Dzisiaj przyszła do mnie taka oto kierownica http://allegro.pl/lzejsza-niz-carbon-ki ... 83738.html Myślałem, że jest na 25,4 ale jest 22,2. I teraz pytanie, są dostępne jakieś adaptery na 25,4? Takie jak np. w syncrosach czy NC-17. Może ktoś ma takie coś?
A czy redukcja dla mostka wpuszczanego z 22,2 na 25,4 by nie podeszła po docięciu ewentulanym?
Jeśli tak to chyba powinno dać się to kupić
Jeśli tak to chyba powinno dać się to kupić
Jeżeli mogę pomóc na przyszłość. Wg mnie proste i skuteczne rozwiązanie. Kupujemy odcinek rury alu 6061 lub 6063 powiedzmy 1m, bo mniej raczej nie sprzedadzą. Rura zew. fi 25x1,5mm. Ucinamy ile potrzebujemy tej redukcji z długości i rozcinamy wzdłuż. Koszt rurki może 6-8zł. Przykładowo:
Ten spec był mój, obecnie na tej ramie jeździ Tata ;)
Pozostając w temacie.
kuba84 - czy ta kierownica podana w linku jest zupełnie prosta czy posiada jakieś minimalne podgięcie?
Pozostając w temacie.
kuba84 - czy ta kierownica podana w linku jest zupełnie prosta czy posiada jakieś minimalne podgięcie?
Kuba możesz wykonać procedurę jaką Ci polecił Versus z tym że rurkę tniesz na dwie połówki :)Kapisz?
Aj Marcin już o tym wspomniał.
Aj Marcin już o tym wspomniał.
Mcn odstąpił mi swoją, jutro wrzucę jakieś foto jak to wygląda. Ale pewnie dałbym do zrobienia też z jakiegoś tworzywa (poliamid?).
kuba84 - dzięki za info. Tak ten spec to crossroads Skąd wiedziałeś?
Czemu redukcję chcesz robić z tworzywa?
Czemu redukcję chcesz robić z tworzywa?