Witam
Niedawno rowerek który robiłem dla żony osiągnął fazę mobilną i żona się cieszy .
Rower wymaga jeszcze zmian, więc za uwagi będę wdzięczny. Założenia do tego projektu były proste ładny, lekki, wygodny, ma sobie radzić na leśnych ścieżkach bez totalnego offroad-u.
W rolach głównych występują
Rama No saint Urian 18"
Sztyca ON OFF
Koło przód MX317 specialized stout
Koło tył MX317 FH-M525 L kaseta LX 11-32
Amor RS Judy T2
Mostek PRO
Kiera Zoom Fastrack
Klamko-manetki M510
Korba LX FC-M570 blaty 22/32/44
Przerzutka przód LX
Przerzutka tył XT RD-M570
Pancerze Jagwire
Śruby J&L Gold
Szybko zamykacze J&L Gold
W tym miejscu pragnę podziękować Cypisowi za pomoc w realizacji i składaniu.
Rama kiedyś była szara malowana proszkowo lakier ten usunąłem chemią, tak samo bagażnik. Korba od początku była w kiepskim stanie więc jedynie co mi pozostało to ją wygładzić i pomalować.
Ramę bagażnik i amor oddałem do malowania proszkowego. Długo się nad tym wahałem jednak ekonomia wygrała. :(
Waga wynikająca z podzespołów 12224 g Jaka jest prawda dowiem się jak dopadnę gdzieś dokładną wagę.
Wiem siodło do wymiany.. nie tylko ze względów estetycznych
W planach wymiana siodła chyba na Sportourer FLX Lady Gel Flow, pedały platformy żółte bądź pomarańcz (może ktoś ma?) stery pewnie na złote. Pewnie też błotniki ze względów praktycznych.
Kolorystycznie... odwazne
Widze ze montaz jeszcze nie skonczony, wiec nie wiem co masz zamiar robic, ale przy tylnym hamulcu chyba dobrze bedzie zrezygnowac z koncowki pancerza i wpuscic go po prostu do fajki.
Widze ze montaz jeszcze nie skonczony, wiec nie wiem co masz zamiar robic, ale przy tylnym hamulcu chyba dobrze bedzie zrezygnowac z koncowki pancerza i wpuscic go po prostu do fajki.
Ostatnio zmieniony 2012-05-02, 10:01 przez rekrutacja, łącznie zmieniany 1 raz.
moja żona zapytała...'co to k..jest?'...ale śrubki i zamykacze kozak,aaa no i pancerze
do rekrutacja...tylko nie po prostu!! to Jagwire!!
do rekrutacja...tylko nie po prostu!! to Jagwire!!
śmietnik to nie retro!
Jagwire nie Jagwire, jak sie nie miesci z to trzeba wpuscic bezsmolar pisze:do rekrutacja...tylko nie po prostu!! to Jagwire!!
no nie podoba mi sie za cholere ten kolor, taki ni w piz... ni w oko różowo-wrzosowy, ja rozumiem że to dla kobiety, ale żeby jakaś sliwka węgierka chociaż była no i te pancerze to nie pasują, moja żona też mowiła że coś nie-halo jak jej pokazałem te fotki ;)
w Malmecie malowałeś, jestes zadowolony ?
ps. najważniejsze że sie właścicielce podoba
w Malmecie malowałeś, jestes zadowolony ?
ps. najważniejsze że sie właścicielce podoba
trzeba by ten kolor czymś przełamać - pancerze bynajmniej tego nie zrobią, mają na to zbyt małą powierzchnię
Prawdę powiedziawszy tego się spodziewałem. Kolor na zdjęciach chyba jest trochę bardziej jaskrawy niż w rzeczywistości. Jest o ton ciemniejszy od koloru Milki, bliżej mu do niebieskiego niż do różowego. O gustach nie dyskutuje bo to też nie moje kolory ten jest oryginalny Racja trochę go złamać muszę nie wiem tylko czy jeżeli wstawię żółte platformy to to wystarczy. Błotników żółtych trochę się boje.
Cardamon - jeżeli chodzi o Malmet to generalnie prawie ok. Nie jestem purystą nie czepiam się byle czego. Jak dla mnie mogli by bardziej dbać o czystość bo w lakierze trochę paproszków i jakieś dziwne zgrubienia się znalazły. Poza tym o mało co nie załatwili mi widelca pomimo mojego zabezpieczania i wyraźniej instrukcji na co mają uważać to i chyba w czasie piaskowania zerwali zabezpieczania ślizgów i trochę je zalakierowali. Na szczęście nie myłem widelca ze smaru wcześniej i miałem jeszcze trochę pianki do zdejmowania powłok.
Rekrutacja- masz rację co do pancerza. Pomyślałem, że może fajki też zmienię na żółte jak takie dorwę. Sprawa jeszcze do przemyślenia.
Cardamon - jeżeli chodzi o Malmet to generalnie prawie ok. Nie jestem purystą nie czepiam się byle czego. Jak dla mnie mogli by bardziej dbać o czystość bo w lakierze trochę paproszków i jakieś dziwne zgrubienia się znalazły. Poza tym o mało co nie załatwili mi widelca pomimo mojego zabezpieczania i wyraźniej instrukcji na co mają uważać to i chyba w czasie piaskowania zerwali zabezpieczania ślizgów i trochę je zalakierowali. Na szczęście nie myłem widelca ze smaru wcześniej i miałem jeszcze trochę pianki do zdejmowania powłok.
Rekrutacja- masz rację co do pancerza. Pomyślałem, że może fajki też zmienię na żółte jak takie dorwę. Sprawa jeszcze do przemyślenia.
kolorystycznie mógłby tu zagrać Mag jak z linka;
"Hippie Tech Fatchance team violet Mag 21 with purple Kooka brace "
http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?t=200278
"Hippie Tech Fatchance team violet Mag 21 with purple Kooka brace "
http://www.retrobike.co.uk/forum/viewtopic.php?t=200278
na moim GT też miejscami nie jest idealnie, ale za 70zł nie bede narzekał, w innym miejscu w Gdańsku biorą 300zł...
jest wedlug prawidel projektowania - kontrastujaco.
powiedz no gdzie mozna nabyt taki zacisk podsiodlowy pod bagaznik?
i czy dorabiales jakis adapter do stout'a przedniego czy jest to wersja 9mm? (przewaznie wystepowaly w wersji 10mm gruba os).
mozesz zaszalec - i zalozyc poliuretanowe przezroczyste pd platformowe w kolorze zoltym oraz podobnie: siodlo badz owijke. Duzo "robia" tez opony, a zoltawe kendy miejsko-tourowe to nieduzy wydatek.
powiedz no gdzie mozna nabyt taki zacisk podsiodlowy pod bagaznik?
i czy dorabiales jakis adapter do stout'a przedniego czy jest to wersja 9mm? (przewaznie wystepowaly w wersji 10mm gruba os).
mozesz zaszalec - i zalozyc poliuretanowe przezroczyste pd platformowe w kolorze zoltym oraz podobnie: siodlo badz owijke. Duzo "robia" tez opony, a zoltawe kendy miejsko-tourowe to nieduzy wydatek.
Zacisk wynalazł Cypis baardzo wdzięczny mu jestem :} za niego. Co do zacisku na stout-a kupiłem zwykłą oś 9mm stal pod zacisk. Mocowanie trzyma w końcu rower ma pełnić rolę rekreacyjną. Mam wrażenie, że sztywność osiowa koła jednak jest mniejsza. Koło się nie telepie czy coś, przy 30km/h wchodziłem w zakręt 120 stopni i coś szurało mam wrażenie, że obręcz o v-ke, jednak pewności nie mam. Osie oryginalne są albo drogie DT albo nie zdobywalne czyli też drogie, innych nie znalazłem. Jeszcze myślałem w metalowym kupić zwykłą rurkę 10mm, na razie testuje oś. Gdybym wiedział przed zakupem, że ta piasta jest na taką oś to bym się chyba nie zdecydował.
Przyszło mi do głowy by wymienić klocki vek z czarnych na żółte oraz fajki na żółte. Jak myślicie takie drobiazgi wystarczą ?
Przyszło mi do głowy by wymienić klocki vek z czarnych na żółte oraz fajki na żółte. Jak myślicie takie drobiazgi wystarczą ?
http://www.ebay.com/sch/Cycling-/7294/i ... +rack+seat*Zolw pisze:Zacisk wynalazł Cypis baardzo wdzięczny mu jestem :} za niego.
(po seat dodajcie * )
--
Cypis
Cypis