mekp pisze:A jak zadowolony jesteś z Duke'a?
Na Duke'a nie narzekam, wygląda na to że pod moją wagę jest wsam raz. Ale z drugiej strony nie mam porównania z niczym lepszym...
Skeevo pisze:W ogóle to masz super rowerki w galerii. Pochwal się pomarańczami!

Dzięki :) Orendże i GT były już na forum, doszła jeszcze Meridka na picasie ale chyba nie pasuje do żadnego działu na tym forum ;)
kosci26 pisze:zdjęcia takie mało nasycone, chyba z telefonu
No to mnie ładnie pojechałeś.. :D Foty są z Nikona D200 ale pewnie światło było złe i fotograf też był zły.. ;)
kosci26 pisze:zmieniłbym przedniego LX na XT 750
Właśnie próbowałem zmienić ale okazało się że XT nie chciało zrzucać na 1 (przy maksymalnym wychyleniu do ramy). Troche byłem w szoku ale chcąc nie chcąc musiałem założyć spowrotem LX. Nie wiem czy jakiś egzemplarz miałem "powypadkowy" czy inaczej mają prowadnik profilowany czy pojemność inna czy co...
kosci26 pisze:szczęki też z tej serii żeby był komplet a poczciwe 739 zachował do innego projektu
Tak się złożyło że akurat 739 miałem a 750 nie.. no i chyba bardziej mi się podobają 739
kosci26 pisze: Jedyne co mi się nie podoba to booster
A ja taki z niego dumny jestem..

Taki ładny rzadki egzemplarz pięknie wycinany CNC... i czułem się troche jak mały modelarz malując go na żółto.. ;)
zimny pisze:Nie wazne jaki damper wsadzisz - zawsze charakterystyka bedzie lekko mowiac "tepa";)
Float R jest mega popularny i platforme producent ustawia pod zamowienie odbiorcy (do konkretnych ram); Pokretlo rebound nie wystarcza do regulacji plusz/blokada? Seryjnie z tego co pamietam sugar mial jakis damper z manetka na kierownice dzialajacy w systemie 0/1 (blokada/plusz)..... mozesz probowac tez dorwac jakas nietypowa skracana 190mm, ktora ze wzgledu na wieksza komore bedzie dzialac troche plynniej (nizsze cisnienie
To ponoć duży plus tej ramy że ma niby nie bujać (w praktyce troszke buja ale rzeczywiście nieznacznie) i seryjnie był tam FOX Float R bez żadnej platformy. Ten który jest teraz założony (z platformą) trafił mi się okazyjnie z identyczną uszkodzoną ramą i fakt że nie buja na nim już wogóle ale zawieszenie stało się bardziej jak to nazwałeś "tępe". Długość montażowa to 200mm więc ze 190 raczej nic nie urzeźbię.. Albo kupię RP2 albo zamontuję spowrotem seryjny..
zimny pisze:
jesli chodzi o kola tubeless, to przypuszczam, ze sie nie zdecydujesz
Słusznie przypuszczasz ;) Jedynie myślę nad zmianą dętek na Fossa. Przy okazji kilka gramów by odpadło i to w najwazniejszym miejscu ;)
zimny pisze:pewnie dojrzejesz niedlugo do przejscia na tarcze
Właśnie chyba raczej nie :) Nie czuję aż takiej potrzeby posiadania tarcz a zmiany i koszty musiałyby być zbyt duże.. W temacie hamulców myślę że idealne użytkowo i stylistycznie będą tu Magury. Takie śliczne czerwone Magury....