Zaskar reaktywacja

Oto mój czołg:
Obrazek

Okazuje się że można wsadzić 100mm wideł do Zaskara a czemu by nie, nawet nie jęknął. Opona 2.2 z tyłu? Przyjął bez problemu. Hamulce tarczowe to naprawdę dobra rzecz. Do czego zmierzam, Zaskar to rower z którym można zrobić wiele a i tak będzie ci wdzięcznie służył, 100mm wideł to było być może przegięcie ale Zaskar radził sobie z nim dobrze, nie odczułem tragicznego prowadzenia.

Ale nadszedł dla niego czas zasłużonej emerytury jako że ostatnio wciągnęła mnie szosa a rowerem "all round" został Ti-Fat jako że wsadzone tam Magury pozwalają mi przeżyć w mokrych warunkach.
Do rzeczy - postanowiłem zadać Zaskarowi nieco więcej wdzięku i szyku, jakkolwiek do tej pory była to bardzo praktyczna maszyna. Mam nadzieję że tym ruchem zaskarbię sobie sympatię retro-konserwatywnej części społeczeństwa.

A oto i rezultat dzisiejszego dnia:

Obrazek

Jakby ktoś chciał więcej zdjęć to proszę TUTAJ

Chciałbym tak sobie z części znalezionych w komórce złożyć taki rower.Za dobrze tam macie w tej Anglii:)
A rower teraz jest piękny wcześniej to był taki Tofik.
Lodzermensch

chcesz retro-konserwatystów zadowolić połączeniem 8biegowego XTeka z Thumbami SunTour i to jeszcze 7sp. Poczekaj aż tu Smolar wbije ... ;-)

Mi tam się podoba. A nie jestem fanem GT.

XC pro ma opcję na 7 i 8 biegów. I tutaj zaskoczenie roku bo z kasetą w tym przypadku M950 działa rewelacyjnie. Bez ściemy jak matkę kocham super precyzyjnie. Lepiej niż poprzednie Sachsy i ośmielę się powiedzieć że lepiej niż thumby XT. Sami spróbujcie z kasetą na 8 jak będziecie mieli thumby Suntoura to zobaczycie.

jacob pisze:chcesz retro-konserwatystów zadowolić połączeniem 8biegowego XTeka z Thumbami SunTour i to jeszcze 7s
i z piastami m750 przy napedzie m737 > ;) , ale look fajny , podoba mi sie

jest ok, choc jesli mialby to byc typowy retro bike, i bardziej do podziwiania niz uzywania, to polecialbym w jednolitosc grupy i komponentow, ale jesli jezdzisz nim i masz zamiar jezdzic nadal , to jest supoer, a wyglada naprawde dobrze,

hmm ...co by tu napisac ??
czerwone pancerze(nienawidze)... i te gripy ktore mi kojarza sie .....tylko z bmx´em
ale to nie jest krytyka tylko spostrzezenie...
dlaczego nie krytyka ???
bo po pierwsze malo jest tak czujacych bluesa retromaniakow
po drugie i najwazniejsze....mysle ze ten rowerek to taka zabawa w przerwie :roll:
w koncu to Ty jestes autorem GT idealnego....mam na mysli ...tego niebieskiego zaskara na spinach.... w tym temacie ciezko bedzie wymyslec cos piekniejszego .........jesli wogole sie da :-? :-? :-?
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

To miłe, dzięki. Krytyki się nie boję, w turkusowym też by się pewnie coś nieodpowiedniego znalazło. Ten to recycling części, prawie bez dodatkowych kosztów, ze szpejów które już miałem wcześniej. Nawet czerwone pancerze z resztek które mi zostały. Nie to żebym żałował paru groszy na czarne, jakaś satysfakcja że udało mi się te jeszcze wykorzystać :-> Co nie zmienia faktu że lubię kolorowe pancerze :oops: Jedynie Judytę nabyłem w tym tygodniu.

wyspiarze sie jaraja organic-ami, free-trade'm, nauczyli sie sortowac smieci (w przeciwienstwie do poludniowcow;P) - wszystko dla dobra planety... a my tu w bidnym kraju nad wisla wykorzystujemy stare pancerze i linki do cna, jezdzimy na kasetach i lancuchach ze szwajcarskich smietnikow, gumy ciete latamy, kola klepiemy... eh czy ktos doceni kiedys nasze eko-pionierstwo? ;P

fajna koza, trzeba bylo zostawic po staremu; sam sprawdzalem to moje stare gt tequesta z 93/4 hulalo swietnie z bujakiem 89mm... a bedziesz wrzucal jakas aktualke fata ti (mialem pisac tata;P)

pzdr
Obrazek

Wrzucę aktualizację Ti-Fata w tym tygodniu. Ja z natury oszczędny jestem. U mnie nic nie ma prawa się zmarnować od jedzenia po przedmioty użytku codziennego. Co do Zaskara, zmieniłem bo mnie nosi, żeby był ruch w interesie. Poza tym w okresie jesienno-zimowym będzie jedynie szosa i szutry, chociaż już teraz off road wyjątkowo zdarza mi się od święta. Możliwe że wrzucę Duka 80mm. 60mm Judy wydaje mi się za krótki. Niby rama była projektowana pod taki skok ale lepiej mi się śmigało na wyższym widle. Poza tym Duke to świetny amor.