witam wszystkich!
forum przeglądam już od jakiegoś czasu lecz dopiero niedawno postanowiłem się zarejestrować. pierwszego "górala" (żółciutki MBK Voyager, osprzęt to mieszanka Altus C10/C20) dostałem jakoś na przełomie 93/94, nie był to żaden hi-end ale mam do niego wielki sentyment i po piwnicznych wykopaliskach postanowiłem go przywrócić do stanu dawnej świetności.
jak na razie prace trwają ale jestem już na finiszu i nie omieszkam zaprezentować tu ich wyniku, myślę że sprzęt z nieco niższej półki również ma racje bytu i jakoś odnajdzie się wśród kultowych bicykli.
pozdr
Wszystko, co jest kawałkiem historii MTB ma tu swoje miejsce!
ech, ujeżdżając Montaną na TY20 śliniłem się na Altusa, a A10 to już w ogóle szczyt marzeń był!
Czekamy na foty i witaj na forum
ech, ujeżdżając Montaną na TY20 śliniłem się na Altusa, a A10 to już w ogóle szczyt marzeń był!
Czekamy na foty i witaj na forum
A20 - to byl wypas! wlasnie dorwalem dawce - troche przelezal w piwnicy/kopalni w Banskiej Szczawnicy(tu kazdy dom na starym miescie mial swoja wlasna sztolnie! ) i stalowe elementy zardzewialy, ale wszystko dziala! Najbardziej ciesze sie z klamkomanetek Altus A20 - technologicznie, to wyzsza polka, nie sadzicie?
a20 miały stalowe obejmy klamek? nie pamiętam, ale a10, jakby pozbawić go sygnatur to wypisz wymaluj exage lt/es czy nawet I czarny LX!
u mnie jest taka mieszanka:
korba FC-CT10
hamulce BR-CT20
klamki BL-CT20
manetki ST-CT10
przerzutka tył RD-CT10
przerzutka przód FD-CT20
korba FC-CT10
hamulce BR-CT20
klamki BL-CT20
manetki ST-CT10
przerzutka tył RD-CT10