Wrażenia na mnie to nie zrobiło.hit00r II pisze:Ha ha ha haRetromen pisze:Bart, https://youtu.be/Vj6ZLb8dYB4
No ale on przecież pomyśli że tam mnie ktoś quadem wwiózł na górę i że grzanie po asfalcie to żaden wyczyn
No przecież nie mogłeś napisać nic innegoBart pisze: Wrażenia na mnie to nie zrobiło.
Na tym kanale jest jeszcze 2 film z innego ujęcia na kasku - ciekawszy
Chciałem zrobić jeszcze spod ramy aby pokazać pracę widelca ale już nie mam dostępu do tej kamery
Po za tym nie wiem czy będę jeszcze miał tyle siły żeby tam podjechać tym klocem ...
Zapraszam ciebie w moje strony , pojedziemy to sam zobaczysz czy jest fajnie
Jeśli przegrasz w dół to stawiasz litra wyborowej i ogórki bo to nic dla takiego kozaka jak ty
hit00r II, kolega woli takie wyczyny filmować...
https://drive.google.com/open?id=1SvKah ... NnR_HIXpyR
https://drive.google.com/open?id=1SvKah ... NnR_HIXpyR
GT RTS3 ,Diamond Back Response Sport ,Kastle Randonne ,Marin Eldrige Grade ,Mammoth RC 201 ,Wheller 3600 ,Specialized S-Works M2 ,Merida Scultura 909, Cannondale Super V 2000 ,Soundance Titanal ,Cbike
Proszę cię bardzo : http://www.genetyk.com/podjazdy/karkonoska1.htmlSoloTM pisze:hit00r II, zapytam z ciekawości, jaki długi jest ten podjazd i jaka różnica wzniesień ?
Aczkolwiek z roku na rok nawierzchnia jest coraz bardziej zmasakrowana co dodatkowo utrudnia zarówno podjazd jak i zjazd - zwłaszcza rowerem szosowym.
Ten opis z linka jest chyba sprzed 15 lat bo niektórych budowli już nie ma.
prawdziwa zabawa zaczyna się od ośrodka Chybotek ... ja dojeżdżam do przełęczy , nigdy do samego schroniska.
W zeszłym sezonie podjechałem to ... 50 razy.
Jeśli masz szytki w szosie to możesz zgubić opony bo tam kolarką jedzie się non stop na hamulcach
Retromen - ha ha ha ha
A kto jedzie na tym filmiku ?
Tu akurat był typowy asfalt a nie bezdroża imitujące asfaltową nawierzchnie usłane dziurami 20 centymetrowej głębokościPiotr pisze:Ale jaja nie na fulu . . . . .. . . czyli da się na innych rowerach podjeżdżać . . .
Gdybym wybrał się w tą trasę Octanem ... nawet tym najlżejszym to zapewne gorzko bym tego pożałował ...
Korzystając ze sprzyjającej aury postanowiłem SIĘ SPRAWDZIĆ na "Odrodzenie"
Byłem pewien że to raczej za wcześnie ale chciałem zobaczyć jak to wygląda bo nigdy o tej porze roku tam nie byłem.
Kondycjnie było ze mną kiepsko ale rower , który sam jedzie spowodował że jakoś udało się podjechać bez przystanku
Niestety na 1,5 kilometra przed końcem droga stała się nieprzejezdna i musiałem odpuścić
Ale przynajmniej wiem że jestem w stanie podjechać tak żeby nie wypluć płuc
Pewnie za 2-3 tygodnie ten lód zejdzie więc muszę się uzbroić w cierpliwość
Byłem pewien że to raczej za wcześnie ale chciałem zobaczyć jak to wygląda bo nigdy o tej porze roku tam nie byłem.
