Taki mały epilog. Tak jak pisałem, pierwszy lipny amortyzator zaniosłem na Policję, sprawa trafiła przez to do Prokuratury. Typ został wezwany na przesłuchanie w miejscu zamieszkania, Pani Prokurator postanowiła sprawę umorzyć, bo nic się nie stało, ale amortyzator został jednak na wszelki wypadek zatrzymany, sami zobaczcie do kiedy.
Nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać.
Co prawda można się było odwoływać, ale miałem co innego na głowie.
W międzyczasie zamierzałem sprzedać kółko, ale ostatecznie wciąż je mam. Tylko, że do wymiany są akumulatory, a to jest trochę drogawe i kółko na razie poszło w odstawkę. Jak zrealizuje pomysł, to wstawię tu zdjęcia.
Trzeba to było zaskarżyć. Umorzono przecież nie z powodu niewykrycia sprawcy a z braku znamion czynu zabronionego.
Wygląda na to, że pani prokurator nawet nie przeczytała postanowienia policji o umorzeniu dochodzenia. Albo może nawet i przeczytała, ale miała pod ręką inny wzór pisma :)
Swoją drogą fajna konstrukcja powstała - przedawnienie karalności czynu, który nie nosi znamion przestępstwa :)
Swoją drogą fajna konstrukcja powstała - przedawnienie karalności czynu, który nie nosi znamion przestępstwa :)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .