kolejny projekt
rower na fajnej ramie pod mój wzrost rozmiar 15 cali
rama kiepskim stanie lakierniczym ale technicznie wszystko ok
w zimie jak co to pójdzie do malowania
pełna grupa shimano deore xt 730
koła na felgach ARAYA
opony już nie pierwszej młodości ale jeszcze dadzą radę PANARACER SMOKE DART
jedynie siodełko będzie inne RITCHEY TITANIUM WCS aktualnie czeka na obszycie nową skórą
https://goo.gl/photos/FqPa3Zf6TMJeBBCx5
ładny klasyk, fajna geo - wygląda rasowo!
ale... siodło i nakrętka zacisku pod krzesłem mi nie pasują
ale... siodło i nakrętka zacisku pod krzesłem mi nie pasują
gdy kupiłem tą ramę to był mostek cr-mo chyba fabryczne ale miał 15 cm C-C bosze jak założyłem to czułem się jak na triatlonie siodło czeka na obszycie i właśnie będzie pasować jak ulał klasyczny kształt
a już bardziej myślałem że się przyczepisz do białych pancerzy :D :D
a już bardziej myślałem że się przyczepisz do białych pancerzy :D :D
pancerze właśnie fajnie się wkomponowały - taki detal uzupełniający napisy na ramie btw shimano w tamtych czasach miało w ofercie białe pancerze
tak tak były białe pancerze pamiętam :) cieszę się że projekt ci się podoba chciałem właśnie żeby wyszło rasowo i chyba się udało
choć lakier nie pierwszej jakości to następne retro uratowane :D
choć lakier nie pierwszej jakości to następne retro uratowane :D
Fajna maszyna, geo super.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
tak jak pisałem siodło poszło do tapicera i jeszcze udało mi się dostać orginalny zacisk podsiodłowy z tej grupy
siodełko miało dość mocno sfatygowaną skórę usunąłem ją tapicer szczerze się nie popisał ale i tak wygląda dobrze
zostanie jeszcze kwestia jakiegoś koszyka na bidon i będzie git
siodełko miało dość mocno sfatygowaną skórę usunąłem ją tapicer szczerze się nie popisał ale i tak wygląda dobrze
zostanie jeszcze kwestia jakiegoś koszyka na bidon i będzie git
Piękna maszyna. Jakoś tak mam, że te manetki kojarzą mi się z porządnym retro MTB. Uwielbiam je tak samo, jak nienawidzę grip-shiftów.
Kiedyś kupię sobie coś na tym starym Deore XT albo DX i będę jeździł, aż mi kciuki odpadną
Kiedyś kupię sobie coś na tym starym Deore XT albo DX i będę jeździł, aż mi kciuki odpadną
Jest:
93' GT Avalanche AL
97' Giant MCM
98' Giant Escaper Expert
99' Giant 880 ATX
97' Trek 730 MultiTrack
93' GT Avalanche AL
97' Giant MCM
98' Giant Escaper Expert
99' Giant 880 ATX
97' Trek 730 MultiTrack
Re: WHEELER COMP LINE 7000 1990??
#12Odkurzam nieco temat. Ponieważ części z tego roweru powędrowały do Alpinestars'a , rower pozostał na wieszaku dość długi czas. Dzięki Sztopiemu skompletowałem grupę LX 560 z wyjątkiem przedniej przerzutki, którą już miałem wcześniej. Brakowało mi jedynie kół, których szukałem z pół roku. Ostatnio udało się zakupić na OLX i okazało się że znamy się ze sprzedającym z allegro. Koła dotarły,zrobiłem serwis i centrowanie , bieżnie i kulki w doskonałym stanie. Jedynie czego nie rozebrałem to bębenka, nie chciałem zniszczyć tej podkładki co jest w środku, mocno cholera siedziała :)
Obręcze mavic ,proste i w miarę nie zużyte, szprychy cieniowane. Resztę sprzętu już wcześniej wyczyściłem i założyłem. Niestety tylna opona ma dość spore pęknięcie,czego nie zauważyłem wcześniej i muszę się z nią pożegnać..
Rower wygląda z czarnym Lx o wiele lepiej
Obręcze mavic ,proste i w miarę nie zużyte, szprychy cieniowane. Resztę sprzętu już wcześniej wyczyściłem i założyłem. Niestety tylna opona ma dość spore pęknięcie,czego nie zauważyłem wcześniej i muszę się z nią pożegnać..
Rower wygląda z czarnym Lx o wiele lepiej
#13Czarny LX pasuje do każdej ramy, tylko białe pancerze pasują jak białe g....o ptaka na masce czarnego Porsche.
#14G...no (może być ptasie) prawda. Te pancerze fajne są.
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
#15Ładny Wheelerek. Na moich ulubionych skeenwallach ciemny rower zawsze dobrze wygląda. Pancerze bez ich hejtowania (można hejtować rzeczy?), no dobra, bez ich oczerniania faktycznie słabo tu wyglądają, no ale to banalna drobnostka banalna do zmiany.
PŁACĘ ZŁOTEM Tioga Psycho K Skin Wall; Mostek ahead srebrny ControlTech mocowanie kiery na jedną śrubę, 1i 1/8 cala ,120mm
#16Ładne klasyczne retro - jak Piotr pisał LX pasuje prawie wszędzie ale tutaj jest naprawdę ok
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
#17Brakuje mi jeszcze przedniej przerzutki do kompletu i będzie gitez :)
#18A jaka tam jest średnica?
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
#20Jest w końcu udało się dostać !!Dzięki Grzesiek. Rower skończony,projekt dobiegł końca
#23Zadroszczę Wam tych małych rozmiarów....
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996
Marin Bear Valley 1996
#24Trochę to zajęło czasu i kombinacji, ale jestem zadowolony. W przyszłości przydałoby się pomalować ramę.