aha - pomyslalem ze chcesz miec kilka roznych siodelek, a stara vetta zostanie w boulderze 05.
a w ogole - bylo takie z niebieskim napisem?
ta w 2005 została potargana na drzewku w górach - identyczne jest jeszcze w 92, ale tam zawsze mogę Flita wsadzić (wtedy będzie Aldkowy oklep z retrobajka na maxa )
A namiar na niebieskie sam mi kiedyś podsyłałeś
A namiar na niebieskie sam mi kiedyś podsyłałeś
Aż sam się nie mogę doczekać pierwszej jazdy próbnej :D. No i kiedyś można zrobić wycieczkę pro Manitou....
Przyszła z USA niebieska piasta Pulstara - NOS, w puzderku oryginalnym Idealna do kompletu do przodu
Teraz oba kółka (jeśli zdobędę sztrychy do kółka - najprawdopodobniej będę musiał zakupić koło - dawcę szprych A może ktoś ma?) zostana zaplecione na srebrnych 517-tkach
Teraz oba kółka (jeśli zdobędę sztrychy do kółka - najprawdopodobniej będę musiał zakupić koło - dawcę szprych A może ktoś ma?) zostana zaplecione na srebrnych 517-tkach
uoooo Marcin - szaleństwo!
przypuszczam, że wystarczą zwykłe szprychy o prostych łebkach - jeśli tak, to może zapytasz w wertykalu oraz shimano/eurobike?
zdradzisz cos-niecos na temat reszty szpeja? (np. opon i korb;)
przypuszczam, że wystarczą zwykłe szprychy o prostych łebkach - jeśli tak, to może zapytasz w wertykalu oraz shimano/eurobike?
zdradzisz cos-niecos na temat reszty szpeja? (np. opon i korb;)
Jeśli tył jest równie ładny co przód, to szykuje się czyste szaleństwo
[center]Sztywne jest lepsze[/center]
nie mówie nie ;-staszek pisze:może od razu niebieskie nyple
)przypuszczam, że wystarczą zwykłe szprychy o prostych łebkach
no właśnie - a kto z ogólnodostępnych firm poza Sh robi jeszcze kółka na prostych szprychach?
fulcrum i mavica kto z ogólnodostępnych firm poza Sh robi jeszcze kółka na prostych szprychach?
kolejny kroczek na przód:
- thumby XT M732, stan perfekt "-"
- epokowe kółeczka do przerzutki na maszynach, 10T wycinane CNC, stan NOS
- przednia zmieniarka XT FD-M738, stan NOS
- thumby XT M732, stan perfekt "-"
- epokowe kółeczka do przerzutki na maszynach, 10T wycinane CNC, stan NOS
- przednia zmieniarka XT FD-M738, stan NOS
poniekąd mix - od jakiegoś czasu mam w głowie połączenie większej ilości szpejów 737-9 (stery, zmieniarki) z thumbami XT - wydaje mi się że powinno to fajnie wyjść
kolejny krok na przód - zabawki od Middleburba: koronka 42T i nowe samo ściągające tytanowe śrubki do korb (NOSy)
zobaczymy - PPK na pewno działało tak że wyrywało gwint z korby, Middleburnów sporo ludzi używa i jakieś specjalne K....wy na nie nie lecą
kolejny krok na przód - słaba, szybka fota, bez makijażu picowania etc, ale radość taka mnie rozparła że powstrzymać się nie mogłem
Fakt... przyznam, że długo polowałem na tę wersję z XTRowym wózkiem, nie dość że było ich niewiele, to jeszcze nie w stanie jaki by mi odpowiadał Więc kiedy pojawił się NOS sytuacja stała się oczywista... Początkowo obstawiałem że pójdzie za mniej, ale finalnie i tak zalicytowałem z jeszcze sporym zapasem
dogadać, dogadać - żebym to ja wiedział że się na nią czai (obaj złożyliśmy oferty pod koniec licytacji) Poza tym między nas się jeszcze ktoś wkradł więc i tak nic by to nie zmieniło
Riczejoholizm jest zaraźliwy?
NOS True Gripy, które leżą już u mnie z rok (wreszcie znalazł się dobry powód aby to właśnie je wybrać) oraz NOS klamki Toma, jeszcze w pudełku
Nic tylko poszukać stalowego wpuszczanego mostka Toma (niby mam taki - niejaki Paczison kiedyś sprzedawał), ale chciałbym aby był bez wieszaka na canti - a przecież go nie upitolę!
No i może korba do kompletu.....?
NOS True Gripy, które leżą już u mnie z rok (wreszcie znalazł się dobry powód aby to właśnie je wybrać) oraz NOS klamki Toma, jeszcze w pudełku
Nic tylko poszukać stalowego wpuszczanego mostka Toma (niby mam taki - niejaki Paczison kiedyś sprzedawał), ale chciałbym aby był bez wieszaka na canti - a przecież go nie upitolę!
No i może korba do kompletu.....?
kurcze, się świetna maszyna szykuje, nie ma co
teraz tez wiem kto sprzątną i rd oraz klameczki bo na nie też się namyślałem, ale dobrze że trafiły w Twoje ręce :)
ta przerzutka to jedna z fajnieszych jakie wogóle wyszły spod młotka shimano, bezkonkurencyjne działanie.
teraz tez wiem kto sprzątną i rd oraz klameczki bo na nie też się namyślałem, ale dobrze że trafiły w Twoje ręce :)
ta przerzutka to jedna z fajnieszych jakie wogóle wyszły spod młotka shimano, bezkonkurencyjne działanie.
RetroTom.pl nam się robi
Jakby co, to byłem pierwszy
Na jakich hamulcach będą się wyginać te klamki? Shimano, czy masz w ręku jakiegoś jeszcze asa?
Korbę też masz?
Jakby co, to byłem pierwszy
Na jakich hamulcach będą się wyginać te klamki? Shimano, czy masz w ręku jakiegoś jeszcze asa?
Korbę też masz?
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
na temat szpejow ritcheya przydalby sie osobny temat, w nim np. tipsy odnosnie dlugosci wymaganych osi... bo z tym sa czasem jaja jak sie ostatnbio przekonuje