Wkrótce uruchomiony zostanie nowy, polski portal MTB: mtb.pl, który ma aspiracje do stania się "największą" tego typu stroną w kraju. Jestem jednym z jego redaktorów. Z racji zainteresowań, chciałbym przybliżyć ludziom tematykę light-bike, oraz retro MTB w Polsce. Na pierwszy ogień idą właśnie rowery z epoki. Artykuł widzę w konwencji opowiadania przeplatanego zdjęciami i Waszymi wypowiedziami. Jak trafnie podczas naszej rozmowy zauważył Skolioza, fajnie byłoby pokazać nie tylko błyszczący sprzęt z półki, ale fotki z wyjazdów, zlotów czy maratonów (najlepiej z trudnych, błotnistych tras

). Ma to uświadomić ludziom nie widzącym świata poza carbonem i tarczami, że na rowerach, którymi się poruszacie można jeździć i z powodzeniem ścigać się z innymi.
Chciałbym, żeby art. był interesujący dla ogółu, przedstawiał społeczność Retro MTB oraz forum. I tu prośba do Was. Może macie jakieś pomysły, które mogą zostać wykorzystane w artykule? Interesują mnie też osoby z ciekawymi rowerami, częściami i zdjęciami, które będzie można tam umieścić. Niestety nie mogę zaoferować w zamian żadnego wynagrodzenia, a jedynie kupę satysfakcji. Liczę na Wasze głosy i polemikę w temacie.