autor:beret
wpisowe circa 50 euro, można jeszcze sobie za 10 euro chyba doliczyć taki fajny ameliniowy bidon z korkiem z korka.
do tego trzeba tam dotrzeć, ale to już każdy by se sam policzył, ropy/paliwa/lpg do miejscowości Gaiole in Chianti, uwzględniając winiety na czechy i austrie albo jak se kto pojedzie, nie pamiętam ile kosztowały nas autostrady w italii (tam na bramkach się płaci).
noclegi w gaiole to tak jak pisałem - 7 eur za dobę, nie ma wifi, prąd w kiblu, pole namiotowe zrobione z boiska typu orlik.
żarcie - bardzo dobra pizza 6-8 euro, kawa 1 euro, winiacze od 1.50 wzwyż.
dobrze wziąć sobie butle i kuchenke, plus jakieś makarony ryże, 3 puszki pomidorów kosztują euro, kawał gorgonzoil też euro.
ciężko mi oszacować wszystkie koszta teraz, zwłaszcza, że po leroice zrobiliśmy sobie jeszcze roadtrip na północ wzdłuż zachodniego wybrzeża.
a no i odnośnie samego zapisywania się - jest opcja rejestracji jako drużyna i polecam z niej skorzystać. ponieważ jest dużo chętnych a mniej miejsc to jest losowanie, więc unika się opcji pt. kolege wylosowali a mnie nie.
i im bardziej liczny team tym więcej razy jest losowany, oni gdzieś to tam na stronie mają opisane co i jak.