ja też pozdrawiamANDRIUBIKER pisze:co nie zmienia faktu, ze malo mnie interesuje zdanie kogo kolwiek w kwestii aparatow , szczegolnie tak napisane jak "kolega" wyzej napisal.... ktos chce niech rower ocenia lub nie , bo wlasciwie i tak zrobie jak zawsze po swojemu, niektore sugestie przyjmuje i z nich korzystam, a teksty zebym nie wydawal "calej" kasy na rowery tylko kupil sobie aparat, to takie gownirskie zagrywki z piaskownicy.... nuikt nikogo nie zmusza do ogladania tak kiepskich zdjec z tak kiepskiej komorki i robionych tak kiepskiemu rowerowi, przeciez zawsze mozna wybrac inny temat do czytania, to tzw wolnosc w naszym pieknym kraju :)
to jest obciaznik tylnego kola, dzieki czemu tylne kolo lepiej jest dociskane do podloza i poprawia sie skutecznosc tylenego hamulca.... :0 , po bardziej szczegolowe informacje na temat tego wynalazku odsylam do AVID-a , mysle ze odpisza Ci i dokladnie wyjasnia jaki jest cel stosowania i jaka jest dokladna zasada dzialanie tego koleczka ;)Piotr pisze:.i to kólko do przerzutki tył ...... po co ,na co ? zupelnie niepotrzebne
prosze wrazliwcow fotograficznych aby nie ogladali w trosce o ich odczucia estetyczne , bo znowu zdejcia robilem pralka frania ;), kilka zdjec z dzisiejszej przejazdzki, i odczucia takie ze z tym widlem (63mm skoku) zostaje jak jest czyli riser, z prosta kiera bylaby masakra, jakos to wszystko bardzo nisko, a sam widelec heh, toz to faktycznie retro :) taki wyrownywacz nierownosci, ciezko to nazwac amortyzatorem przyrownujac do manitou , nawet z tamtych lat, miedzy x-vertem , blackiem czy r7 roznice w dzialaniu sa niewielkie mimo uplywu lat, wszystkie naprawde skutecznie dzialaja, a rs to juz porzednia mocno epoka, ale w porownaniu ze sztywniakiem i tak ok, a do jazdy glownie po twardym, a tak przewiduje to moze i nawet taka prace lepsza
Ostatnio zmieniony 2013-10-23, 16:18 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli super !!!!ANDRIUBIKER pisze:a rs to juz porzednia mocno epoka
a te fotki to okolice Lodzi czy obecne miejcse zamieszkania
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Laik jestem więc proszę o wyjaśnienie: jakie zadanie ma tarcza hamulcowa w przy jednoczesnym zastosowaniem hamulców V?
nie, dociaza przednie kolo, tylne dociaza koleczko przy rd :), ehhhh szkoda słów :) , zalaczone foto wyjasnia dlaczego na schwinnie prosta kiera mi calkiem pasuje, a w corratecu jest nie do przyjecia, schwinn ma widel 100mm skoku , most 130mm, 0 stopni, opony 1.95 (tioga psycho wysokie sa i wielkie ogolnie), w corratecu jest most 130mm, 5 stopni, opony 2.10 tyl/2.25 przód, kiera riser, widel 63mm skoku, a siodelka i kierownice w tych konfiguracjach sa na tej samej wysokosci :) , gdy daje sie do bow-a prosta kiere to nosem ryje po oponie ;), stad taka musi zostac kierownica mimo ze wyglada jak mieszczuch po bulki i do tego odbiera mu predkosc ;) :), geometrie tych rowerow sa diametralnie inne, a wiadomo ze pozycja na obu rowerach musi byc podobna dla tego samego bikera...
Ostatnio zmieniony 2013-10-23, 16:18 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.
ANDRIUBIKER pisze:nie, dociaza przednie kolo, tylne dociaza koleczko przy rd :)
A, nie wiedziałem.
skoro z taka wiedza zablyszczysz, to jaka wiedze musi miec ta rowerowa gdynia he he,choc pewnie tam sa specjalisci ale od rowerow wodnych ;) ...daj juz spokoj z tymi durnymi tekstami :)
sorry za moje głupie wpisy, kurde, jeszcze ktoś postronny to wygoogluje i sobie pomyśli... 
