Dzięki!
rama istotnie przyjechała dziś rano - zapakowana pancernie (opisałem to w opinii do transakcji dla Poldka )
bardzo żałuję że zaraz po dotarciu paki musiałem wyjść do pracy, tak czy owak w wątku niewiele by się działo - kólka czekają na zaplecenie, suport na wykręcenie (nie mam takiego klucza ala SKF) Niemniej 2 szybkie fotki są
powoli, bardzo powoli, no i ostrożnie oczywiście zabrałem się za Pro Evo
Wrzuciłem kółka (na sztukę, nie docelowe) i zrobiłem przy okazji kilka fotek ramie
Od razu uprzedzam zwolenników fotoszopów i innych tego typu narzędzi aby nie doszukiwali się tu ich działalności - to są realne zdjęcia, czasem jedynie wykadrowane
tu najbardziej chyba dotknięte zębem czasu miejsce na ramie
jak widać wykręciłem suport - jak myślicie co znalazłem w środku? rdzę?
ani grama! mufa jakby dopiero z fabryki wyjechała!
Wrzuciłem kółka (na sztukę, nie docelowe) i zrobiłem przy okazji kilka fotek ramie
Od razu uprzedzam zwolenników fotoszopów i innych tego typu narzędzi aby nie doszukiwali się tu ich działalności - to są realne zdjęcia, czasem jedynie wykadrowane
tu najbardziej chyba dotknięte zębem czasu miejsce na ramie
jak widać wykręciłem suport - jak myślicie co znalazłem w środku? rdzę?
ani grama! mufa jakby dopiero z fabryki wyjechała!
taka sama mila niespodzianke mialem przy corratecu :) czysta , zywa stal, gratki i montuj na tym cos ciekawego, choc wydaje mi sie ze to akurat na tyle dziwna rama ze idelaem bedzie poprostu konfiguracja katalogowa...
Akurat tutaj nie ma czegoś takiego jak konfiguracja katalogowa, bo tego modelu w katalogach nie było
Mogę więc poszaleć no a obserwatorzy będą mogli śmiało porównać moją koncepcję budowy do tej którą przedstawił Polonez (wiem że wysoko postawiona poprzeczka przede mną)
Mogę więc poszaleć no a obserwatorzy będą mogli śmiało porównać moją koncepcję budowy do tej którą przedstawił Polonez (wiem że wysoko postawiona poprzeczka przede mną)
Z tą poprzeczką to bez przesady, zmiany wprowadzone przeze mnie były wyłącznie kosmetyczne, Evo Skoliozy to będzie zupełnie nowa jakość.
Stan ramy istotnie dobry, aż wierzyć się nie chce, że kupiłem ją od typowego handlarza kosiarkami, rowerami i wszelkimi szpejami przywożonymi z wystawek
Stan ramy istotnie dobry, aż wierzyć się nie chce, że kupiłem ją od typowego handlarza kosiarkami, rowerami i wszelkimi szpejami przywożonymi z wystawek
fotoszop !!!!!!!!!!
zartuje
stan jak z fabryki ,wierzyc sie nie chce
w galerii Poloneza to samo.... nowizna....i ta magiczna czerwien
gdzies juz tu mowilem PRAWDZIWE retro
opcja poloneza byla nieskazitelna ciekawe co Tobie chodzi po glowie
zartuje
stan jak z fabryki ,wierzyc sie nie chce
w galerii Poloneza to samo.... nowizna....i ta magiczna czerwien
gdzies juz tu mowilem PRAWDZIWE retro
opcja poloneza byla nieskazitelna ciekawe co Tobie chodzi po glowie
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
kiepsko z czasem u mnie ostatnio, więc koła leżą i kwiczą (w częściach oczywiście )
pochwalę się jednak dwoma NOSami, co do ramki trafić mają:
pochwalę się jednak dwoma NOSami, co do ramki trafić mają:
Jako Ritcheyfan już się cieszę Będzie w Evo więcej Wielkiego Toma?
na pewno nie będzie to projekt typu Aldkowego 'a tribute to...', ale może jakieś drobiazgi jeszcze wskoczą
gdzie te nosy ?
juz sa..cos mi maszyneria pada
juz sa..cos mi maszyneria pada
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Zapowiada się po Ojcowemu czyli smacznie!