Kondycjnie było ze mną kiepsko ale rower , który sam jedzie spowodował że jakoś udało się podjechać bez przystanku
Niestety na 1,5 kilometra przed końcem droga stała się nieprzejezdna i musiałem odpuścić
Ale przynajmniej wiem że jestem w stanie podjechać tak żeby nie wypluć płuc
Pewnie za 2-3 tygodnie ten lód zejdzie więc muszę się uzbroić w cierpliwość
No to kilka zdjęć ode mnie z ostatniego wyjazdu w Okolicach Jeleniej Góry. Woda w wodospadzie lodowata :)
Jeszcze raz dzięki za fajny wypad :)
OLX: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/OhVB/
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Są: Bontrager Privateer ; Breezer Lighting ; Cannondale F900 ; Sunn Cross ; Viner Comp Line
Były: Puch ; Wheeler E1 Titanium ; DrJekyll i MrHyde ; FSR ; FSR2 ; Klein ; Puch2 ; Trek ; HKeK ; Endorfina ; Jose .
Nie ma to jak dwa wieloryby w jednym bajorze od razu się poziom wody podniósłfocker pisze:No to kilka zdjęć ode mnie z ostatniego wyjazdu w Okolicach Jeleniej Góry. Woda w wodospadzie lodowata :)
Nie pierdziel, gul Ci lata dookoła przynajmniej mają radoche, a Ty co adonis jak Apollo z trzema cycakmi, mister uniwersum u sołtysa na zakolu w Cikowicach za szopą.hit00r II pisze:Nie ma to jak dwa wieloryby w jednym bajorze od razu się poziom wody podniósłfocker pisze:No to kilka zdjęć ode mnie z ostatniego wyjazdu w Okolicach Jeleniej Góry. Woda w wodospadzie lodowata :)
zazdroszcze wodospadu . . . jakbym se nura dał . . . a tak to mi pozostaje w lecie na SŁowacji pod Tatrami . . .
Piękne widoki Focker. Wodospad bomba.
'92 Kona Cinder Cone
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
'99 Kona Kula
'95 Checker Pig CPX 4050
'94 Specialized Stumpjumper (kolor - blood red)
'96 Specialized Stumpjumper Comp
'96 Cannondale M800 Beast of the East
'97 Cannondale M900
Tak się składa że jeden z tych wielorybów to ja hy hy hyPiotr pisze: Nie pierdziel, gul Ci lata dookoła przynajmniej mają radoche, a Ty co adonis jak Apollo z trzema cycakmi, mister uniwersum u sołtysa na zakolu w Cikowicach za szopą.
zazdroszcze wodospadu . . . jakbym se nura dał . . . a tak to mi pozostaje w lecie na SŁowacji pod Tatrami . . .
Twardzielefocker pisze:Woda w wodospadzie lodowata :)
Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Woda była dość zimna ale w zimie przy -15 jest poniżej zeramarcin74 pisze:Twardzielefocker pisze:Woda w wodospadzie lodowata :)
Teraz szacuję że było gdzieś +3
Najlepiej jest dla mnie jak pławię się w niej 15 minut a później wracam przez 1,5 godziny do normalnej temperatury
Ostatnio zmieniony 2018-04-13, 21:35 przez hit00r II, łącznie zmieniany 1 raz.
To wpadnij tu ... aż tak daleko nie masz.Piotr pisze:no to zazdraszczam . . . . .
Można się umówić w kilka osób z forum żeby wypić ,zeżreć , pojeździć i POPŁYWAĆ
W niedzielę wybraliśmy się w małą traskę - 45 km.
W góry Sokole // Rudawy Janowickie.
Trasa uświadomiła mi że trzeba wywalić te śmieszne opony z mojego Octane'a bo w terenie to istna loteria.
Ten gruby kształt zaznaczony na czerwono to JA
Na zjeździe zaryłem blatem XTR o ten wielki głaz zaznaczony na czerwono ... było tylko takie głuche YEB ... 2 ząbki zostały nieco zmniejszone.
Malownicze schronisko Szwajcarka chętnie wita gości - można się nażłopać piwa i wcisnąć gorącą kiełbachę
Osiągnąłem na tych łysych oponkach 53 km/h w terenie ... cholernie żałowałem że nie założyłem jakichś loch ... bo to była jazda na 80%
Polecam każdemu tamte tereny bo jest gdzie się wyżyć i pokazać skilla
W góry Sokole // Rudawy Janowickie.
