Hej!
Sprawa jest taka: mam ramę GT Palomar prawdopodobnie z 1998.
Coś takiego jak na zdjęciu, z tą tylko różnicą, że moja wygląda na prostą
Zastanawiam się czy jest sens doprowadzać to do używalności.
Mam kompletną grupę LX czarną: piasty parallax, przerzutki przód i tył, manetki, klamki, canti, korba, kaseta.
Moja zagwostka polega na tym, że sam nie wiem czy nie szkoda mi tego osprzętu i w ogóle nakładów na niski model roweru. Toż to zwykła stalowa rama z najniższego modelu w tamtych latach.
Podpowiedzcie coś.
Przy stalowych rowerach zasada jest w sumie prosta: jeśli to cro-mo to warto, jeśli hi-ten niekoniecznie.
Zależy też w jakim stanie jest rower, jeśli to kwestia przeczyszczenia i wymiany linek, to chyba nie ma się co zastanawiać :)
Zależy też w jakim stanie jest rower, jeśli to kwestia przeczyszczenia i wymiany linek, to chyba nie ma się co zastanawiać :)
Z tego GT to tylko goła rama, stery i widelec. Cały osprzęt mam z innego źródła. Zastanawiam się czy wskrzesić GT czy poczekać na lepszą okazję niż ten Palomar.
to był chyba najniższy model mtb GT, do tego schyłkowe lata dla marki.
ja bym tam nie wkładał nic lepszego od alivio
ja bym tam nie wkładał nic lepszego od alivio
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
TO jedyne zdjęcie, które znalazłem w tym samym malowaniu co moja rama.
Zdjęcie z któregoś z retrobike.co.uk Tam ktoś szukał wiadomości o tym rowerze i stąd wiem, że to rocznik '98-'99. Dokładnej historii tego dzwona nie było opisanej, ale chłopaki zwrócili uwagę na jakość materiału przede wszystkim widelca, bo poza nim chyba nic więcej się nie uszkodziło, a dzwon musiał być konkretny.
Komplet Deore aż parzy mnie po rękach, żeby coś z nim zrobić, a do mojego Peugeota trochę mi szkoda, bo osprzęt tam dobry i rower typowo użytkowy/rodzinny głównie z tego powodu, że jak go kupowałem nie bardzo miałem pojęcie o prawidłowym doborze i do jazdy terenowej trochę za duża rama. Jako wycieczkowiec służy dzielnie przez lata.
Na oku jest jeszcze frameset scott superlite lata 92-93. Do tego by sie nadawał ten osprzęt ?
Zdjęcie z któregoś z retrobike.co.uk Tam ktoś szukał wiadomości o tym rowerze i stąd wiem, że to rocznik '98-'99. Dokładnej historii tego dzwona nie było opisanej, ale chłopaki zwrócili uwagę na jakość materiału przede wszystkim widelca, bo poza nim chyba nic więcej się nie uszkodziło, a dzwon musiał być konkretny.
Komplet Deore aż parzy mnie po rękach, żeby coś z nim zrobić, a do mojego Peugeota trochę mi szkoda, bo osprzęt tam dobry i rower typowo użytkowy/rodzinny głównie z tego powodu, że jak go kupowałem nie bardzo miałem pojęcie o prawidłowym doborze i do jazdy terenowej trochę za duża rama. Jako wycieczkowiec służy dzielnie przez lata.
Na oku jest jeszcze frameset scott superlite lata 92-93. Do tego by sie nadawał ten osprzęt ?
Superlite to dość wysoki model więc klasa osprzętu odpowiednia- zależy jeszcze jaki rocznik tej Deorki