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
wytargałem dziś z warsztatu obręczony - takie będą:
przebieg niewielki, stan fajniuchny, kształt ładny IMO
Jak się zabiorę za kółka to dla jednej takiej tylna piasta straci dziewictwo, a przednia po krótkim romansie zaduży się na dobre
przebieg niewielki, stan fajniuchny, kształt ładny IMO
Jak się zabiorę za kółka to dla jednej takiej tylna piasta straci dziewictwo, a przednia po krótkim romansie zaduży się na dobre
Co będziesz zaplatał, kup te od razu: http://allegro.pl/kola-deore-wolber-tit ... 64095.html
Lodzermensch
hehe Michał tradycyjnie oczy wokół głowy
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
mały kroczek na przód
dziś z Evo wyleciały stery i widelec, była więc okazja aby ramę zważyć (metodą partyzancką, bo sama na wadze przez podniesiony widelec ustać nie chciała)
Wynik - podobny do Burdela z tego okresu - niecałe 2,4kg
następnie Evo dostało wspomniane wcześniej stery Toma
i została zrobiona przymiarka do skinwalli
wprawne oko zauważy zapewne, że nie ma z przodu wieszaka do canti, a to może oznaczać tylko jedno
dziś z Evo wyleciały stery i widelec, była więc okazja aby ramę zważyć (metodą partyzancką, bo sama na wadze przez podniesiony widelec ustać nie chciała)
Wynik - podobny do Burdela z tego okresu - niecałe 2,4kg
następnie Evo dostało wspomniane wcześniej stery Toma
i została zrobiona przymiarka do skinwalli
wprawne oko zauważy zapewne, że nie ma z przodu wieszaka do canti, a to może oznaczać tylko jedno
Fajnie wyglądają te opony. Kupiłeś je niedawno na allegro? Michał mi podsyłał linka.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'97 Cannondale M900
nie, mam już je jakiś czas i nawet są delikatnie używane
a fakt - Adamello ma identyczny set, wklejałem nawet linka do obserwowanych Musisz jednak wiedzieć że pomimo że to 1,95 to traktor jest wielki, co najmniej jak 2,1 Michelina
a fakt - Adamello ma identyczny set, wklejałem nawet linka do obserwowanych Musisz jednak wiedzieć że pomimo że to 1,95 to traktor jest wielki, co najmniej jak 2,1 Michelina
Oooo, Ojciec Dyrektor założy v-brejki!!! Z tyłu wieszak też ciachniesz? :)
Te gumy to Tiogi? Jeśli tak to faktycznie traktor bo w Dawesie Tioga na tył nie zmieściła się pomiędzy rurkami widelca
Te gumy to Tiogi? Jeśli tak to faktycznie traktor bo w Dawesie Tioga na tył nie zmieściła się pomiędzy rurkami widelca
skąd Ci to do głowy przyszło Drogi Polonezie?Oooo, Ojciec Dyrektor założy v-brejki!!! Z tyłu wieszak też ciachniesz? :)
No buźkę dałem przy moim wpisie o Vkach Napisałeś że brak z przodu wieszaka do canti.
no fakt, po ponownym przeczytaniu widzę że dwuznacznie to zabrzmiało
Zatem kończąc myśl - oznaczać to może że trzeba będzie jeszcze jakowyś zacny wieszak wyczarować
Zatem kończąc myśl - oznaczać to może że trzeba będzie jeszcze jakowyś zacny wieszak wyczarować
znów coś drgnęło:
mostek Toma dostał kierę Toma zapożyczoną z wyprawówki
stery Toma dostały do kompletu wieszadło Toma, także będące onegdaj w wyprawówce (teraz siedzi tam Dia Compe)
rama dostała zacisk Scotta
oraz sztycę Toma i siodło
co ciekawe w sztycach Toma nawet śrubki są sygnowane
mostek Toma dostał kierę Toma zapożyczoną z wyprawówki
stery Toma dostały do kompletu wieszadło Toma, także będące onegdaj w wyprawówce (teraz siedzi tam Dia Compe)
rama dostała zacisk Scotta
oraz sztycę Toma i siodło
co ciekawe w sztycach Toma nawet śrubki są sygnowane
owszem sa, mam taka jedna sztyce, ale niestety zgieta jest, ale sztyca to jednak nadal kalloy ;) edit: sorrki skolioza za male ot, na fotach sa 2 sztyce jedna o srednicy 26,8 druga 30,0 , srebrna jest kalloy , tytanowa jest ritchey, potrzebuje taka sztyce wlasnie ritchey tytanowa 30,0, oraz do kompletu kolorystycznego mostek 130 dlugosci, jakby ktos mial to prosze o cynk, a fotki pogladowe , roznice jednak minimalne sa miedzy kalloyem a ritcheyem
Ostatnio zmieniony 2012-10-01, 19:12 przez ANDRIUBIKER, łącznie zmieniany 2 razy.
ZBOCZENIECskolioza pisze:rama dostała zacisk Scotta
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5