Adamello pisze:Pięknie to wyszło
to jednak przekonales sie do geometrii ;-)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

Kurczaczek
centurion accordo gt '88, gary fisher big sur '99, trek singletrack 950 '95, romet-universal '82, centurion-ritchey '90-91, nishiki bombardier '94, peugeot black rock '90, univega dual action-pro '96, koga-miyata traveller '91/ ramy; wheller 6600 '93, centurion accordo '87, katrga dx '90 /było: muddy fox courier comp '92, peugeot mackenzie '92, giant cold rock '90, '91, '92,

Bardzo fajnie to wyszlo, sympatyczny sprzet! Mam slabosc do zoltych rowerow :) mysle ze zbierze sporo glosow w konkursie, czego zycze serdecznie!

Jaki to rozmiar ramy, bo nie doczytalem?

Bardzo fajnie to wyszlo, sympatyczny sprzet! Mam slabosc do zoltych rowerow :) mysle ze zbierze sporo glosow w konkursie, czego zycze serdecznie!

Jaki to rozmiar ramy, bo nie doczytalem?

Ode mnie też będzie punkcik w konkursie, kawałek prawdziwego retro wbrew ostatnim forumowym trendom. Ciekawi mnie tylko, czemu fabryka nie zachowała konsekwencji w przypadku korby montując Shimano. Suntour/Sakae się nie wyrobili z OEM?
Dawes Fat Chance '91, Wheeler 5500 '91, Cilo Vasella '91, Anlen Invert '90, Winora góraloszosówka '90, Bianchi Superlug470 '96/99, Muddy Fox Sorcerer '89, Moje jazdy, Hercules California Pro '92 Hercules Indiana '91

nie sądze żeny ktoś podmienił bo stopień jej zużycia pasuje do zużycia innych komponnetów .

Ja sie też ciesze że taki egzemplarz zachował sie dobrze i nie trafił np na wioche jako rower do jazdy dla gówniarza do szkoły :lol:
www.velotech.pl

Może ktoś zmienił w sklepie żeby wizualnie lepiej pasowała... czarne korby z epoki to deore chyba było najbardziej powszechne (jeśli można tak to nazwać).

Jeśli chce Ci sie Piotrze jeszcze coś pogrzebać to pokusiłbym się o zmianę na Suntour'a.

podrawiam
xMekpx
Moje ogłoszenia
Marin Bear Valley 1996

mekp pisze:Może ktoś zmienił w sklepie żeby wizualnie lepiej pasowała... czarne korby z epoki to deore chyba było najbardziej powszechne (jeśli można tak to nazwać).

Jeśli chce Ci sie Piotrze jeszcze coś pogrzebać to pokusiłbym się o zmianę na Suntour'a.

podrawiam
xMekpx
Też mnie się ta korba tu nie widzi, jak nie lubię zbytnio rowerów z tego rocznika na korzyść końca lat 90-tych to tutaj składam pokłony. Poza korbą.
Lodzermensch

nie , taki jest oryginal, jakby był roszabrowany to pewnie sugestie byłyby przyjęte , ale w tym przypadku zalezało mi na zachowaniu max oryginalności , no opony szlag trafił i detki siłą rzeczy trzeba było wymienić , linki i pancerze przerzutki takze , reszta tak jak w łapy wpadła , a i chwyty piankowe były czarne a moja fantazja zainstalowała kraciate .

Fakt ze pasowała by tu Suntoura , ale mam na co pieniadze wydawać , zwłaszcza ze idą święta i sezon nie jest rowerowy teraz :cry: i tak inewstycje włozone w niego to luksus dla mnie w grudniu :-)

Ja też nie lubie starych "dzoadów" z geo sprzed 90 roku , ale na nich sie wygodnie jeździ , w zeszłym roku z Aldkiem objechaliśmy dookoła Krakowa trase po dziurach , ja na Herkulesie , ciężki, duzy , ale ok . .
www.velotech.pl