Wiosna zbliża się wielkimi krokami więc czas szykować rozpoczęte projekty.
Oto kolejny z tworzonych przeze mnie rowerów. Nie będzie to z założenia 100% odwzorowanie oryginału, bardziej mały pomniczek do sprzętu z tamtego okresu. Mimo wszystko uważam, że to fajnie razem zagra. Na chwile obecną brakuje mi jeszcze kilku docelowych akcesoriów, ale te będę wymieniał w miarę ich pozyskiwania. Niestety łatwo nie będzie
Ok, zacznijmy od najważniejszego - ramy. Nigdy wcześniej (przed forum retromtb.pl) nie miałem Speca, choć zawsze budziły pożądanie i szacunek. Od kilku miesięcy przez to chol...rne forum nadrabiam zaległości i w chwili obecnej są 4 sztuki... Na tym się chyba skończy, no chyba, że trafi się jakiś full-maluszek dla żony Przedstawioną ramę nabyłem na tym forum. Wymagała trochę miłości by przywrócić jej świetność, ale teraz prezentuje się odpowiednio. Osprzęt pochodzi częściowo ze starych "zapasów" oraz został zdemontowany z używanych na co dzień przeze mnie rowerów. Tak udało się skompletować niemal cały zestaw, niestety poza tylna piastą. Ostatnio była na e-bayu ale niestety spóźniłem się na finał aukcji i zostałem przelicytowany. Trzeba będzie szukać dalej. Tak więc koła na tą chwilę są tymczasowe, choć moim zdaniem pasujące do kompletu. Również sztyca, mostek i kierownica zostaną w miarę możliwości wymienione na serię Easton CT2. Siedzenie zostanie zastąpione Flitem. To chyba wszystko Finiszuję z montażem więc jutro więcej zdjęć
'98 Specialized S-Works M2
#1Ostatnio zmieniony 2012-03-02, 02:09 przez siedem3, łącznie zmieniany 1 raz.
Alpinestars x9, Breezer x2, Intense x2, Klein x3, Yeti x2, Cannondale, Specialized, GT, Rocky Mountain...
+ Checker Pig, Creme, Electra
+ Checker Pig, Creme, Electra