Ktos stosowal takie cudo z powodzeniem? Chodzi o przedluzenie ahead 1 1/8. Nabylem fajny widel do kastla, ale rura jest krotka. Takie cos https://allegro.pl/oferta/adapter-przed ... gL-BvD_BwE jakies opinie?
P.S spawac nic nie zamierzam ;) ale chce jak najmniej ruchomych elementow w tej ukladance. I odpadaja te przedluzki na imbusy.
Re: Przedluzka ekspander rury sterowej
#2Jak składałem kumplowi rower to trzeba było tego użyć. Nie obeszło się bez zgrzytu. W Manitou Spyder średnica wewnętrzna rury była za mała i trzeba było z tej przedłużki z tego co pamiętam zdjąć 0,6-0,7mm.
#5Przynajmniej wiem ze moze zadzialac. Co zrobic, doda troche wagi ale to idzie pod sztywniaka i tak wiec bedzie ok mysle. Nie jestem ortodoksem jesli chodzi o gramy (poruszam sie 14kg sprzetem teraz) wiec o ile to dziala to mi pasi. Mam tylko nadzieje ze nie bedzie trzeba sciagac materialu, no ale jesli tak, to bedzie wtedy lzej najwyzej ;) Widel kona p2 i mi sie podoba i mam wrazenie ze pasuje do roweru, wiec na pewno go zamontuje, nawet jak bedzie mialo wazyc troche wiecej. Tylko jeszcze nie wiem jak zamontuje ;) Dzieki mhu.
#8Wygląda jak adapter umożliwiający zastosowanie mostka ahead do widelca na stery klasyczne - o ile widelec ma właściwą do ramy długość
Jesli wiec ma to po co kombinowac zamiast wsadzic odpowiedio wysoka fajke? A jesli nie ma to i tak nie pomoze
Jesli wiec ma to po co kombinowac zamiast wsadzic odpowiedio wysoka fajke? A jesli nie ma to i tak nie pomoze
#9bo to jest adapter jak pisze @skolioza
przedłużka ahead to takie cuś:
https://allegro.pl/oferta/przedluzka-ru ... 7912822820
przedłużka ahead to takie cuś:
https://allegro.pl/oferta/przedluzka-ru ... 7912822820
#10To jest przedłużka rury sterowej - po zamontowaniu te pierścienie są równo z rurą sterową widelca/amortyzatora. Regulują ile cm ma wystawać z oryginalnej rury.
#11Zgadza się, zmylił mnie wygląd podobny do tych przejściówek z 1" na 1 1/8" , zatem oba linki kierują do przedłużek sterówki ahead 1 1/8 , z tym że ta srebrna jest bardziej dyskretna i IMO bardziej wytrzymała.
W takim samym systemie (wpuszczane do środka) używałem własnie przejściówki z 1" na 1 1/8" , zrobiłem na szosie paręnaście tys. km i wszystko w porządku.
W takim samym systemie (wpuszczane do środka) używałem własnie przejściówki z 1" na 1 1/8" , zrobiłem na szosie paręnaście tys. km i wszystko w porządku.
#12Jest tak jak pisze rafalxm, powinno przypasic. Nawet jak nie to i tak jakos to dopasuje. A mam tez na mysli inny pomysl w razie W.
#14Kiedyś sam miałem taki problem i kupiłem to cudo. Ważyło ok 250 gram .
#15Tyle co kostka Polskiego masla :) Mam na sobie jeszcze kilka do zwalenia, wiec bedzie si :D
#16Dla potomnych. Nabyłem to cudo w końcu bo żadnego innego widła nie mogłem upolować, kawał ajzola z ujowego alu i najwicej wagi dodaje pewnie stalowa śruba. Waży jak Sztopi napisał, dokładnie 251g. No i niestety do widła P2 trzeba też zdjąć trochę materiału bo nie wchodzi w rurę sterową. Ale nie ma co narzekać, dzięki temu ustrojstwu można ruszać dalej ;)