Re: Sztyca carbon - moment dokręcenia zacisku
#32do siodelka za 300 $ ???? ...no chyba ze San Marco tez made in Alibaba ?
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
#33No widzisz nawet nie poznałeś i kupił byś takie w Polsce albo na eBay za tyle.
#342200 sprzedanych sztuk tylko przez tego sprzedawcę. Ciekawe ile z tego trafiło do polskich sklepów i ilu zawodników na takich jeździ
#35Po pierwsze ...ufalem ze zamieszczasz zdjecie orginalnego siodelka
po drugie fakt ...nigdy nie jezdzilem i tym bardziej nie interesowalem sie ww marka i takie pirackie zarciki niestety przechodza
selle italie ..wypunktowalbym od razu ....inna sprawa ze nie widzialem nigdy podrob ich produktow
I jeszcze sprawa zachwalanego przez Ciebie podobienstwa Orginalu VS Alibaby ..........jest tak ze najlatwiej podrobic wlasnie wyglad bo szeroko rozumianych wlasciwosci to juz nie koniecznie nalezy jedynie zyczyc co by ten/ta/to Alibaba Marco nie rozerwal Ci moszny na zjezdzie lub podjezdzie
ps
drozsze rzeczy staram sie kupowac u autoryzowanych sprzedawcow.....a do Chin nigdy nie wyslalem nawet centa
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
#36Dzięki za troskę Marcinek. Chińszczyzna otacza nas z każdej strony. Ja przedstawiłem żywy dowód na przykładzie kasków, ty jedynie insynuacje.
#37Bart
żywy dowód to by był jakbyś oba poddał odpowiednim testom Na tę chwilę dowodzisz co najwyżej że wyglądają tak samo,a to zdecydowanie nie to samo. Z resztą po postach moich przedmówców widać że zdecydowana większość rozumie co mam na myśli
żywy dowód to by był jakbyś oba poddał odpowiednim testom Na tę chwilę dowodzisz co najwyżej że wyglądają tak samo,a to zdecydowanie nie to samo. Z resztą po postach moich przedmówców widać że zdecydowana większość rozumie co mam na myśli
#38Oba kaski już przeszły testy bo mają europejski atest. To są identyczne kaski z tej samej chińskiej fabryki. Płaci się tylko za logo.skolioza pisze: jakbyś oba poddał odpowiednim testom
#39Bart zeby nie bylo naprawde jest mi obojetne na czym jezdzisz ....ba bylem nawet jednym z niewielu ktory z zaciekawieniem ogladall jak stawiasz pierwsze kroczki w swiecie mtb
ale prosze Cie nie przekonuj mnie ze czarne jest biale a biale jest czarne .......za dlugo w tym swiecie jestem
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
#40moje doświadczenia co atestów są zdecydowanie inne Atest otrzymujesz po spełnieniu pewnego minimum - nikt nie wnika czy kryteria osiągnąłeś ledwo ledwo czy z odpowiednim zapasem Przykładów na to ze swojej branży mógłbym podać Ci sporo, ale nie o tym jest ten wątek
#41To był początek lat 90-tych, ale spoko ;)marcin74 pisze:jak stawiasz pierwsze kroczki w swiecie mtb
#42Właśnie, wróćmy do tematu.
Co powiecie na ten specyfik ?
https://allegro.pl/finish-line-fiber-gr ... 21596.html
#43w tym specyfiku sa granulki ktore moim zdaniem powinny byc drobniejszeBart pisze: ↑2019-01-17, 21:52Właśnie, wróćmy do tematu.
byloby blizej to bym Ci podeslal bo tej pasty jest na 100 rowerow ....do tego od dawna uzywam FSA ....Bianchi dodaje go do swoich ram i rowerow ....wspomniane wczesniej granulki sa w nim drobniejsze przez co laczone elementy sa mnie narazone na naprezenia ( wiem margines marginesow ale jednak ;) )
Ostatnio zmieniony 2019-01-17, 22:38 przez marcin74, łącznie zmieniany 1 raz.
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
#46Bardzo wazna kwestia do ustawienie zacisku na sztycy w tes sposób aby naciecia na ramie i zacisku nie pokrywaly się. Gdy tak bedzie ustawione rama wbije sie w sztyce albo ona peknie w tym miejscu. Niestety doswiadczylem tego na swoim przykladzie.
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike
#47Zawsze nacięcie na zacisku mam po przeciwnej stronie nacięcia w ramie.