Oto mój najnowszy nabytek. Wypatrzony przypadkiem na alledrogo za niecale dwie stówy. Tytuł aukcji nie sugerował co jest przedmiotem sprzedaży, miniaturka fotki również się nie pokazywała, kliknąłem przypadkiem Jako, że gustuję w mniej znanych markach rowerowych, to nawet nie wiedziałem, że był taki model Scotta. Zagooglałem, trafiłem na wpisy Skoliozy i stwierdziłem, że warto rowerek przygarnąć. Odczekałem dwa dni i go zakupiłem.
Na foto jest w stanie allegrowym. Trochę odprysków na ramie, ognisko korozji od spodu na mufie suportowej. Przedni Megabite z idealnym bieżnikiem, niestety guma przy kostkach popękała i chyba go zdejmę. Tylny cały, ale zrobił się semislick.
Brak sztycy, bo sprzedawca zapodał wynalazek sztycopodobny od Waganta. Tu mam pytanie: średnica sztycy może być 26mm ? Mierząc suwmiarką wychodzi coś koło tego, ale pewny nie jestem.
I drugie pytanie, to jest model dealerski? Był ujęty w katalogu, czy to special edition?
Scott Evolution Pro '91
#1Ostatnio zmieniony 2017-07-21, 21:03 przez polonezGLE, łącznie zmieniany 2 razy.