Moi Drodzy Prafianie ;)
W życiu już tak jest, że się goni tego króliczka i goni króliczka i goni....
Projekt Gusta został skończony, oblatany i spełniony. Pozostawił po sobie same pozytywne wspomnienia (no, może poza bólem krzyża...) Jako, że robal drąży mózg dalej, a stanął na mojej drodze Szanowny Votec F7 jakoś się tak ułożyło, że teraz będę dopieszczał wspomnianego fulla :)
Votec to taki coś więcej niż niemiecka myśl techniczna pokroju VW. To takie Porsche 959, ręcznie budowane, z najlepszych materiałów, bez kompromisów.
Rama należy do pokolenia zacnych jednozawiasowców, takich jak SuperV, Scott Octane FX1. Wyposażona jest w damper RS Sid Dual Air. Szczerze mówiąc, spodziewałem się lżejszej ramy, moja waży całe 2745gram, do tego dochodzi damper 330 gram i mamy już całkiem słuszną wagę. Na szczęście ciężar wagi rekompensuje jej sztywność, Voteci uznawane były za jedne z najsztywniejszych rowerów ówczesnych lat....
Przedni amortyzator to niespodzianka. Votec GS4 Classic. System w pełni..... elastomerowy :) Jestem szczerze zaskoczony poprawnością działania tego widelca. Muszę zrobić mu przegląd, ale na razie jest nieźle... Ciekawostką jest fakt, iż posiada on regulację skoku pomiędzy 80 a 140mm...
Rower katalogowo ważył 12,2kg, spróbuję się do tego zbliżyć :)
Jak zdążyłem ustalić rower ma delikatny przebieg 750km... Niestety jeżdził po polach, więc czyszczenie elementów zajęło kuuupe czasu....
Specyfikacja docelowa:
- rama: Votec F7
- amortyzator: Votec GS4 Classic
- stery: votec
- kierownica: votec
- sztyca: shannon
- siodło: vetta
- piasty: DT onyx
- obręcze: Mavic Xc717
- szrychy: DT Revolution
- opony: ????
- korba: XTR M950
- pakiet: XTR M950
- p.t: XTR M952
- p.p: XTR M953
- manetki: XTR M953
- kaseta: XTR M953
- hamulce: Magura HS33
a o to zdjęcią zakupowe:
[center]
[/center]
'99 Votec F7
#1Ostatnio zmieniony 2012-03-28, 08:48 przez chrzanek, łącznie zmieniany 1 raz.
Był: pewna Gusta, Votec F7 '99, jakiś karbonowy Scott, trzeszczący Mountain Cycle San Andreas, całkiem ładny Rocky Mountain Blizzard '96, Intense M1 '03,