Szukam wagi tej opony: Michelin Wildgripper Comp S Tubeless ( zielone).
W katalogach sa wagi niemal kazdej innej wersji...
Moze ktos z Was ma skan, info...
Czarny bok, zielony bieznik to byla pozniejsza wersja ale cos juz mamy :)
700 to duzo... za duzo. Zwykly comp S to 520 gramow plus detka 95/130 gramow
Moze ktos ma dane tej ze zdjecia powyzej?
700 to duzo... za duzo. Zwykly comp S to 520 gramow plus detka 95/130 gramow
Moze ktos ma dane tej ze zdjecia powyzej?
Tubelles były dużo cięższe niż wersje dętkowe (mam porównanie Comp S i Jet S w obu wersjach) - wagowo się to nie kalkulowało, jeśli o to Ci się rozchodzi
O wage rozchodzi sie :)
Mam bezdetkowe jakies "ciezarki" continentala. Mysle o zmianie na comp S.
Mam bezdetkowe jakies "ciezarki" continentala. Mysle o zmianie na comp S.
Zwykłe tubeless to bezsens pod względem masy. Na dodatek ciężko się zakłada a i tak na byle czym można przebić. Na szczęście odeszli od tego i nikt w to się praktycznie nie bawi.
Jak w starym stylu to zwykłe opony i dętka. Albo zwykłe i płyn, choć nie wiem czy retro opony się uszczelnią.
Jak w starym stylu to zwykłe opony i dętka. Albo zwykłe i płyn, choć nie wiem czy retro opony się uszczelnią.
Troche czasu poswiecam zeby wyszperac ta wage. I cos juz mam: http://weightweenies.starbike.com/listi ... e=usttyres
Jesli prawdą jest waga z tabeli ( nie podali zrodla ) a zwykla wazy 520 plus detka 130 gramow to zrownuje sie z wersja bezdetkowa ktora ma wazyc 650 gramow.
Jesli prawdą jest waga z tabeli ( nie podali zrodla ) a zwykla wazy 520 plus detka 130 gramow to zrownuje sie z wersja bezdetkowa ktora ma wazyc 650 gramow.
Ostatnio zmieniony 2018-01-03, 21:13 przez trekli, łącznie zmieniany 2 razy.
Może te nowe mają jakieś wkładki antyprzebiciowe?skolioza pisze:Nie chce mi się wierzyć, żeby nowsze (z czarnymi bokami) były cięższe niż starsze...
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Michelin miał duże rozbieżności w masie. I o ile wersje light, dętkowe były lekkie, to UST to już istna porażka i niepotrzebny balast do wożenia z nikłą korzyścią dla nieco niższych oporów toczenia.
Gdy zaczęły się u nas pojawiać sklepy decathlona to na zakupy chodziłem z wagą i ważyłem sobie opony na miejscu. Mięli niezłe ceny na Miśki (lepsze niż hurtowe ceny w harfie). Nie wiem jak teraz, ale obecnie Michelin w ogóle się nie liczy w branży rowerowej MTB.
A tak w ogóle to w tej tabelce ważna jest kolumna szósta - tam są realne wagi zważone (lub uśrednione). W piątej są pobożne życzenia producenta i kit marketingowy.
Gdy zaczęły się u nas pojawiać sklepy decathlona to na zakupy chodziłem z wagą i ważyłem sobie opony na miejscu. Mięli niezłe ceny na Miśki (lepsze niż hurtowe ceny w harfie). Nie wiem jak teraz, ale obecnie Michelin w ogóle się nie liczy w branży rowerowej MTB.
A tak w ogóle to w tej tabelce ważna jest kolumna szósta - tam są realne wagi zważone (lub uśrednione). W piątej są pobożne życzenia producenta i kit marketingowy.
zdjecie jest moje. Kumpel dał mi złom oponowy i montuje je czasem do zdjęć lub rowerów na ścianę.
Czarno-zielone micheliny były czarne również wewnątrz. Miały poważna wadę - wybuchały. Jeżdżąca bomba. Wszystkie moje tak skończyły.
Czarno-zielone micheliny były czarne również wewnątrz. Miały poważna wadę - wybuchały. Jeżdżąca bomba. Wszystkie moje tak skończyły.
Mi żaden czarny nie wybuchł tfu tfu
Za to w skinwallach boki w kilku mi się stargały - oczywiście w wersjach dętkowych
Za to w skinwallach boki w kilku mi się stargały - oczywiście w wersjach dętkowych
Re: Waga Michelin Wildgripper Comp S Tubeless (zielone)
#16Panowie, w którym roku wprowadzono czarne wildrippery?
Są: Super V2000; Trek 9900 OCLV; Trek 990; Spec Stumpjumper M2, Cannondale F400 (killer); Klein Pulse; Focus Black Rider; Cannon MOTO CARBON :); SBIKE; .. i parę jeszcze gratów.