Trasa uświadomiła mi że trzeba wywalić te śmieszne opony z mojego Octane'a bo w terenie to istna loteria.
Ten gruby kształt zaznaczony na czerwono to JA
Na zjeździe zaryłem blatem XTR o ten wielki głaz zaznaczony na czerwono ... było tylko takie głuche YEB ... 2 ząbki zostały nieco zmniejszone.
Malownicze schronisko Szwajcarka chętnie wita gości - można się nażłopać piwa i wcisnąć gorącą kiełbachę
Osiągnąłem na tych łysych oponkach 53 km/h w terenie ... cholernie żałowałem że nie założyłem jakichś loch ... bo to była jazda na 80%
Polecam każdemu tamte tereny bo jest gdzie się wyżyć i pokazać skilla
Też sobie pośmigałem po Rudawach, ale w ubiegłym tygodniu 🙂 Z ruin zamku Bolczów był świetny widok na ośnieżoną Śnieżkę. Na Szwajcarce też byłem 🙂
Aaaa to już wiem skąd te koleinyDOMAN pisze:Też sobie pośmigałem po Rudawach, ale w ubiegłym tygodniu 🙂 Z ruin zamku Bolczów był świetny widok na ośnieżoną Śnieżkę. Na Szwajcarce też byłem 🙂
Generalnie na czerwonym szlaku od Przełączy Knurowskiej na dole było trochę błota ale nie dramat. Wyżej sucho, za to w cieniu i na północnych stokach jeszcze trochę śniegu, ale nie było chlapy. Także warunki do chodzenia bardzo dobre.
Z tym że Wy pewnie na 2 kółkach. Też myślę spokojnie da radę - widzieliśmy trochę rowerów na górze
Z tym że Wy pewnie na 2 kółkach. Też myślę spokojnie da radę - widzieliśmy trochę rowerów na górze
No cóż ... ogarnęła mnie ostatnio mania katowania rowerów w terenie
Żeby mi później nikt nie pisał - jeździsz tym tylko po asfalcie
Założyłem lochy 2,5 - tył Maxxis High Roller , przód nówka sztuka Michelin 2,5 UST.
Po wymianie opon poczułem się tak jak by mi ktoś kotwice wsadził do plecaka
Masakra jeśli chodzi o dojazd asfaltem , totalny brak frajdy z łykania kilometrów
Na zjeździe było już o wiele lepiej ale ten Michelin tak łykał piach że musiałem wymyć głowę po tej wyprawie.
Czekam aż tu w końcu ktoś wpadnie do mnie pojeździć i poobgadywać innych użytkowników forum
Zgadujta co to za "górka" w tle
Żeby mi później nikt nie pisał - jeździsz tym tylko po asfalcie
Założyłem lochy 2,5 - tył Maxxis High Roller , przód nówka sztuka Michelin 2,5 UST.
Po wymianie opon poczułem się tak jak by mi ktoś kotwice wsadził do plecaka
Masakra jeśli chodzi o dojazd asfaltem , totalny brak frajdy z łykania kilometrów
Na zjeździe było już o wiele lepiej ale ten Michelin tak łykał piach że musiałem wymyć głowę po tej wyprawie.
Czekam aż tu w końcu ktoś wpadnie do mnie pojeździć i poobgadywać innych użytkowników forum
Zgadujta co to za "górka" w tle
Fajnych fotków nawrzucaliście...
My też mieliśmy w ostatnim tygodniu trochę gór, była też realna szansa na sprawdzenie ile to jest 22%, niestety droga była zamknięta, chyba za wcześnie jeszcze...
My też mieliśmy w ostatnim tygodniu trochę gór, była też realna szansa na sprawdzenie ile to jest 22%, niestety droga była zamknięta, chyba za wcześnie jeszcze...
Wszystko fajnie ale samochodem to SIĘ NIE LICZYskolioza pisze:Fajnych fotków nawrzucaliście...
To są Tatry ?