Mam już pierwsze informacje na temat imprezy, więc jeśli ktoś chętny, to można sobie jakoś rozplanować urlop
Tym razem miejscem spotkania będzie Wielka Brytania, a konkretnie północna Walia Całość odbędzie się w pierwszy weekend września, czyli w dniach 3-5 (najprawdopodobniej główne punkty programu będą w sobotę, piątek poświęcony zostanie na rejestrację i zapoznanie się uczestników, a niedziela na "rozjazd")
Rejestracja jest możliwa od 1 kwietnia, ilość miejsc ograniczona
Hmm wystarczająco czasu żebym sobie urlop zaplanował a do Walii ze Szkocji nie tak daleko więc...
kolejna porcja informacji
MIEJSCE Llanwryst, Północna Walia (najbliższe lotniska Manchester, Liverpool)
PLAN RAMOWY
czwartek 2.09 - jak widać można przyjechać wcześniej, nie na same mistrzostwa, wieczorem będzie impreza poprzedzająca część oficjalną (na ostatniej był Gary F, a ja frajer odpuściłem udział....)
piątek 3.09 - konkursy retro, przejażdżka / wycieczka z możliwością zabrania osób towarzyszących, rodzin, Retro Celebrity Forum (Radku, pomożesz? nie chcę czegoś źle napisać)
sobota 4.09 - część właściwa mistrzostw, wyścig, wieczorem ceremonia i impreza zamknięcia
niedziela 5.09 - wycieczka retro sprzętami po Północnej Walii i... wypad
NOCLEGI
na pewno będzie możliwość noclegów pod własnymi namiotami (ew przyczepami, kamperami)
będzie także grupowy domek / sala? (bunkhouse) za 35 funtów (2 noce piątkowa i sobotnia)
MIEJSCE Llanwryst, Północna Walia (najbliższe lotniska Manchester, Liverpool)
PLAN RAMOWY
czwartek 2.09 - jak widać można przyjechać wcześniej, nie na same mistrzostwa, wieczorem będzie impreza poprzedzająca część oficjalną (na ostatniej był Gary F, a ja frajer odpuściłem udział....)
piątek 3.09 - konkursy retro, przejażdżka / wycieczka z możliwością zabrania osób towarzyszących, rodzin, Retro Celebrity Forum (Radku, pomożesz? nie chcę czegoś źle napisać)
sobota 4.09 - część właściwa mistrzostw, wyścig, wieczorem ceremonia i impreza zamknięcia
niedziela 5.09 - wycieczka retro sprzętami po Północnej Walii i... wypad
NOCLEGI
na pewno będzie możliwość noclegów pod własnymi namiotami (ew przyczepami, kamperami)
będzie także grupowy domek / sala? (bunkhouse) za 35 funtów (2 noce piątkowa i sobotnia)
Scott gotowy do drogi, ja będę musiał się jeszcze spakować
W środę lecimy reprezentować Kraj nad Wisłą w kolejnej międzynarodowej potyczce W tym roku skład będzie osłabiony (jadę sam, bez mojego dream-teamu, Radziej także nie dołączy jak się niestety okazało) więc tym bardziej mocno trzymajcie kciuki!
W środę lecimy reprezentować Kraj nad Wisłą w kolejnej międzynarodowej potyczce W tym roku skład będzie osłabiony (jadę sam, bez mojego dream-teamu, Radziej także nie dołączy jak się niestety okazało) więc tym bardziej mocno trzymajcie kciuki!
OWMTBC - The Final Countdown!
Nie wiem czy będzie tam jakiś dostęp do netu więc na wypadek wszelki uprzedzam że newsów na bieżąco może nie być
Nie wiem czy będzie tam jakiś dostęp do netu więc na wypadek wszelki uprzedzam że newsów na bieżąco może nie być
Już jestem
Relacja będzie bo i wrażeń masa No i na jednej galerii się raczej nie skończy Cierpliwości zatem!
Relacja będzie bo i wrażeń masa No i na jednej galerii się raczej nie skończy Cierpliwości zatem!
No nie wątpię
Ale tam nie będzie wszystkiego, ot choćby taki przedsmaczek
http://retromtb.pl/galerie/jazda/londyn.htm
Ale tam nie będzie wszystkiego, ot choćby taki przedsmaczek
http://retromtb.pl/galerie/jazda/londyn.htm
Aż mi się łezka w oku zakręciła za znajomymi miejscami.
Dawaj więcej.
Ale muszę Cię wyprowadzić z błędu - podnoszony most wiktoriański na którym stoicie na jednym ze zdjęć to nie London Bridge, tylko Tower Bridge. London Bridge to następny most na zachód ;)
Dawaj więcej.
Ale muszę Cię wyprowadzić z błędu - podnoszony most wiktoriański na którym stoicie na jednym ze zdjęć to nie London Bridge, tylko Tower Bridge. London Bridge to następny most na zachód ;)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
OWMTBC 2010 zaszczycił swą obecnąścią światowej klasy zawodnik teamu Alpinestars w latach 1990-1993 - Tim Davies.
Poza odpowiedziami na liczne pytania dotyczące jego kariery, Tim opowiadał także o ewolucji zawodniczego sprzętu na początku lat '90. Zaprezentował także jedną z ostatnich konfiguracji swojego startowego Alpinestars'a Ti Mega.
Dziś i Wy możecie "dotknąć legendy" i oglądnąć w detalach rower Tima przywieziony wprost z tras Pucharu Grundiga!
http://retromtb.pl/galerie/sprzet/tim-davies-timega.htm
Poza odpowiedziami na liczne pytania dotyczące jego kariery, Tim opowiadał także o ewolucji zawodniczego sprzętu na początku lat '90. Zaprezentował także jedną z ostatnich konfiguracji swojego startowego Alpinestars'a Ti Mega.
