Jestem Adam, na rowerach jeżdżę odkąd pamiętam ;) Ale samymi rowerami zacząłem się interesować jakieś 10 lat temu, kiedy udało mi się upolować stalowego scotta (nie pytajcie, nie pamiętam jaki model;) i wydawało mi się, że jest świetny, bo ma z tyłu przerzutkę alivio a nie sis ;P potem zacząłem się dokształcać i jakoś 5-6 lat temu upolowałem Marine Indian Fire Trail z 1998 roku. Ale o nim to w innym dziale raczej.
A na forum znalazłem się, bo Zimny mnie namówił :P
Ach ten Zimny... 
na Indian Fire Tailach ścigał się w latach 90 Team Bikershopu - jakby nie było jeden z liczących się wtedy w Pl na arenie XC (biorąc choćby przykład Justyny Frączek, która wywalczyła na nim chyba tytuł mistrzowski)
Zatem witaj na forum i pokazuj foty

na Indian Fire Tailach ścigał się w latach 90 Team Bikershopu - jakby nie było jeden z liczących się wtedy w Pl na arenie XC (biorąc choćby przykład Justyny Frączek, która wywalczyła na nim chyba tytuł mistrzowski)
Zatem witaj na forum i pokazuj foty

A to tego nawet nie wiedziałem ;) Człowiek zawsze się czegoś nowego dowie.
A pamiętasz może na jakich amorach oni jeździli?
A pamiętasz może na jakich amorach oni jeździli?
w Indianie? sprawdzę, ale przecież to był jeden z wyższych (o ile nie najwyższy) model alu, na XT....
z resztą nie jest powiedziane że rowery były całkiem seryjne - to było dość dawno temu i jedynie model zapadł mi w pamięć (jako ówczesny posiadacz Mariana śliniłem się na to co widoczne było na zawodach)
z resztą nie jest powiedziane że rowery były całkiem seryjne - to było dość dawno temu i jedynie model zapadł mi w pamięć (jako ówczesny posiadacz Mariana śliniłem się na to co widoczne było na zawodach)
No Indian był najwyższym modelem alu, a co do Spidera to przez długi czas mi się wydawało, że on tam był seryjnie zamontowany, bo kolor idealnie pasował :P ja wiem, że Spider szczytem techniki nie jest i nie pasował mi do reszty roweru, no ale też nie zagłębiałem się zbytnio w historię.
Teraz znalazłem, że w 1998 tam był montowany SX-R, a rok później już SID.
Teraz znalazłem, że w 1998 tam był montowany SX-R, a rok później już SID.
Znalazłem zdjęcie Tysi z zawodów, na których jechała na IFT - jak się okazało (bo już pokazałeś swą maszynę w innym wątku) jest to starszy model niż Twój - srebrny, polerowane alu, Maniek z przodu to prawdopodobnie IVka
(foto - z magazynu Rowery, listopad 95)

(foto - z magazynu Rowery, listopad 95)

Stawiałbym raczej na Trójkę ;)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .