Strasznie nam włoszczyzna podupada na forum. Żeby trochę uratować sytuację nabyłem drogą kupna taki(e) oto welocyped(y):
Pokrótce o elementach składowych:
Rama Columbus SL doppio spessore lutowana na gustownych na moje oko mufach. Piękna ręczna włoska robota.
Osprzęt to kompletna grupa Centaur '91 w tym sztyca, pedały, zacisk pod siodłem, stery.
Siodło Turbo, obręcze Campagnolo Thorr, opony Tioga Mud Dawg
To moim zdaniem jeden z ładniejszych rowerów jakie widziałem. Jest perfekcyjnie wykonany, malowanie bardzo staranne, nawet koła są idealnie wycentrowane co rzadko się zdarza w nowych rowerach. Z tego co widzę w sieci występował też w wersji na osprzęcie Deore XT.
Re: Basso Rocky Mountain Campagnolo Centaur 1991
#3Gerwazy, Ty masz jakiś wehikuł czasu i latasz sobie nim na zakupy? Miałeś jakiś rower ze śladami użytkowania w życiu? Jak zwykle szczena opada, szacenuk.
Lodzermensch
#4Czasem trafi sie jakaś wyprzedaż w Biedrze czy Tesko, szkoda nie wziąść kilka na zapas
A na serio: łut szczęścia
A na serio: łut szczęścia
Ostatnio zmieniony 2019-08-21, 22:18 przez Gerwazy, łącznie zmieniany 1 raz.
#5Chyba gazetki z marketów masz w prenumeracie:)
Lodzermensch
#6Zapisałem się do newslettera i mi smsy przychodzą
#8Piękna rzecz.
Gdzie Ty to wszystko trzymasz?
Gdzie Ty to wszystko trzymasz?
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#9Śliczny, miałem swego czasu Marina Palisades Trail w identycznym zestawieniu kolorów, więc przypuszczam że na żywo robi jeszcze większe wrażenie
#10Ponoć jeden obraz więcej wart niż 1000 słów...
Odpowiadając jednak na pytanie: gdzie się da
#11Ale serio, skąd takie cuda???
Wiem, że tajemnica handlowa i w ogóle, ale powiedz tylko, czy to w PL takie okazje, czy gdzieś dalej?
Wiem, że tajemnica handlowa i w ogóle, ale powiedz tylko, czy to w PL takie okazje, czy gdzieś dalej?
#13piękniutki, gratulacje, co to za kapcie?
PŁACĘ ZŁOTEM Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm
#15Piekne !!!
Dziupla tez ;) ....zastanawiam sie Dancelli z drugiego planu byl juz prezentowany na forum ????
Ps. wiecej fotek blizniakow prosimy
Dziupla tez ;) ....zastanawiam sie Dancelli z drugiego planu byl juz prezentowany na forum ????
Ps. wiecej fotek blizniakow prosimy
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
#16Żesz ty w mordę
W sumie to u mnie powoli też to tak zaczyna wyglądać :) choć nie mam takich smaczków jak twoje rowery
Naliczyłem 15?? ale nie wiem ile w kartonach :D
W sumie to u mnie powoli też to tak zaczyna wyglądać :) choć nie mam takich smaczków jak twoje rowery
Naliczyłem 15?? ale nie wiem ile w kartonach :D
#1728czajnikmtb pisze:Naliczyłem 15?? ale nie wiem ile w kartonach :D
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
#19Sam już nie wiem ile, przestałem liczyć bo uznałem że liczba i tak nie ma znaczenia. Większość z tych które widać "w dziupli" to nie są jakieś rarytasy. Ale jest kilka smaczków. Chyba najciekawszy jest ten którego wypatrzył Marcin74 (swoją drogą rentgen w oczach normalnie ). Nie był jeszcze prezentowany, bo przywiozłem go razem z Basso, ale dziś go sfociłem więc wrzucę niebawem.
#20Przy tym moje 104 amortyzatory to pestka :)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
#22Wyspiarze gadają że "Szczęście sprzyja lepszym".
#23Aż mi głupio że mogłem tak mocno nie docenić umiejętności i fachowości szperacza... Dancelli wisi w tle. Piękna kolekcja ;)
#25włoszczyzna mnie nie przekonywała, ale mam coraz bardziej smaka :) Niezłe perełki tam masz.