Dziś i Wy możecie "dotknąć legendy" i oglądnąć w detalach rower Tima przywieziony wprost z tras Pucharu Grundiga!
http://retromtb.pl/galerie/sprzet/tim-davies-timega.htm
niezla porcja tytanu (korona maga tez wyglada na nie-alu)!
ciekawe czy to sponsoring, czy sam ponaklejal te true-temper i easton -wlepki?
ciekawe czy to sponsoring, czy sam ponaklejal te true-temper i easton -wlepki?
Korona standardowa - wycinana i anodowana, dlatego taka fajna.
Niestety - akurat te korony pękały - ale wyglądały świetnie.
W Magu21 i Magu10 w latach kolejnych korony nie pękały, ale już nie były takie fajne - były tylko kute - nie wycinane.
Niestety - akurat te korony pękały - ale wyglądały świetnie.
W Magu21 i Magu10 w latach kolejnych korony nie pękały, ale już nie były takie fajne - były tylko kute - nie wycinane.
a zwróciliście uwagę na długość mostka (tytanowego oczywiście)? a rama super krótka nie jest, więc nich mi kto jeszcze wytknie palcem moje marne 135mm
Porcja "mocnych wrażeń"
Wszystkie rowery prezentowane na tegorocznym OWMTBC w jednej galerii:
http://retromtb.pl/galerie/sprzet/owmtbc10-bikes.htm
Wszystkie rowery prezentowane na tegorocznym OWMTBC w jednej galerii:
http://retromtb.pl/galerie/sprzet/owmtbc10-bikes.htm
Alpine Ti-mega z tytanowym widelcem jak dla mnie nie do pobicia. Ten P7 ze znakiem zapytania i Girvinem to najprawdopodobniej tytanowy Vitamin-T. Ten drugi Orange też.
Ale zwrócił moją uwagę ten San Andreas. Pamiętam polski katalog rowerowy 93' i tam był gdzieś na początku stron prawie taki sam tylko czarno-srebrny z Syncrosem gdzie tylko się dało łącznie z korbami Revolution, monstrualnymi tarczami Pro-stop i widelcem Suspenders. Ten rower wywarł na mnie tak porunujące wrażenie, conajmniej jakbym kosmitę ujrzał, że do dzisiaj pamiętam katalog i specyfikacje a jak widzę rower San Andreas to uruchamia mi się odruch Pawłowa i ślinię się jak dziecko.
Ale zwrócił moją uwagę ten San Andreas. Pamiętam polski katalog rowerowy 93' i tam był gdzieś na początku stron prawie taki sam tylko czarno-srebrny z Syncrosem gdzie tylko się dało łącznie z korbami Revolution, monstrualnymi tarczami Pro-stop i widelcem Suspenders. Ten rower wywarł na mnie tak porunujące wrażenie, conajmniej jakbym kosmitę ujrzał, że do dzisiaj pamiętam katalog i specyfikacje a jak widzę rower San Andreas to uruchamia mi się odruch Pawłowa i ślinię się jak dziecko.
rower zwyciezca (Mountain Goat) w zestawieniu ze Scottem Boulderem 89 wypada blado... a roznia sie przeciez tak nieznacznie! co zadecydowalo Marcin?
1) Mountain Goat, egzotyczna niszowa marka, ręczna robota. Takie rowery jak GT, Kona czy Scott nie cieszą się szacunkiem w tym światku jako mainstreamowe produkty.
2) Bardzo znana i lubiana postać właściciela MG na RB.
2) Bardzo znana i lubiana postać właściciela MG na RB.
Ostatnio podobają mi się coraz bardziej pierwsze rowerki mtb z lat 80. Duże trójkąty, cienkie rury, ascetyczna prostota, lekkość formy. Dużo światła w designie
Mój typ to oczywiście czerwony ritchey'84, ten goat też jest fajny, ale ritchey lepszy.
Mój typ to oczywiście czerwony ritchey'84, ten goat też jest fajny, ale ritchey lepszy.
Moje skromne dzieła: -> http://rpk.ehost.pl/wp/kategorie/rowery/
Muszę Wam przyznać że z Mountain Cycle miałem tak jak Radek I choć o niebo bardziej widział mi się w kolorystyce z katalogu, to tego Maxowego oglądałem i ujeżdżałem z każdej strony
A co do wygranej MG - myśle że osoba Chrisa nie miała tu wiele do czynienia Uczciwie trzeba przyznać, że rower miał kilka asów w rękawie - po I marka o czym było, po II rocznik - 86, a stan jak ze sklepu (ani jednej rysy zarówno na ramie jak i komponentach), po III rower bardzo spójny - full XT M730 3x6 z epoki, rower nie kupiony w całości tylko pieczołowicie budowany... nie był to mój typ, ale rozumiem decyzję sędziów
A co do Scotta - moja rama jest w bardzo dobrym stanie, ale nie w idealnym jak tamta
A co do wygranej MG - myśle że osoba Chrisa nie miała tu wiele do czynienia Uczciwie trzeba przyznać, że rower miał kilka asów w rękawie - po I marka o czym było, po II rocznik - 86, a stan jak ze sklepu (ani jednej rysy zarówno na ramie jak i komponentach), po III rower bardzo spójny - full XT M730 3x6 z epoki, rower nie kupiony w całości tylko pieczołowicie budowany... nie był to mój typ, ale rozumiem decyzję sędziów
A co do Scotta - moja rama jest w bardzo dobrym stanie, ale nie w idealnym jak tamta
A dla mnie zwycięzcami i tak są exe quo RS1 i Judy FSX