Wymiana lożysk w suporcie Octalink i jego modyfikacja

Poszukuję suportu na Octalink V1.
Czyli Dura-Ace BB-7700 lub XTR BB-M952 (inne narazie mnie nie interesują ze względu na wagę)

Czy łożyska w takich suportach (jak i V2) mozna wymieniać?
Da sięje łatwo rozebrać?

Kolejna sprawa osie V1 i V2 mają taką samą średnice? Bo tak się składa,że np. mógłbym kupić suport z gwintami włoskimi,a mam w domu jakies "padło" z gwintami angielskimi ale już V2. Czy da radę podmienić?
Wydaje mi sie,że tak,bo z tego co czytałem to różnicę są tylko w wieloklinie(ma inny rozstaw zebów i jest płytszy)

Jak patrzę na swojego bb-5500 to rozbiórka może nie być prosta- pewnie dało by się wybić oś z korpusu gdyby to jakoś sprytnie zamocować, pytanie czy w środku są standardowe łożyska. Inna sprawa, że nie wiem czy przypadkiem bieżnia łożyska nie jest stałym elementem korpusu- wtedy to już kicha totalna.
Allegro, Alpinestars, Breezer, Corratec, Kuwahara, Rocky Mountain.

Obrazek

ekhm, suport z filmu to BB-M950 (identycznej konstrukcji jest BB-7700) - to jedyne rozbieralne suporty octalink V1.
dayus pytal od BB-7700 - robieralny i BB-M952 - nierozbieralny...
Nierozbieralnymi są także suporty: BB-5500, BB-6500, BB-7710 jak i mtb BB-M951/952 plus szosowe pod trzy koronki...

dayus - pewnie lożyska są wymienialne, w końcu ktoś to jakoś złożył do kupy. Trzeba by tylko poświęcić jakiś wyluzowany suport na sekcje zwłok. Odrębnym pytaniem jest dostępność zastosowanych łożysk, a także opłacalność wymiany.
Był: pewna Gusta, Votec F7 '99, jakiś karbonowy Scott, trzeszczący Mountain Cycle San Andreas, całkiem ładny Rocky Mountain Blizzard '96, Intense M1 '03,

No właśnie, mam miski alu z campy chorusa i obiecaną od znajomego tytanową oś z ultimaxa- zostaje tylko kupić dobre łożyska. Potrzebuję dwóch 61903 i jednego 61803 albo jakoś tak i za taki komplet łożysk klasy fag/skf musiałbym zabulić koło stówy 8-( Teraz wiem czemu suporty campy takie drogie są.
Niby można kupować po 2zł i wymieniać często, chyba tak zrobię jak już oś dostanę.
Allegro, Alpinestars, Breezer, Corratec, Kuwahara, Rocky Mountain.

Obrazek