No własnie, zapraszam do mojej galerii prywatnej staroci.
Nie wiem czemu ciągnie mnie do starych SCOTTÓW może dlatego iż to była pierwsza marka moja ujeżdżana .
Może znajdzie się ktoś kto powie mi co to za Scott ten oznaczony jako SCOTT ??, osprzęt jak widać DX, rama nie ma innej nazy poza nazwą firmy. http://forum.retromtb.pl/album_personal.php?user_id=19
W sumie odpowiedziałem sobie sam na pytanie, to model z 90 roku o nazwie WIND RIVER
http://www.mtb-kataloge.de/Bikekataloge ... tt1990.pdf
http://www.mtb-kataloge.de/Bikekataloge ... tt1990.pdf
Właśnie miałem pisać że sam sobie możesz odpowiedzieć - katalog z tym rowerem jest na linkowanym przez ciebie MTB-kataloge.de
Choć przyznaję że miałem wątpliwość czy to 90 czy 91 (bo to że to Windriver to było pewne - jaka inna rama cr-mo jeździła na DX-ie?) Bardzo podobne grafiki były w tych latach, biało niebieskie blachy z flagami USA itp - a katalogu 91 nigdzie niestety znaleźć nie mogę dla porównania....
Choć przyznaję że miałem wątpliwość czy to 90 czy 91 (bo to że to Windriver to było pewne - jaka inna rama cr-mo jeździła na DX-ie?) Bardzo podobne grafiki były w tych latach, biało niebieskie blachy z flagami USA itp - a katalogu 91 nigdzie niestety znaleźć nie mogę dla porównania....
W sezonie mam bardzo mało czasu na szukanie i oglądanie a pare wynalazków czeka na zrobienie na zime dopiero, a znalazłem go przez przypadek, a katalog z 91 mi sie nie ładuje.
Rower to swoją drogą - każdy wszak ma swoje źródła
Ale pytanie gdzie znalazłeś ten katalog Scotta 91 co Ci się nie ładuje
Ale pytanie gdzie znalazłeś ten katalog Scotta 91 co Ci się nie ładuje
Ten co w linku podałem, jakoś mi skakał i wysypywał sie , ale pewnie to wina komputera bo dysk do wymiany idzie a wszystko sie sypie w oprogramowaniu pomału.
Także stwierdziłem że to pewnie 90 jak nic.
Także stwierdziłem że to pewnie 90 jak nic.
Nie zrozumieliśmy się.... link jest do katalogu z roku 1990, na tej stronie jest jeszcze rok 1992 a ja poszukuję rocznika 1991 - myślałem że ten gdzieś namierzyłeś....
Witam,
Chciałbym zamieścić link do forum o podobnej tematyce.
Jest trochę zdjęć tak że fajna sprawa. Jestem miłośnikiem starych Scottów, a więc linkuję
do wyników zapytania ''SCOTT'' ale inne cukierki też znajdziecie :)
Chciałbym zamieścić link do forum o podobnej tematyce.
Jest trochę zdjęć tak że fajna sprawa. Jestem miłośnikiem starych Scottów, a więc linkuję
do wyników zapytania ''SCOTT'' ale inne cukierki też znajdziecie :)
Witaj miłośniku starych Scottów
Wal z tym linkiem (najlepiej wrzuć go do tematu "linki do ciekawych stron") nie mogę już się doczekać
Wal z tym linkiem (najlepiej wrzuć go do tematu "linki do ciekawych stron") nie mogę już się doczekać
Nie wkleił się sorka, ale i tak znalazłem tam galerię Twojego Bouldera :) Tak że nie zaskoczę :) Mimo wszystko szacun za stronkę siedzę od kilku dni i się jaram.
Hmmm gdzie mogłeś znaleźć mojego Bouldera..... tu albo na Retrobike.co.uk
Jeśli o niej piszesz to faktycznie sporo tam informacji i fotek na różne tematy - jak na razie na tak zwanym "łeście" znacznie więcej dzieje się w tematyce retro więc śledzić ją warto
Jeśli o niej piszesz to faktycznie sporo tam informacji i fotek na różne tematy - jak na razie na tak zwanym "łeście" znacznie więcej dzieje się w tematyce retro więc śledzić ją warto
No to kolejne pytanie do Szanownego Kworum
Boulder to czy nie?
*wygląda jak drugi kolor z roku 1990, te same grafiki, układ kolorów, osprzęt itp W katalogu jednak tej kolorystyki nie ma...
Boulder to czy nie?
*wygląda jak drugi kolor z roku 1990, te same grafiki, układ kolorów, osprzęt itp W katalogu jednak tej kolorystyki nie ma...
Znalazłem dziś na eBay-u odpowiedź na ostatnie pytanie
Boulder! drugie pozakatalogowe malowanie z roku 90 - co ciekawe było także w wersji pod canti i pod Ubreake
Boulder! drugie pozakatalogowe malowanie z roku 90 - co ciekawe było także w wersji pod canti i pod Ubreake
Boulder nie Boulder , ale spaszczony bo ma vibrejki, co do starszych rowerów nie pasuje, jakoś od razu rzuca sie w oczy