloną bardzo szybko jak za dnia , potem wpadłem na troche do lasku przy hotelu Zielony Dół , Panieńskie skałki i Babab Jaga , asfaltem podjazd do góry .
Sie zastanawiałem będą dziki czy nie w Lasku , okazało sie że nie , poleciałem spod zoo do Sikornika i to dosyć szybko , Lampka doswietla droge bardzo dobrze , ale.......

następnym razem spróbuje inaczej , w komplecie jest uchwyt na kask i albo zamontuje na kasku aby lampka doświetlała zakręty , albo zostawie na kierownicy , a na kask jakaś dodatkową inną .

Przy pozostawieniu oswietlenia typowo na kierownicy musiałem zwalniać troche przed zakrętami przy dużej prędkosci , to jedyna wada lampek na kierownicy.

Polecam bo w tej cenie to na rynku nie znjadziemy produktu alternatywnego, a sprzedawca sprawdzony jest , wiec ryzyko zakupu żadne .
www.velotech.pl

to sobie wpadnij wieczorem wcześniej przedzwoń zobaczysz real najpierw, ja na pewno jak sie uda kiedyś domówie inną na doświetlanie na zakrętach ostrych i wtedy mozna spokojnie jak za dnia , zakładając że ma sie amora co wyłapuje to co lampka splaszcza przez swoje światło.
Przegladnijcie inne produkty tego gościa , są ciekawe

p.s. szerokosc swiecenia jest szersza niz typowa ścieżka/droga leśna jak w Lasku u nas
Ostatnio zmieniony 2012-10-07, 11:46 przez Piotr, łącznie zmieniany 1 raz.
www.velotech.pl

no, są mocniejsze lampki ponoć tuningiwane i hand made, kwestia zasilania jakie zastosowano i samej lampy bo mozna i na 12 v zrobić halogena tylko aku taskać w plecaku ??
a taiwanu warto kupować tak aby było ponizej 50 dolców w razie czego nie pozło na cło ponoć

Lampki masz przesyłke gratis to dwa adresy różne podać i po kłopocie
www.velotech.pl

poczytajcie opis aukcji na ile volt,

a po drugie nie pitol tak do końca że spokojnie można cło ominąc, realia są takie że albo dostaniesz albo przeleci, a warto kupować male duperele i mieć pare paczek niż jedna dużą

już paru sie przejechało na takich poradach że spoko majonez nie dostanie , hej ho a tu cap i po krzyku , duży karton i gift , celnik nie jest idotą .

a są np firmy w spisie firm do oclenia z automatu, więc handel ze wschodzem wymaga troche ......wiedzy
www.velotech.pl

widzę ile volt i co z tego, przecież ogniwa można łączyć. tu jest pewnie identyczna lampka, różniąca sie może nieznacznie obudową i jest właśnie na takich ogniwach - http://www.youtube.com/watch?v=2ZgVahLzYpE

co do cła to sporo już zamawiałem, głównie z HK i zawsze droższe rzeczy jako gift - efekt taki, ze nigdy cla nie dostałem.
zawsze jest jednak to ryzyko, o czym rownież wspomnialem, ze trafi sie na upierdliwego celnika.
mimo wszystko nawet po ocleniu w najgorszym wypadku wyjdzie nieco taniej niż w to samo kupowane u nas wiec imho warto zaryzykowac.
GT Avalanche 2.0 '04
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
Niner RIP9 v2.1 29/650B+ (11-'13)

Tu jest temat o tej lampce: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Zauważyli to o czym Piotr pisał, czyli problem z doświetlaniem zakrętów. Poza tym pocisnął tam gość, że lipa itd ale trzeba wziąć poprawkę na to, że to handlarz. Dla nas myślę, że w zupełności wystarczyłby proponowany tam zabieg z wymianą soczewki.

Ogólnie warto poczytać forum bo jest tam opisane sporo lampek rowerowych dostępnych na ebay czy dealextreme.
Warto zaglądnąć też na http://www.light-test.info gdzie oprocz testów jest m.in ciekawa porównywarka.
GT Avalanche 2.0 '04
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
Niner RIP9 v2.1 29/650B+ (11-'13)

jak babcie kocham debile .

Jeśli mnie to wystarczało do szybkiej w miare jazdy to na co mi wydawac 2 ray tyle i jeszcze tuningować ?? porażka tych gości kompletna , bo to po prostu jest doskonała tania alternatywa dla ich biznesowych rąbań ludzi i wmawiania ze im wiecej potrzeba !!!

w terenie jest sporo zazwyczaj podjazdów więc lampke przełączam na tryb mniejszy albo korzystam z innej wogóle słabszej

Doświetlanie zakrętów , mnie to nie przeszkadzało było w miare dobrze bo lampa świeci ogólnie szeroko, ale przy sporej prędkości jak napisałem warto mieć coś na kasku dodatkowo , choćby oswietlić sobie kierownice czy coś innego takie małe za 30 zł ?? nawet .
Dla powiedzmy słąbszego technicznei nie ma potrzeby wiecej, mocniej u nas lasek jest dosyc kręty a nie proste łagodne

za 130 zl nie widze alternatywy bo szukalem ,

P.S.
Dla mnie ona ma być wyłacznie do lasu ciemnego na 2-4 godzin jazdy normalnej xc turystyki , oraz 24 h , a tu trasy nie wymagają świateł jak z tira bo i trasa nie jest zabójcza.

Bardziej musze zrócić uwage na okulary , bo te co miałem przezroczyste były troche .....za mgliste, bez okularow było sporo lepiej
pytałem tu o aku dlatego ze jak chce pojechac całą noc to przydałoby sie aby świeciło to tak z ...6 godzin na bide w lecie
www.velotech.pl

Na tym forum to led-onaniści siedzą, tam jest taki poziom abstrakcji, że ja, jak-by-nie-było technik elektryk w stanie spoczynku, wysiadam w przedbiegach.
To prawie tak dobre, jak słuchacze kabli na forach hajfaj :-D

Piotr, jak lampka tania, i się fajnie świeci, to czego chcieć więcej?

Mnie osobiście ledy nie podchodzą, bo za zimno świecą, jakieś takie mam gały, że w słabszym halogenie widzę więcej, niż przy super jasnym ledzie. Choć może już jakieś cieplejsze zrobili, dawno nie badałem tematu.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/

hahaha byłem w odwiedzinach u Pocia i jego lampka za 180 zł padla na kolana .

wracając waliłem po gałach kierowcom, nieketóre hiper auta zmieniały światła na dzienne automatycznie , a wcale nie ustawiałem specajlnie, tylko na jakieś 10-15 m przed siebie.

i jak pisałem wcześniej mnie to wystarcza do szybkiej jazdy, teraz pokombinujemy coś z czołówkami i będzie można nareszcie czasem w wolnej chwili wieczorem pomyknąć w noc.
www.velotech.pl

za słaba , tzn ja swojaw niższym trybie uzywam na prostych łatwych odcinkach .

Poza tym gość handluje lekko na lewo bo tego typu lamp nie oferuje sie w hurcie z fakturą , szukalem , nie ma , a jak już znajdziesz w europie to w wyzszych cenach niż u chinola .

Policz sobie , sprowadzenie hurtm vat, cło, i papiery celne , najgorsze jest to ostatnie, myśłałem zciągac , ale oplacalnosć zdrowo powyzej 1000 sztuk.

dobra latarka 1200-1600 lmn koszt na ebayu 50-65 zł
www.velotech.pl