Arcadia 3200

Rowerek niskich lotów , aczkolwiek oryginalny w całości, kupiony w przypływie rozpaczy że nic nie było ciekawego w cenie i rozmiarze , no cóż , zima .

Niebieskie klameczki i śrubka podsiodłowa niebieska już mi się podobają .

Rowerek prawdopodobnie dostanie hamulce v-breki ,zwykłe manetki jeśli go zrobie dla syna do jeżdzenia tak sobie , no chyba że mnie ktoś upije i przekona ze to retro rarytas ....

https://picasaweb.google.com/1130783713 ... 4479496034
www.velotech.pl

Jesteście pedzie niereformowalne i popatrzcie teraz na ceny jakie są na rowery i części , za 30 zł nawet bym Ci nie dał pocałowac sie w dupe .

Widac trendy na forum jak zwykle , zastaw sie a postaw sie a póżniej sprzedajecie bo na remont chałupy nie ma , na jedzenie, na pieluchy ... kij wam w nery hahahahahah .

Nie sztuką jest wydac 4.500 Eu i kupic limitowanego Kleina , sztuką jest wychaczyc coś ze sterty złomu za nieduże pieniądze i zrobic z tego coś co bedzie słuzyło .

Na Rooxach i Race Facach , czy xtrach czy xlitach śmiagem w 90 tych latach, teraz podniecają mnie niższe grupy osprzętu bo zasługują na uwage, zwłaszcza jak sie trafi w super stanie , co widac w załączonej galeryji.

Xterem już wymiotuje na codzień , teraz czas na Alivio i Acere , a szczytem marzeń moich na razie jest zdobycie całego roweru lub całego osprzetu STX Special Edition i Deore LX w złotym kolorze .

Rower jest dzisiaj wyczyszczony, wyglancowany , nasmarowany , odpicowany, aż sie człowiek cieszy jak taki sprżęt dostaje życie .

Rama rozmiar 19", dla mnie idealna, siedzi sie bardzo wygodnie, można kręcic i krecic, doskonały do turystyki , choc próbowałem tezi podjazdów i zjazdów , zachowuje sie całkiem dobrze , sztywna rama P.G nieciemiowana, Tange , stan całości wyśmienity nie licząc paru otarc transportowych.

Foty spod warsztatu , jutro może będą w ładniejszym terenie

Rower ma części wszystkie orygonalne , oprócz klocków , które już podmieniłem bo stare nie hamują .

https://picasaweb.google.com/1130783713 ... 3410080162
www.velotech.pl

Nie jest zły - do tyrania idealny bo osprzęt wymieniasz znikomym kosztem.
Stan bardzo dobry ... syn ile ma lat :?:
Też taki nawiedzony na punkcie Retro jak tatuś czy z tych normalnych :mrgreen: :?:
Ile dałeś za to cudo TATO :-> :?:

Muszę Piotrowi przyznać rację liczy się wkład pracy i stan roweru a naczym jest to inna sprawa :mrgreen:
Masz problem ze swoim rowerem. Serdecznie zapraszam Serwis rowerowy Łódź ul Zapolskiej 31

jest niewiele niższy ode mnie niestety już ..... ale chyba jemu to będzie trzeba poszukac coś w gorszym stanie :mrgreen: miała byc przekładka hamulców , ale tutaj jest linka po całości, robienie druciarstwa pancerza na zipach jakoś na razie mnie nie łapie .

Moze sprzedam w całości tak jak jest , jakiemus studentowi .... :lol:
www.velotech.pl

Jak sama nazwa mowi Arcadia....to mityczna kraina szczesliwosci :idea:
Jak dla mnie nic sie nie zgadza :roll:
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................

Campagnolo 50 th anniversary..w budowie

marcin74 pisze:Jak sama nazwa mowi Arcadia....to mityczna kraina szczesliwosci :idea:
Jak dla mnie nic sie nie zgadza :roll:
musisz sobie taką sprawić koniecznie , wtedy odkryjesz że garbienie pleców to przesada i w bardziej wyprostowanej pozycji widać ...więcej :mrgreen:

no i znalazłem sposób jak zrobić vbreki ..... trzeba przelotki od tylnego hampla rozwiercić , wtedy cały pancerz pójdzie na długisci i na końcu fajka 270 st

a odblaski ... no tym sie różni rower na którym sie garbi plecy i ma oczy na oponie ..... to nie wyscigówka , to swobodny krążownik ;-)
www.velotech.pl

ja to kiedyś tak zrobiłem - działało w miarę ok
a odblaski ... no tym sie różni rower na którym sie garbi plecy i ma oczy na oponie ..... to nie wyscigówka , to swobodny krążownik ;-)
A Kuwa by się do tego nie celu nie nadała lepiej (stara geometria) ?
Załączniki
SDIM1173.jpg