Stan jest ładny, rower wygląda na sensownie skomponowany, bez oszczędności na tym czego nie widać
No i wreszcie widać jak się Qsikowe canti prezentują na rowerze - mnie się podobają
Czyli widzimy się Corrado w niedzielę w Pajęcznie - tylko bez migania
A niech to, w życiu bym nie przypuścił, że mi się jakiś łeler spodoba, jakoś jestem uprzedzony do tej marki.
A tu proszę, podoba mi się, nawet ta gibajka w mostku też. Co to za hamulce są?
-> A, to one są od qsika? To czemu wszyscy już je mają, hę?
Skolioza, moje kolano wyklucza mnie z jazdy w tym roku.Myślałem że obejdzie się bez wizyty u lekarza ale chyba się przeliczyłem i trzeba będzie pójść.
Aldek , te hamulce były już w rowerku jak kupiłem ale to są te same chyba co macie je mieć.Gibajka jest fajna i nawet nieźle działa ale nigdy nie lubiłem tego rozwiązania i wyleci z projektu.
Edyta , dzisiaj założyłem Judy i ustawiałem hamulce.Niby prosta sprawa a mordowałem się z przodem z pół h.
I jeszcze raz: Mostek Softride waży chyba z dwa kilosy.
Trzeba było mówić, to bym Ci kapsel do mostka w gratisie dołożył ;)
I zatyczki kierownicy też mam fajne Ritcheya.
Ale faktycznie fajnie ten mostek pasuje do tej ramy.
Focker kapsel chętnie przyjmę , korki do kiery mam tylko zapomniałem założyć.
Piotr , też bym widział w nim kanty XT albo LX ale obiecałem sobie że już nie będę dokładał kasy do roweru i tego się trzymam.Jakby ktoś miał kanty najlepiej XT to chętnie się wymienię za te moje.
Ale właśnie srebrne kanty mi u jakoś bardziej pasują, wiem że właściwie wszystko jest LX ale jakoś czarnych haltów tam nie widzę, jak nie będzie XT to będą LX ale to plan awaryjny.
Dzięki Aldkowi dokończyłem dziś Wheelera.Nic już w nim nie zmienię, mostek jedynie może jeszcze będzie inny ale to się zobaczy.Tak się prezentuje wersja finalna: http://picasaweb.google.com/corrado1177 ... 8643998194 i dalej w prawo.
Wiem że sztyca jest gówniana bo nowa ale potrzebowałem czarną i długą bo rama mała a wyboru dużego nie ma przy średnicy 26.6.
Sorki za jakość fotek ale zrobiłem tak na szybko , jutro będzie sesja na powietrzu.
Się cieszę, że mogłem pomóc w tym jakże pięknym dziele. Te klamki są super!
A czemu się tak uparłeś na te szimanowskie bączki zamiast wieszaków? Mam takie fioletne tektro, z tych co to latały ostatnio po lalegro, mogę Ci odstąpić, bo dostałem srebrne zwykłe.
Z tymi wieszaczkami shimanowskimi jestem zwiazany emocjonalnie:).A serio to jakos mi sie odechcialo tych wymyslnych jak kiedys mi sie wymsknela linka z jednej tabketki Onzy,dobrze ze nie bylo bardzo stromo.Te shimano sa solidne i proste w ustawianiu,juz tamtych nie chce.
Co do zaciskow i paru innych gratow w fiolecie to nie wykluczam,za jakis czas beda zbiorowe zakupy u Niemca przeciez:).
Sam w to nie mogę uwierzyć ale wybrałem się dziś na rower i jeździłem całą godzinę:).Jutro chyba będę chodził jak po westernie.Kilka fotek z wypadu razem z Talerą po przeróbkach Majeranka: https://picasaweb.google.com/corrado117 ... 2468810498 i w lewo.
W ostatnim czasie rower (rama + widelec) zmienił właściciela... stał się nim mój brat Rower otrzymał kółka w fioletowej anodzie i cały osprzęt (korba też jest), którego pochodzenie związane jest z moim inny projektem.
wiedziałem, że nic się nie uchowa się w tajemnicy i detektywi wywęszą.... powiem, że z dawnej konfiguracji uni zostanie: rama, mag, sztyca, mostek, kiera, fd o reszcie napiszę za tydzień