/// 4x Specialized /// ;)
skolioza nie strach pytac, tylko na glupie pytania nie ma madrych odpowiedzi, niektorzy twierdza ze nie ma glupich pytan a tylko glupie odpowiedzi, ale to tylko ci co nigdy w zyciu madrego pytania nie zadali ;) .... generalnie chodzi o ta tarcze, jakby sobie ktos zadal troche trudu i przeczytal caly watek to by wiedzial ze kola sa narazie pozyczone od hawka splattera, a jaki sens ma ciagle odkrecanie i zakrecanie tarczy hamulcowej skoro ona nie przeszkadza, ale glupiomadrych nie brakuje jak widac :)
Przyjmuje to jako (wręcz niebywale) trafną samoocenę. Naprawdę zaskakujesz.ANDRIUBIKER pisze: ale glupiomadrych nie brakuje jak widac :)
jak tam sobie przyjmujesz to Twoj problem, ale glupawe pytania Ty zadajesz, wiec reszte sobie dopowiedz ....i nie rob smietnika w tym watku, zaloz sobie wlasny, zatytułuj go smietnik i pisz co Ci sie tam podoba i rob sobie tam kibel, z gory dziekuje
Skąd w tobie tyle chamstwa i złości. Wyobraź sobie że wykonuje zawód całkowicie nie związany z techniką i z tego forum czerpie (usiłuję czerpać) wiadomości i inspiracje do rozwijania swego hobby jakim jest jazda na rowerze oraz samodzielne naprawy i modyfikacje roweru (spora frajda). Tak więc jeżeli zadaję pytanie to jeżeli potrafisz to odpowiedz i wyjaśnij i nie próbuj być złośliwy i jak to nazwałeś głupio mądry.
Tak nawiasem to chyba masz problem z niską samooceną dlatego też wszędzie widzisz atak na siebie. To błąd. Spróbuj zobaczyć w pytaniach czy też sugestiach skierowanych do siebie życzliwość i koleżeństwo ze strony pozostałych userów. Przydługo ale twe pełne inwektyw posty wymagają odpowiedzi albo też ignorancji, próbuję na razie odpowiadać........
Tak nawiasem to chyba masz problem z niską samooceną dlatego też wszędzie widzisz atak na siebie. To błąd. Spróbuj zobaczyć w pytaniach czy też sugestiach skierowanych do siebie życzliwość i koleżeństwo ze strony pozostałych userów. Przydługo ale twe pełne inwektyw posty wymagają odpowiedzi albo też ignorancji, próbuję na razie odpowiadać........
mnie pouczac nie musisz, a zycze Ci takiej samo jak i cudzo oceny jaka mam ja :) , chyba nie chcesz mi i wszystkim wmowic ze to pytanie o tarcze hamulcowa, bylo z niewiedzy heh, nie rozsmieszaj mnie nawet, nie masz nic cennego do napisania, ani zadnej godnej uwagi sugestii, to sie poprostu powstrzymaj, i tylko albo az o to Cie prosze....
a dzis kola odebrane od centrowania, i udalo sie nabyc takie oto fajowe opaski na szerokie obrecze mavica :)
Ostatnio zmieniony 2013-10-24, 21:05 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.
