Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że były 2 wersje. Ja miałem w takim razie tę nowszą. W całej tej zabawie chodzi o to, że na ostatnim łuku pancerza linka wykazuje duże tarcie. Czy to na nowym, czy zabrudzonym, czy wypasionym, czy tanim. Zakładasz kółko, likwidujesz łuk i tarcia nie ma. Od razu czuć na manetce.
I to nie jest tak, że kółeczko Avid-a umarło. Cały czas jest montowane do przerzutek SRAM, choćby najwyższego modelu XX1. Generalnie wad nie ma może oprócz braku łożyska.
montuja we wszystkich "jedynkowych " przezutkachPunkxtr pisze:Cały czas jest montowane do przerzutek SRAM, choćby najwyższego modelu XX1. Generalnie wad nie ma może oprócz braku łożyska.

Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
......................................
Campagnolo 50 th anniversary..w budowie
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
No patrz, a ja złożyłem już drugi rower na Cape Epic z przerzutkami XX1 (nie mówiąc o całej rzeszy rowerów z tym ustrojstwem które skręciłem). Właściciele trenują teraz w błocie i się nie skarżą. Ba, nie serwisują nawet co 3-ci dzień
Czary!

SerwisBajka.pl i NieOceniam.pl
nie chodzi o to zeby sie licytowac kto jezdzi w glebszym blocie
tu gdzie jezdze shimano wogole uwazany jest za drugi sort a mimo to ludzie coraz czesciej spogladaja w strone SHIMANO
"dizajnersko" i wagowo sram goruje nad japonska konkurencja ale wytrzymaloscia i precyzja juz nie
Cape Epic mnie nie przekonuje
ten maraton nawet amator przejedzie
choddzi mi bardziej o trasy xc dla prawdziwych twardzieli

tu gdzie jezdze shimano wogole uwazany jest za drugi sort a mimo to ludzie coraz czesciej spogladaja w strone SHIMANO
"dizajnersko" i wagowo sram goruje nad japonska konkurencja ale wytrzymaloscia i precyzja juz nie
Cape Epic mnie nie przekonuje

Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Czy mówiłeś coś o tym, aby się nie licytować?marcin74 pisze:ten maraton nawet amator przejedzie

Przejechać można wszystko na hulajnodze, ja mówię o wzięciu udziału w zawodach i wykręceniu konkretnego wyniku. A do tego potrzeba sprawdzonego sprzętu, który uwierz - katujemy - teraz w Polsce i kilku innych krajach. Tak więc mamy pełen przekrój warunków terenowych

Ja też uważam, że SRAM jest lżejszy, a Shimano działa przyjemniej i dłużej. Jednak jeśli ktoś chce założyć amerykańca z kółkiem Avid to mimo całego "uwielbienia" japońskiej technologii nie powiem mu, że co drugi dzień będzie go serwisował, bo tak nie jest. Potrzeba obiektywizmu, który mimo wszystko staram się zachować.
I żeby nie było - wierzę w to, że Tobie czy Twoim znajomym kółeczko (ktokolwiek na tym jeździł) rzeczywiście zapychało się i była potrzeba "serwisu" co drugi dzień. Jestem wręcz o tym przekonany

po tej mince na koncu odnosze wrazenie ze masz mnie za nawiedzonegoPunkxtr pisze:I żeby nie było - wierzę w to, że Tobie czy Twoim znajomym kółeczko (ktokolwiek na tym jeździł) rzeczywiście zapychało się i była potrzeba "serwisu" co drugi dzień. Jestem wręcz o tym przekonany

uwierz ze tak nie jest i nie bylo z mojej strony (piszac o zapychajacym sie koleczku ) ani troche zlosliwosci
ludzie z ktorymi jezdze to wirtuozi w swoim fachu mimo ,ze amatorzy ,trasy baaardzo trudne ktorych nijak nie mozna porownac do tych nad Wisla to samo poziom sportowy

sprzetu nikt nie fetyszyzuje .....ludzie (ci ktorych stac ) wymieniaja po trzy kasety xx1 w sezonie reszta jezdzi na shimano...ciebie nie przekonam zreszta nnie mam nie mialem takiego celu ....o sramie to moje wlasne przemyslenia bo bardzo dlugo sie zastanawialem ale po obserwacjach i dlugich rozmowach z uzytkownikami postawilem na XTR ...chociaz nie powiem

Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
A kto tu nie jest nawiedzony nie wyłączając mniemarcin74 pisze:odnosze wrazenie ze masz mnie za nawiedzonego

Zupełnie bez złośliwości uważam, że na pewno Ty jak i znajomi jesteście fachowcami. Nie musisz mnie przekonywać do tego, że Shimano jest lepsze. Myślisz, że xtr w moim nicku wzięło się znikąd?

Ja tylko chciałem grzecznie zwrócić uwagę, że kółko do przerzutki nie zapycha się co chwilę i nie trzeba go serwisować na potęgę. Nie jestem masochistą, wywaliłbym kółeczko ze swojego XTR czy AVID-a z Gianta mojej Pani gdyby były kiepskie.
W 2013 roku w Sławnie wygrałem naprawdę błotnisty maraton u Galińskiego (mimo, że na zdjęciu nie widać). Jechałem z kółeczkiem w przerzutce:

Kto jak kto, ale Marek umiał układać trudne trasy. Jakby co to XC dla "twardzieli" też wygrałem, też z kółeczkiem i nie był to ogórek

I zazdroszczę Ci tych trudnych tras u Ciebie. Też chciałbym mieszkać u siebie w górach ale wiadomo jakie jest życie i pozostaje mi Warszawa z wiadomymi trasami co nie znaczy, że nie wiem co to błoto.
PS Kapelusznik - przepraszam za "zaśmiecenie" Twojego wątku. Głupio wyszło

Punkxtr pisze:nie ma problemu.marcin74 pisze:
PS Kapelusznik - przepraszam za "zaśmiecenie" Twojego wątku. Głupio wyszło
w sumie ciekawe rzeczy.
Punkxtr pisze: Też chciałbym mieszkać u siebie w górach ale wiadomo jakie jest życie i pozostaje mi Warszawa z wiadomymi trasami
nooo nie

wiadomo zawsze to wiecej niz Kopa Cwila na ursynowie

Campagnolo record OR
Mavic Geo Dakar
XTR M 900
Deore XT 732/5
Ritchey 2/9
Deore XT 739
Mavic Geo Dakar
XTR M 900