Co tu dużo pisać..
Zacznę od tego że ramę zakupiłem od naszego kolegi sztopiego wraz z zaciskiem i sztycą 26,8.
Rama na rurach Eastona, bardzo ładnie wykonana z frezowanym dolnym łącznikiem tylnego trójkąta.Kolor srebrny w dość ładnym stanie lakierniczym,napis na ramie ledwo widoczny. Miały szmery bajery xterery ale po dwóch przekładkach został XT,lepiej się dopasował z kolorem ramy.
Oczywiście grupę xt wyciągnąłem z canona a tam powędrował xtr. Jedynie co się nie zgadza grupowo to piasty. Szukałem Xt na 36 otworów... bieda aż piszczy. Trafiła się okazja i dogadałem się z gościem z allegro i kupiłem komplet STX RC za 99 zł. Piasty były w świetnym stanie zarówno wizualnie jak technicznie(brak wżerów na konusach)
No i tak zaplotłem stożki,wypolerowałem i jest świetnie.Amor nie powala na kolana, kupiłem go na olx za 70 zł(aluminiowo-carbonowy)nie uginał się wcale...
Jak go rozebrałem to tak jak by ktoś zalał go woskiem?? każdy elastomer był oklejony tak że nie chciało to w ogóle działać. Z chęcią bym tu widział jakiegoś innego uginacza ale ten na razie wystarczy. Siodełko będzie inne.komponenty może rocznikowo się nie zgadzają ale co mi tam...

Jeździ się fajnie i o to chodzi

tutaj galeria zdjęć
https://photos.app.goo.gl/EbTvZpP6p7F1TtNH9