Rama jest, jak udało mi się wstępnie ustalić, z okolic lat 2002 - 2004.
Rower nigdy z założenia nie miał być retro ani nie mieć takich elementów, po prostu maksymalnie miał się sprawdzać w tym do czego był używany.
Jednak w myśl zasady, że jeśli coś się spisuje świetnie to po co to zmieniać przetrwało w nim kilka elementów, które już retro właściwie są.
Przede wszystkim w miarę ciekawa jest rama, jest to model Rebel Race ale w malowaniu teamowym gdy sponsorem drużyny Storcka był Prosieben.
Z elementów retro są moje ukochane Power Grip Extreme Sachsa, zajeździłem już chyba z pięć kompletów.
Z racji agresywnej rzeźby chwytów tylko do jazdy w rękawiczkach, za to w błocie, deszczu nigdy się nie ślizgają.
Korby WRA również uwielbiam za sztywność i design, choć opinie są o nich bardzo różne to jestem ich chyba trzecim właścicielem, mam je od prawie 10 lat i są w stanie perfekcyjnym.
No i opony, od bardzo wielu lat jeżdżę na takich samych IRC Mythos XC. Kiedyś skupiłem ich trochę na zapas ale to już ostatnia moja para.
Reszta części już mniej retro jednak próżno tu szukać jakiś nowinek technicznych z ostatnich lat