No to teraz nic tylko jakieś przeźroczyste opony trzeba nabyć 
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
no i jeszcze przezroczyste detki ;) tak czy owak innych szerokich opasek nie bylo, a te nie dosc ze super fajne , kore to jeszcze dosc tanie byly , cale 5pln za sztuke NOS
Ja to nawet nie miałem pojęcia, że KORE opaski też robią czy robili 
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'96 Cannondale M500
'97 Cannondale M900
'98 Cannondale F1000
dzis miala byc ulewa i tragiczna pogoda , ale na mazowszu piknie ze nie dalo sie usiedziec w chacie, wiec 3 godzinki krecenia po mazowieckich "górach " aby przetestowac ostateczna konfiguracje bowa, zmiany jakie nastapily od pierwowzoru, to stery tange kartridze, sztyca ritchey pro lite w kolorze titan, opony byly testowane irc fiesterra, ale niestety na sfalcie cudnie, cicho, lekko etc, ale juz po piasku i szutrach , wiecej prowadzenia jak jazdy, wiec wyladowaly w corratecu opony continental nos i te sa naprawde swietne, poza tym wczoraj zrobilem kapitalny remont tlumika w judy, i ku mojemu zaskoczeniu judyta wreszcie odzyla i mimo swoich 63mm skoku dzielnie wreszcie pracuje ( byla w tlumiku jakas maz olejopodobna, i jeden simering do wymiany) , do konca koncow brakuje jescze mostka ritchey w kolorze sztycy, ktory to juz do mnie idze i w poniedzialek bedzie :) i jak sie gdzies kiedys uda kierownica do kompletu to bedzie lux,,,, a i oczywiscie do pelni szczescia w grupie xt jest takze i szark fin xt :)
Ostatnio zmieniony 2012-10-16, 12:52 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 2 razy.
Tak sobie patrzę i chyba bardziej by tu Judy DH pasowała - i kolorem i skokiem. Może to kwestia jakości zdjęć, ale ta XC trochę mdło wygląda - a Corratec zawsze kolorami rzucał na kolana.
Mam taką jedną od biedy na wydaniu - akurat ma szarą podkowę, więc idealnie by Ci podeszła ;)
Mam taką jedną od biedy na wydaniu - akurat ma szarą podkowę, więc idealnie by Ci podeszła ;)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
no tez mysle ze dh bylaby lepsza z tymi 80mm, daj foto widla, i cene , aby mnie nie zabila;) cos sie pomysli, a co do kolorow, no papugi u corrateca a i owszem ale tylko w wersjach team, gdzie cla rama byla w ciapki, w pozostalych modelach, to bylo tak ze mostek zawsze kolorze gornych rur ramy , a widel albo w kolorze dolnych rur, albo pol na pol... na zywo naprawde fajnie kolory pasuja tak jak teraz, ale czerwona dh tez nie zepsuje wygladu, ale zato 80mm posiada a to juz cos, choc chyba wolalbym z dh przelozyc szaszlyki i tlumiki do tej sl i miec w sl 80mm, i taka i taka opcja dobra
bow wlasciwie skonczony, jedynie kwestia kolorystyczno-wizualna , opcje sa dwie albo widel srebrny z czerwona podkowa i srebrny mostek , albo widel czerwony i mostek tez czerwony, w opcji pierwszej kiera riser, w opcji nr 2 , kiera prosta plus rogi... ktora wersja waszym zdaniem lepsza?, oczywiscie widelce to judy sl w opcji 80mm skoku, kwestia zmiany tylko dolnych goleni pod wzgledem kolorystycznym , beda w nim tez magury hs22 race line D , i pedaly tiame alium, zastapia time carbon z zoltymi platformami, wiec troche zoltego dojdzie
Ostatnio zmieniony 2012-10-20, 15:32 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.
ja bym dal wideł czerwony i srebrny mostek
GT Avalanche 2.0 '04
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
Niner RIP9 v2.1 29/650B+ (11-'13)
GT Zaskar LE '94 [90%]
MBK Voyager '93
On-One Inbred 29 '14
Niner RIP9 v2.1 29/650B+ (11-'13)
hmmm, jest to jakas opcja do rozwazenia, ja sie sugerowalem najbardziej kolorystyka modelu racebow i stad taki dobor kolorow, ( racebow jest zolty z czarnymi gornymi rurami, ale osprzetowo podobnie).... ale moze faktycznie przeloze jeszcze most i zobacze jak to bedzie
Ostatnio zmieniony 2012-10-20, 15:41 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 1 raz.
corratec ukonczony, (jedynie kierownica ritchey force lite bedzie do kompletu do sztycy i mostka ) ..... temat do zamkniecia poprosze