Mamba lukasa

Cześć,
Chciałbym Wam przedstawić moją jazdę i nazwie Andy Bike Mamba. Nie mam pojęcia co to jest za wynalazek, ale służy mi dzielnie od 17 lat (z 10-letnia przerwą). Zasadniczo nie wymieniałem w bajku niczego, po za tym co się popsuło czy ukręciło. Generalnie mamba jest zbudawana na stx-ie, jednak jest strasznie zkundlona. Jakaś "no name" przednia obręcz z piastą, tylna piasta sutoura, mostek zoom-a (ale to tylko dlatego, że oryginalny cr-mo był dla mnie za długi). Jednak stan komponentów jest bardziej niż zadowalajacy. Dzięki temu mogę cieszyć się komfortową jazdą. Ramka to cr-mo od Tange w rozmiarze 18,5" C-C.

A oto kilka fotek z dzisiejszego wypadu, pierwszego w tym roku:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiem, że mój bajk nawet się nie umywa do Waszych maszynek, ale szczerze mówiąc to do niedawna nawet nie wiedziałem, że istnieje kult rowerów z lat 90'. A kiedy w sklepach rowerowych usłyszałem, że ram cr-mo już nie robią (chyba, że za 4500pln) to mi szczena opadła.

Oczywiście zjadliwe komenty bardzo mile widziane.

Fajny rowerek, wywal tylko ten mostek i poszukaj na allegro wpuszczanego mostka o wymaganej długości (za parę groszy kupisz a rower odzyska blask).
Lodzermensch

Wojtas pisze:Za 4500pln to nie wiem gdzie robią ramy crmo... Ale witaj!
No takie info dostałem od jednego gościa ze sklepu rowerowego. Ale wspomniał też, że ceny zaczynają się od 1,5kpln

A mostek wylatuje jak tylko znajdę ładny zamiennik, podoby do tego który był wcześniej.

Wydaje mi się, że jakbyś chciał cuda na kiju ( i to takie mega) to zmieściłbyś się w 3kpln przy na prawdę odjechanych fanaberiach, sam mam pomysł na ramkę ze stali, ale muszę nagromadzić złociszy jeszcze troszkę;)

edit: i to na jakiś wy*****ch rurkach typu columbus max albo dedacciai jakieś mega.
cino cinelli santo subito

na sprzedaż:
https://picasaweb.google.com/wojd47h/NaSprzedaz#
moje aukcje:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=24938441

Tak się przyglądam i wydaje mi się że ramka jest łudząco podobna do mojej Francy. Haki z tyłu identyczne, mocowanie canti do ramy tez takie samo jedynie prowadzenie linek u mnie jest bokiem gornej rury. A ma na podsiodłowej z tyłu otwór do zmieniania ciągu przerzutki?